دوشنبه, ۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 20 January, 2025
الویه در اولویت است
در میان غذاهای سرد، سالاد الویه یکی از خوشخوراکترینهاست، بهطوری که کمتر کسی میتواند از خیر این غذا بگذرد. پیر و جوان این غذا را دوست دارند و در میان نان ساندویچی با یک لیوان نوشابه لذیذتر هم میشود...
اما متخصصان تغذیه مصرف نوشابه را ممنوع میکنند و سس مایونز، به عنوان یکی از چاقکنندههای اصلی، باید محدود به مصرف برسد بنابراین اگر قصد دارید سالاد الویه بخورید، نوشابه را حذف و سس مایونز را حسابشده و مشخص به این غذا اضافه کنید، اما نکتههای دیگری هم هستند که باید هنگام آماده کردن این سالاد یا بهتر بگوییم این غذا (بهدلیل کالری فراوان) به آنها توجه کنید.
● مقدار کالری
مواد اولیه الویه تقریبا ۱۷۷۰ کیلوکالری انرژی دارند و اگر این غذا میان ۴ نفر تقسیم شود، هر یک بیش از ۴۴۰ کیلوکالری انرژی دریافت خواهند کرد که این میزان نسبتا بالاست، بنابراین اگر قصد دارید این غذا را در وعده شام بخورید، بهتر است نصف آن را میل کنید زیرا اگر این سالاد با نان خورده شود، به ازای هر ۳۰ گرم نان ۸۰ کیلوکالری دیگر به میزان انرژی یاد شده اضافه خواهد شد.
● همراه این غذا
این سالاد را میتوانید با گوجهفرنگی تازه و زیتون سرو کنید. نان تان نیز بهتر است از نوع سبوسدار باشد. برگهای تازه کاهو و حتی بروکلیهای خرد شده هم میتوانند همراه این غذا سرو شوند.
● طـرز تـهـیـه
سیبزمینی و تخممرغها را در قابلمههای جداگانه آبپز کنید. بعد از خنکشدن، آنها را در کاسهای بزرگ رنده کنید. مرغ را با پیاز، کمی زردچوبه و نمک بپزید و پس از پخت کامل، ریشریش کنید. خیارشورها را نگینی و بسیار ریز خرد کنید و به این مخلوط بیفزایید. نخودفرنگی را هم در قابلمهای همراه کمی نمک آبپز و پس از پخت آبکش کنید تا آب آن کاملا گرفته شود. در نهایت، تمام این موادغذایی را با هم مخلوط و با سس مایونز مزهدار کنید و ۲۰ دقیقه در یخچال قرار دهید تا طعمدار شوند. پس از گذشت این مدت زمان، الویه را با نان (ترجیحا نان سبوسدار) سرو کنید.
● مـواد لازم (برای ۴ نفر)
سیبزمینی متوسط/۴عدد/۳۲۰کیلوکالری
سینهمرغ/۳۰۰گرم/۵۰۰کیلوکالری
پیاز متوسط/۱عدد/۱۵کیلوکالری
تخممرغ/۳عدد/۳۰۰کیلوکالری
نخودفرنگی/۱لیوان/۱۶۰کیلوکالری
خیارشور خرد شده/۱لیوان/۲۵کیلوکالری
سس مایونز/۵قاشق غذاخوری/۴۵۰کیلوکالری
لیموترش/۱عدد/۰کیلوکالری
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه/به میزان دلخواه/۰کیلوکالری
● پیشنهاد سرآشپز
سامان گلریز
مدرس آشپزی
۷ شرط الویه
سالاد الویه غذایی است که در ایران شکل گرفته و به قول معروف «مندرآوردی» است. البته به یک غذای روسی کمی شباهت دارد با این تفاوت که در آن به جای سس مایونز از روغن زیتون استفاده میشود و برعکس سالاد الویه تمام مواد از سیبزمینی تا خیارشور را نگینی خرد میکنند و سیبزمینیهایش خیلی نرم نیستند که بافت خود را از دست بدهند. پیازچه نیز از دیگر مواد تشکیلدهنده این غذاست، اما نکتههایی که باید در تهیه سالاد الویه به آنها توجه کرد:
۱. برای خوش طعم کردن این سالاد هویج را با کمی شکر یا عسل بخارپز و بهصورت نگینی خرد کنید و به سایر محتویات بیفزایید.
۲. برخی افراد به سالاد الویه فلفل دلمهای، ذرت یا کالباس اضافه میکنند اما این کار را توصیه نمیکنم زیرا نه تنها طعم مناسبی ایجاد نمیکند، بلکه غذای بهدست آمده دیگر سالاد الویه نخواهد بود.
۳. چاشنی و ادویه مناسب این غذا، فلفل سیاه و کمی آبلیموی تازه است. آبلیمو را فقط باید به اندازهای اضافه کرد که بوی تخممرغ پخته را بپوشاند و سالاد ترش نشود.
۴. بهتر است خیارشورها را قبل از افزودن بشویید و بعد نگینی و بسیار ریز خردشان کنید آنگاه آنها را در سبدی بریزید و بگذارید تا کاملا آبشان گرفته شود. این کار هم باعث میشود سالاد آب نیندازد و هم بوی نامناسب وترشیدگی از غذا به مشام نرسد.
۵. همراه این غذا فقط نان آن هم نانهای سنتی مانند نان بربری یا سنگک را به شما توصیه میکنم که البته بهتر است سبوس دار باشند.
۶. از رنده کردن موادغذایی مانند هویج یا خیار شور جدا خودداری کنید زیرا این کار باعث میشود سالاد الویه آب بیندازد.
۷. برای آنکه ماندگاری این غذا افزایش پیدا کند، فقط به میزان مصرف هر وعده به محتویات سالاد سس مایونز اضافه کنید زیرا در غیر این صورت به سرعت فاسد خواهد شد.
● اگر چاق هستید
پیشنهاد میکنیم از میزان سس مصرفیتان کم و به جای آن سالاد را با ماست مزهدار کنید. این غذا را بهدلیل اینکه به اندازه کافی کالری دارد، فقط با کمی برگ تازه کاهو و گوجهفرنگی خرد شده بخورید نه با نان.
● اگر فشار خون دارید
از آنجایی که این غذا با سیبزمینی تهیه میشود و سیبزمینی منبع پتاسیم است، برای شما مناسب است. البته با کمی تغییر میتوان آن را مناسبتر کرد به اینترتیب که حداقل خیار شور را افزود و به جای آن کمی پیازچه خردشده اضافه کرد و سس مایونز را حذف و به سالاد ماست زد.
● اگر یبوست دارید
بهتر است همراه این غذا فیبر بیشتری دریافت کنید به همیندلیل سالاد را با برگهای تازه کاهو، فلفل دلمهای و حتی سبزی خوردن بخورید و در صورت تمایل به خوردن نان، بهتر است نانتان از نوع سبوسدار باشد. به جای سس مایونز در این غذا کمی روغن زیتون بریزید.
ساقی اخوان
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست