دوشنبه, ۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 20 January, 2025
۱۹ دسامبر ۲۰۰۸ ـ ادامه حمایت جهانی از اقدام زیدی و اعتراض به کتک خوردن او _ تاثیر گذاری اقدام زیدی _ زیدی با کار خود عراقی ها را در ایستادگی متحد ساخت و ...
نوزدهم دسامبر ۲۰۰۸ در عراق و بسیاری از کشورها و ازجمله انگلستان تمجید و حمایت از اقدام "منتظر زیدی" روزنامه نگار جوان عراقی در کفش پرانی به سوی جورج دبلیو بوش در جلسه مصاحبه مطبوعاتی مشترک در بغداد، و اعتراض به کتک خوردن او پس از دستگیر شدن و نیز بازداشت ممنوع الملاقات وی ادامه داشت.
از ۱۵ دسامبر ۲۰۰۸ به این سوی؛ "لنگه کفش" نماد مبارزه با ظلم و سیاست های سلطه گرانه شده است. برای مثال: در لندن، تظاهرکنندگان انگلیسی ۱۹ دسامبر پس از اجتماع در برابر سفارت آمریکا و بیان حمایت خود از اقدام زیدی هرکدام یک لنگه کفش در آنجا قراردادند و رفتند.
تفسیرنگاران روی کتک زده شدن زیدی و احتمال شکنجه شدن او تکیه کرده و پرسیده اند: آیا نتیجه صرف صدها میلیون دلار برای آموزش افراد برای ایجاد یک پلیس و دستگاه انتظامی امنیتی نوین برای عراق این بود که یاد بگیرند چگونه فردی را که در کنترل آنانست - یک روزنامه نگار را کتک بزنند؟. آموزش این پلیس (که سوای پلیس صدام حسین باید می بود) توسط آمریکا صورت گرفته است. جهانیان با دقت هرچه تمامتر آنچه را که دارد در عراق می گذرد زیر نظر دارند و تاریخنگاران با تمامی امکانات سرگرم جمع آوری تصاویر، گزارش ها و اسناد هستند. زیدی با محاسبه دقیق، با عمل خود فصل تازه ای را در تاریخ جهان بازکرده است. وی با عمل خود ثابت کرده است که در جهان قرن ۲۱ هر انسان معمولی می تواند نه تنها خبرساز شود، نظر خودرا منعکس کند و یار و همراه بیابد بلکه تاثیرگذار باشد و ملت، منطقه و جهان را تغییر مسیر دهد. هیچ تدبیر و عاملی نمی توانست عراق متفرق و چند دستگی را چنین متحد و هم _ کلام کند.
ضیاء کنعانی قاضی تحقیق پرونده زیدی کتک خوردن اورا توسط ماموران عراقی (هموطنانش!) تایید کرده و وکیلان داوطلب دفاع از زیدی دادخواست تعقیب قضایی ماموران دست اندرکار کتک زدن و شکنجه زیدی را تسلیم کرده اند. افراد خانواده زیدی، همکاران و وکیلانش گفته اند که اگر وی مجروح و زیر شکنجه نبود "بازداشت ممنوع الملاقات" نمی بود؛ از یکشنبه گذشته که بازداشت شده است تا به امروز (شنبه ۲۰ دسامبر) به هیچکس اجازه ملاقات با او داده نشده است. آیا این است برقراری دمکراسی که یکی از شعارهای جورج بوش در اشغال نظامی عراق در بهار ۲۰۰۳ بود؟. آیا در آمریکا بدون حضور وکیل قضایی، بازجویی از یک متهم مجاز است؟. بنابراین، همه شعارها همانند ادعای وجود سلاح اتمی در عراق حرف مفت بود. هدف آمریکا؛ نفت عراق و کنترل خاورمیانه است که عراق از هزاران سال پیش از میلاد در قلب آن قرار داشته و دژ و مقر قدرت وقت منطقه بوده است.
قاضی تحقیق ۱۹ دسامبر گفته بود: ماموران پلیس امنیت کفش های زیدی را که این همه خواهان و خریدار دارد با هدف کشف مواد منفجره بریده و قطعه _ قطعه کرده اند! (بکاربردن چاقو به جای دستگاه کشف مواد منفجره و ... در قرن بیست و یکم!) .
قاضی تحقیق افزوده بود که خواستار ارسال نام کسانی شده است که در دستگیری، بازرسی بدنی، انتقال از جلسه مصاحبه، سپس انتقال به زندان و بازحویی از زیدی دست داشته اند زیرا خانواده زیدی شکایت کرده اند که کتک خورده است و مرتکب، باید شناخته شود. همچنین خواسته است که ویدیوی مربوط بدون دستکاری به او تسلیم شود تا آن راد ضمیمه پرونده کند و به دادگاه بفرستد. این ویدیو بعدا به آرشیو اسناد ملی داده خواهد شد.
قاضی تحقیق همچنین گفته بود که پرونده را پیش از پایان هفته و احتمالا ظرف دو سه روز آینده به دادگاه ارسال خواهد داشت و گمان نمی کند که برای زیدی بیش از دو سال کیفر زندان تقاضا شود. طبق قانون کیفر عمومی عراق؛ اتهام زیدی اهانت حضوری و تعرض عینی به رئیس یک کشور دیگر است که در قلمرو عراق بود.
زیدی متعلق بک خانواده و طایفه گسترده شیعه مذهب است و اعضای فامیل او که تماسشان با رسانه ها قطع نمی شود و نمی گذارند که قضیه ماست مالی شود ۱۹ دسامبر ۲۰۰۸ مقابل دروازه "منطقه حفاظت شده سبز = گرین زون" بغداد اجتماع و اعتراض کردند و مصرا خواستار رهایی او از بازداشت (تا ختم محاکمه) شدند. "گرین زون" مقر دولت عراق و موسسات آمریکایی از جمله سفارت این کشور است.
با اینکه زیدی یک شیعه است، ۱۹ دسامبر روحانیون سنی در سراسر عراق در مراسم نماز جمعه با روحانیون شیعه همصدا شده و از اقدام زیدی و قهرمانی او حمایت و تمجید کرده و گفته بودند که اقدام زیدی در تاریخ عرب و اسلام باقی خواهدماند و سرمشق قرارخواهد گرفت. یک واعظ سنی ها خطاب به حاضران در مسجد گفته بود: کاری را که همه ما باید از پنج سال پیش می کردیم، زیدی به تنهایی انجام داد؛ او یک قهرمانی ملی و جهانی است، نباید در زندان باشد همه ما باید به حمایت از او برخیزیم.
عثمان رحیم واعظ سنی دیگر گفته بود: زیدی در برابر ظلم ایستاد و این همان کاری است که اسلام بر آن تاکید دارد. بنابراین، همه ما باید از زیدی یاد بگیریم و قدردانش باشیم که چنان دلاوری را از خود نشان داد و با زدن کلید چراغ، راه مارا روشن ساخت.
واعظ سنی فلوجه نیز خطاب به نمازگذاران مسجد گفته بود: زیدی با شجاعت خود برای همه عراقی ها افتخار آفرید. عمل او باید سرمشقی برای همه مسلمانان باشد که یک پنجم جهان هستند. پیام یک مسلمان به جهانیان؛ ظلم ستیزی است و زیدی این تکلیف خودرا به انجام رسانید. قابل قبول نیست؛ فردی را که خواستها و درد وطن بازتاب دهد در همین وطن به بند بکشند!. عراق اینک زیر ذره بین جهانیان است. مقامات نباید کاری کنند که حقارت آفرین باشد و حاکی از ضعف شخصیت.
مقتدی صدر روحانی شیعه ضمن تکریم فراوان زیدی خواستار آزادی فوری او از زندان شده است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست