دوشنبه, ۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 20 January, 2025
هندوانه
حتما باورتان نمیشود اگر بگوییم زادگاه اصلی این میوه در قاره آفریقاست و برای اولین بار در کشور مصر کشت شده است.سپس این میوه از مصر به چین و روسیه رفته و به سراسر دنیا معرفی گردیده است.این میوه به دلیل آب فراوانی که دارد اغلب در روزهای گرم تابستان طرفداران فراوانی دارد.از دیدگاه متخصصان علم تغذیه یک سروینگ از این میوه در رژیم غذایی روزانه معادل یک فنجان است که در این مقدار نزدیک به ۵۰ کالری انرژی,۵/۱۴ میلی گرم ویتامین ث,۱۷۶ میلی گرم پتاسیم و مقدار بالایی از پیش ساز ویتامین آ,ب۶,ب۱ وجود دارد.به این دلیل,هندوانه از منابع عالی ویتامین ث و آ قلمداد می شود. جالب است بدانید که این میوه از بروز عفونت در بیماران مبتلا به آسم,آترواسکلروزیس,سرطان کولون و آرتروز جلوگیری میکند. وجود مقادیر بالایی از آنتی اکسیدانهای مختلف در این میوه آنرا ارزشمند ساخته است.ویتامین آ,ث و لیکوپن از مهم ترین آنتی اکسیدانهای موجود در این میوه هستند.این ترکیبات با غیر فعال کردن رادیکالهای آزاد از اکسید اسیون کلسترول و تنگ شدن دیواره عروق از بروز بیماری های قلبی و سکته جلوگیری مینماید.به علاوه مطالعات نشان میدهند که مصرف منظم این میوه از بروز حملات آسم,سرطان کولون و حتی آرتروز جلوگیری میکند.رنگ صورتی این میوه مربوط به لیکوپون موجود در این میوه میباشد. این میوه با خواص ضد سرطانی از اطلاعات ژنتیکی همه سلولها(دی-ان-ای)محافظت کرده و از جهشهای ژنتیکی جلوگیری میکند. این میوه نیز مانند هویج در تقویت حس بینایی موثر است.وجود بتاکاروتن در این میوه در حفظ سلامت چشمها موثر است.اما با وجود فواید بسیار بالای این میوه, هندوانه دارای ترکیبات گواتروژن است وافرادی که در مناطق با ید کم زندگی می کنند باید کمتر این میوه را استفاده کنند. این میوه اگزالات و پورین بالایی دارد به این دلیل افرادی که مستعد ابتلا به سنگ کلیه و اوره بالا هستند باید کمتر از این میوه استفاده نمایند تا این عوارض در آنها تشدید نشود.در ضمن,افراد مبتلا به دیابت نیز باید با دقت فراوان این میوه را استفاده نمایند زیرا هندوانه اندیس گلایسمی بالایی دارد و قند خون را به سرعت بالا میبرد و کنترل این قند برای دیابتیها بسیار مشکل است.همانطور که گفته شد این میوه پتاسیم بالایی دارد و مصرف یک فنجان هندوانه دارای ۱۷۶ میلی گرم از این ماده مغذی است که می تواند به کاهش فشار خون بالا در بیماران مبتلا به این بیماری کمک نماید. این میوه با وجود ویتامین ب۶و بوی خوشایندی که دارد در رفع حالت تهوع بسیار مفید است,به خصوص اگر شیرینی نسبتا ملایمی داشته باشد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست