چهارشنبه, ۲۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 12 February, 2025
غلط های رایج درباره «تناسب اندام»
![غلط های رایج درباره «تناسب اندام»](/web/imgs/16/161/dg2t91.jpeg)
باورهای غلط رایج بسیاری در مورد ورزش و تناسب اندام وجود دارند که افراد بسیاری این باورهای غلط را صحیح میپندارند. در مطلب امروز برای شما چند مورد از این باورهای غلط (متاسفانه رایج را) و علت اشتباه بودن آنها را برایتان تشریح میکنیم زیرا دانستن این موراد برای همگان بسیار مفید است، زیرا ممکن است هر کدام از ما در طول زندگی با یکی از این موارد برخورد کنیم و خدای ناکرده آنها را انجام دهیم.
● اولین باور غلط
برای کاهش وزن، شدت ورزش و فعالیت بدنی باید خیلی زیاد باشد تا شما دچار تپش قلب شوید و یا تعریق فراوان داشته باشید.
▪ حقیقت موضوع: هر نوع ورزش و فعالیت بدنی(صرف نظر از شدت آن) اگر به همراه یک برنامه غذایی صحیح باشد، میتواند سوختوساز روزانه شما را بالا ببرد. فعالیتهای بدنی با شدت متوسط مانند پیادهروی نیز اگر بر یک پایه مداوم و منظم انجام شوند، میتوانند به کاهش وزن و کنترل وزن کمک نمایند. تعریق فراوان نیز به معنای انرژی سوخت و ساز بیشتر نیست و میتواند به میزان فعالیت غدد عرق افراد بستگی داشته باشد.
● دومین باور غلط
ورزش باعث افزایش اشتها شده و در عمل از کاهش وزن شما جلوگیری مینماید.
▪ حقیقت موضوع: این امر همیشه مصداق ندارد و در حقیقت بررسیها نشان دادهاند که اشتها پس از برخی ورزشها حتی قابل کنترلتر میگردد. فعالیتهای بدنی با شدت متوسط که برای کمتر از یک ساعت بطول انجامند اشتهای شما را میتواند برای مدت الی ساعت کاهش دهد. اما فعالیت بدنی با شدت زیاد که برای یک ساعت و بیشتر بطول انجامد میتواند به ویژه در افرادی که سابقه فعالیت بدنی شدید ندارند، موجب افزایش اشتها گردد.
● سومین باور غلط
بهترین راه برای بهبود سطح تناسب اندام تان، انجام ورزش شدید هر روزه میباشد.
▪ حقیقت موضوع: بیشتر بودن همیشه به معنای بهتر بودن نیست. بدن شما به زمانی برای تجدید قوا در بین جلسات ورزشهای سنگین نیاز دارد. اگر به عضلاتتان فرصت کافی برای بهبود را ندهید، ممکن است در اثر تمرین بیش از حد به بدنتان آسیبهایی برسانید. ورزش و فعالیت بدنی میتواند سایز و قدرت عضلات را افزایش دهد، در حالیکه نداشتن فعالیت بدنی کافی موجب کاهش سایز و قدرت عضلات میگردد.
● چهارمین باور غلط
تمرینهای بدنی شکمی مانند دراز و نشست و دیگر حرکات ورزشی مشابه، چربیهای اضافه ناحیه شکم شما را آب خواهند کرد.
▪ حقیقت موضوع: کاهش سایز موضعی و یا مصرف چربی صرفا از نواحی منتخبی از بدن، میسر نیست. بسیاری از افراد هستند که به منظور رهایی از چاقی شکمی ساعتها وقت خود را صرف درازنشست و دیگر ورزشهای شکمی مشابه میکنند. چربی بدن نمیتواند در یک ناحیه خاص کاهش یابد. این نوع ورزشهای شدید موضعی تنها عضلات زیر چربی را تحت تاثیر قرار میدهد و این عضلات را تقویت میکند؛ ولی مصرف چربی از تمام نقاط بدن به یک میزان است و از یک نقطه خاص کم نمیشود. لذا اگر شما در حال کاهش چربی بدنتان توسط ورزش و عادات غذایی معقول هستید، چربیهای اضافه بدنتان به میزانی مساوی از تمام نقاط بدنتان کاهش خواهند یافت نه از یک جای خاص از بدن تان مثل شکم. (البته نواحیای از بدن که چربی بیشتری را ذخیره کرده باشند در انتها کاهش چربی و سایز بیشتری خواهند یافت.)
● پنجمین باور غلط
اگر شما ورزش کردن را متوقف سازید، عضلاتتان تبدیل به چربی خواهند شد.
▪ حقیقت موضوع: عضلات هرگز تبدیل به چربی نخواهند شد. عضله، عضله هست و چربی، چربی؛ اینها در واقع دو بافت متفاوت هستند که عملکردهای متفاوتی دارند. تبدیل ماهیچه به چربی مثل تبدیل چوب به فلز است. حقیقت این است که ورزش و فعالیت بدنی میتواند سایز و قدرت عضلات را افزایش دهد، در حالی که نداشتن فعالیت بدنی کافی موجب کاهش سایز و قدرت عضلات میگردد. وقتی که بدن تان کالری بیشتری را نسبت به کالری دریافتیاش میسوزاند سلولهای چربی تحلیل مییابند و کوچک میشوند و زمانی که تجمع چربی به علت بیشتر بودن دریافت کالری از مصرف آن رخ میدهد، سلولهای چربی افزایش سایز مییابند. کاهش سایز موضعی و یا مصرف چربی صرفا از نواحی منتخبی از بدن، میسر نیست.
● ششمین باور غلط
به موازات افزایش سن و پیر شدن، فواید ورزش و فعالیت بدنی برای بدن از بین میروند.
▪ حقیقت موضوع: سالمندان میتوانند از مزایای بسیاری که ورزش و فعالیت بدنی منظم برای بدن به ارمغان میآورد، بهرهمند گردند. در حقیقت کیفیت زندگی سالمندان در نتیجه فعالیتهای بدنی مداوم ارتقای بسیاری مییابد. افزایش انعطافپذیری، قویتر شدن ماهیچهها و استخوانها(که از فعالیت بدنی و ورزش نشات میگیرند) به تحرک بهتر سالمندان کمک مینمایند. همچنین فعالیتهای بدنی منظم قلبی،ریوی در ارتقاء قوای قلب و ریهها موثر است. علاوه بر آن افزایش سطوح فعالیت بدنی به جبران و نیز جلوگیری از کاهش طبیعی متابولیسم بدن در اثر افزایش سن، کمک مینماید.
● هفتمین باور غلط
تمرینات ورزشی سنگین نیازمند یک رژیم غذایی پر پروتئین هستند.
▪ حقیقت موضوع: برعکس در یک رژیم غذایی مطلوب برای تمرینات ورزشی سنگین نیز کربوهیدراتها هستند که بخش اعظم رژیم غذایی را تشکیل میدهند. رژیمهای غذایی پر پروتئین ممکن است اثرات منفیای را برای بدن انسان به همراه داشته باشند (از جمله بیماریهای کلیوی). دریافت معقولی از پروتئین در یک رژیم غذایی متوازن، برای فعالیتهای بدنی سنگین کفایت میکنند. چنانچه ورزشکار هستید بهتر است در مورد یک رژیم غذایی متعادل و دریافت مکفی منابع پروتئینی، با یک متخصص تغذیه مشورت نمایید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست