چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
۲۴ اردیبهشت ـ ۱۴ می ـ آمریكای انگلیسی زبان در ماه مه سال ۲۰۰۷ چهارصد ساله خواهد شد
ماه مه سال ۲۰۰۷ چهارصدمین سالی خواهد بود كه مهاجران انگلیسی در شمال آمریكا مستقر شدند و ایالات متحده سیصد میلیونی امروز را همان ۱۰۵(و به قولی ۱۰۴) مهاجر ماه مه ۱۶۰۷ پایه گذاری كردند. این مهاجران كه شمار آنان ۱۴۴ تن بود و تا ۱۴ مه، روز استقرار ۳۹ نفر از آنان جان سپرده بودند در دسامبر ۱۶۰۶ با سه كشتی به ریاست كاپیتان كریستوفر نیوپورت انگلستان را به مقصد آمریكای شمالی ترك كرده بودند و اواخر آوریل به سواحل آمریكا رسیده و این سه كشتی۱۳ ماه مه ۱۶۰۷در دهانه خلیج چساپیك وارد شاخه چپ این خلیج شده بودند كه بعدا آن را به نام پادشاه انگلستان «جیمز ریور» گذاشتند. آنان پس از طی ۳۰ مایل در این آبراه نقطه ای را جهت پیاده شدن انتخاب كردند كه وضعیتش به گونه ای بود كه در صورت حمله اسپانیایی ها بتوانند به آسانی فرار كنند. اسپانیایی ها در این منطقه نبودند و با خبر هایی كه در اروپا انتشار یافته بود، انگلیسی ها چنین تصویری را از آنان داشتند.
مهاجران ۱۰۵ گانه که ۱۴ مه محل استقرار خود را یافته و در آنجا پیاده شده بودند، در حقیقت ده روز بعد یعنی ۲۴ ماه مه پس از بررسی و در میان احتیاط بسیار كار ساختن نخستین كلنی انگلیسی را در ناحیه كوچك جزیره مانندی در جیمز ریور را آغاز كردند که نخستین سنگ بنای آن را ۱۴ مه گذارده بودند. این مهاجران چون دو روز بعد مورد اعتراض و حمله بومیان «پاسپاهگ» قرار گرفتند، دست به ساختن دژ كوچكی زدند كه آثار آن باقی است.
نخستین مهاجران كه همگی مرد بودند دژ و شهرك را جیمز تاون نام نهادند و كل منطقه را ویرجینیا كه از لقب ملكه باكره (ویرجین) انگلستان الیزابت اول گرفته شده بود نامگذاری كردند.
این مهاجران انگلیسی و دنباله آنان از همان ماه استقرار تا نزدیك به سه قرن با بومیان (اصطلاحا سرخپوستان) جنگ و جدال داشتند و سرانجام سرخپوستان را منكوب و به اراضی محصور (رزرویشن) منتقل كردند و برجایشان نشستند.
بیشتر نفوس ایالات متحده در قرن ۱۹ و نیمه اول قرن ۲۰ از اروپا و در بقیه قرن ۲۰ و تا به امروز از سراسر جهان به آنجا مهاجرت كرده اند. دولت ایالات متحده كه در ابتدای استقلال شامل ایالات حاشیه شرقی بود بعدا سایر نقاط را از فرانسه، روسیه و اسپانیا و ویرجین آیلند را از دانمارك خریداری كرد و ایالات جنوب غربی از جمله كالیفرنیا را با بكار بردن نیروی نظامی و جنگ از چنگ مكزیك خارج ساخت و بعدا هاوایی را هم كه كشوری مستقل بود ضمیمه خود ساخت و گوام و پورتوریكو را نیز در جنگ با اسپانیا متصرف شد و به وسعت امروز رسید.
انگلیسی ها خیلی دیرتر از رقبای اروپایی از جمله پرتغال، اسپانیا، هلند و حتی فرانسه در صدد تصرف اراضی دور دست و «ناشناخته برای اروپاییان آن زمان» بر آمده بودند و دیرتر از همه به آمریكا رسیدند ولی ماندگارتر و پیروزمندتر بودند. آنان هنگامی قدم به آمریكای شمالی گذاردند كه اسپانیایی ها در جنوب شرقی این منطقه كلنی فلوریدا و در جنوب و غرب، در بسیاری از نقاط مستقر شده بودند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست