پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
غافلگیری های پنیری
لبنیات بخورید تا بیشتر زندگی کنید، احساس بهتری داشته باشید و البته وزن کم کنید...
لبنیات بدون شک آثار مطلوب و قدرتمندی در سلامت بدن افراد دارند. قطعا همه ما دانسته و ندانسته انواع لبنیات را خوردهایم اما نکته حائز اهمیت در مقدار مواد لبنیای است که مصرف میکنیم. فراموش نکنید لبنیات از آن دست مواد خوراکی هستند که مورد مصرف آنها معمولا به شکل روزانه است. یکی از مهمترین فراوردههای لبنی پنیر است که بهخصوص در سفره صبحانه و البته عصرانه ایرانیها جایگاه ویژهای دارد. در مطلب پیش رو نکته های مثبت غافلگیرکنندهای درباره لبنیات و برخی فراوردههای خاص آن وجود دارد که قطعا شما را قانع میکند تا در سبد غذایی روزانهتان جای ثابتی را به این نوع خوراکی اختصاص بدهید.
● پنیرهایی که ضدالتهاب هستند
درباره بلو چیز چقدر شنیدهاید؟ اسم شیک و خارجیاش حسابی دهان?پرکن است، اما شک نکنید خاصیت?اش بسیار ویژهتر از اسم و رسمش است. این پنیر با بهرهمندی از خاصیت ضد التهابی مانع بروز بیماریهای قلبی و عروقی خواهد شد. طبق تحقیقات انجام?شده بین عده خاصی از مردم فرانسه، این موضوع ثابت شده که استفاده از بلوچیز بهطور مستمر بین آنها میزان ابتلا به بیماریهای قلبی را در میان این عده خاص بسیار کمتر کرده است. تحقیقات البته درباره خاصیت دارویی و ضد پیری این فراورده لبنی همچنان ادامه دارد.
● لبنیات روی دیابت را کم میکند
تحقیقات انجامشده سال ۲۰۱۲ در مجله آمریکایی کلینیک موادمغذی نشان داده مصرف روزانه ۵۵ گرم پنیر تا ۱۲ درصد خطر ابتلا به دیابت نوع دوم را کاهش میدهد. این نسبت بین افراد مصرفکننده و آنهایی که پنیر نمیخورند مشخص شده است. به گواه مطالعات انجام شده در این زمینه دلیل این اتفاق به دلیل وجود باکتریای با عنوان پروبیوتیک در پنیر و ماست است که به نوعی با رساندن برخی ویتامینهای ضروری به بدن مانع بروز دیابت در افراد خواهند شد. اگر مستعد بیماری دیابت هستید پنیر و ماست کم چرب را فراموش نکنید چون در عین حال که از شما در برابر دیابت محافظت میکنند، کلسترول بد خون را هم پایین میآورند.
● سرباز پنیر برای دفاع از دندانها
هارولد مک گیگز، نویسنده کتاب غذا و آشپزی در بخشی از این کتاب به خوانندگان خود میگوید: «آیا میدانستید خوردن پنیر مانع چسبندگی اسیدهای مخفی داخل دهان به دندانهایتان میشود؟» در حقیقت کلسیم و فسفات موجود در پنیر در جمع باکتریهای موجود در دهان پراکنده میشوند و آنها را از بین برده و به نوعی مانع فعالیت?شان خواهند شد بنابراین رشد اسید روی دندانها را متوقف میکنند. با این وصف اگر بعد از غذا کمی پنیر نوش جان کنید خیلی راحتتر از آن چیزی که تصورش را میکنید از سلامت دندانهایتان محافظت کردهاید.
● لبنیات با بیخوابی مبارزه میکنند
پروتئین موجود در شیر برای آن دسته از آدمهایی که از مشکل بیخوابی رنج میبرند، میتواند بهترین گزینه برای تجربه یک خواب راحت باشد و البته قبراقی و هوشیاری روز بعدشان را هم بیمه کند. در واقع تریپتوفان موجود در لبنیات که نوعی اسید آمینه ضروری برای متابولیسم بدن است با ترشح بیشتر سروتونین و ملوتونین که اتفاقا هر دو برای یک خواب راحت مفید هستند، به افراد کمک میکند از شر بیخوابی در امان بمانند. اگرچه انواع گوشت هم از پروتئین بهرهمند هستند اما معمولا بعد از خوردن یک وعده غذای گوشتی بیشتر حس سنگینی است که سراغ معده افراد میآید و چه بسا خواب را برای آنها دشوار میکند اما در عوض میتوانید با رساندن پروتئین مواد لبنی به بدن مثل شیر و ماست که اتفاقا منابع غنی از کلسیم هستند و همین کلسیم است که تریپتوفان را در بدن افراد به دوز مناسبی از ملوتونین تبدیل میکند، خواب راحت و بیدغدغهای را تجربه کنید.
● بیشتر پنیرها فاقد گلوتن هستند
گلوتن پروتئینی است که بیشتر در غلات یافت میشود و باعث خاصیت چسبندگی و ارتجاعی خمیر آنها خواهد شد اما بیشتر پنیرها فاقد این پروتئین هستند، از این رو میتوانید با خیال راحت آنها را مصرف کنید. حتی بلو چیز که معمولا به روش سنتی هم تهیه میشود میزان بسیار کمی از گلوتن را با خود همراه دارد که مشکلی برای معده شما ایجاد نخواهد کرد.
● حتی اگر به لاکتوز حساسیت دارید، میتوانید پنیر بخورید
پنیرهای قدیمی مانند پنیر پارمزان یا بلوچیز یا مقدار بسیار کمی لاکتوز دارند یا اینکه اصلا از لاکتوز در آنها خبری نیست بنابراین از افرادی که به لاکتوز حساسیت دارند و از لبنیات فراری هستند همچنان میتوانند از پنیرهای قدیمی استفاده کنند اگرچه امروزه شیرهای بدون لاکتوز که حاوی شکر و شیرین مزه هستند بهراحتی در بازار پیدا میشود و این دردسر را برای آنها حل کرده است. با همه این تفاسیر همه پنیرهای طبیعی میزان بسیار کمی لاکتوز دارند. در واقع در فرایند تهیه پنیر بیشتر لاکتوز موجود در مواد لبنی که پنیر از آن به دست میآید از بین میرود بنابراین نباید در این زمینه مشکل جدی وجود داشته باشد.
● لبنیات را با غذاهای تند مصرف کنید
لبنیاتی مثل ماست، تندی بیش از حد غذاهای اسپایسی را کمتر میکنند و به نوعی گرمی زیادی غذا را خنثی خواهند کرد. مصرف ماست بعد از صرف غذاهای تند یا همراه آنها میتواند معده شما را از یک نفخ اساسی بابت مصرف انبوهی فلفل نجات بدهد. شاید تا به حال این روش را که اتفاقا در هندوستان مرسوم است امتحان نکرده باشید اما به یکبار امتحانش میارزد. ماست را روی غذای تند بریزید و مخلوط آنها را با هم بخورید. مزه تعدیلشده این غذا کار معدهتان را هم راحتتر خواهد کرد.
● پنیر شما را سیر نگه میدارد
پنیر را برای ساندویچهای عصرانه فراموش نکنید. این فراورده لبنی مدت طولانیای شما را سیر نگه میدارد و از این حیث با گرسنگیهای کاذب مقابله میکند. تحقیقات نشان داده بچههایی که ساندویچ پنیر و سبزیجات مصرف میکنند ۷۲ درصد کالری کمتری نسبت به بچههایی که چیپس میخورند دریافت خواهند کرد. این موضوع قطعا درباره بزرگترها هم مصداق پیدا خواهد کرد.
● پنیر منبع غنی از پروتئین است
منابع پروتئینی شما را در آشپزخانهتان چه خوراکیهایی تشکیل میدهند؟ بدون شک جواب شما گوشت، مرغ و ماهی است اما یک نکته را فراموش نکنید؟ پنیر منبع به مراتب غنیتر و البته سالمتری از پروتئین است. نکته قابل توجه اینکه پنیرهای سفتتر مثل پنیر پارمزان پروتئین بیشتری نسبت به پنیرهای نرم دارند.
● پنیر شما کپک نمیزند اگر...
موضوع بسیار ساده است؛ پنیر را لای دستمال کاغذی بپیچید. آن را به سرکه آغشته کنید و داخل یک کیسه پلاستیکی درون فریزر بگذارید. البته این روش بیشتر مختص پنیرهایی است که در انواع پاستا کاربرد دارند. در واقع اسید موجود در سرکه مانع کپکزدگی پنیر خواهد شد. اگر بابت تغییر طعم پنیر از طرف سرکه نگران هستید راه حل دیگری هم وجود دارد که البته بعد از کپک زدن پنیر میتوان سراغ آن رفت؛ اگر روی پنیرتان کپک زد دلیلی ندارد همه آن را دور بیندازید بلکه میتوانید با یک عدد پوست کن ، قسمتهای کپکزده آن را جدا و بقیهاش را استفاده کنید.
● اگر میخواهید پنیر فتا را سالمتر بخورید
راه حل بسیار سادهای پیش روی شماست که میتوانید پنیر فتا را سالمتر مصرف کنید؛ پنیر فتا نوعی پنیر سبزیجات و البته شور مزه است که به عنوان نوعی طعمدهنده مورد استفاده میگیرد. برای اینکه این پنیر را سالمتر بخورید آن را برای دقایقی کوتاه داخل آب بگذارید. به این ترتیب خیلی آرام میزان نمک به کار رفته در این پنیر را به حداقل رساندهاید بدون اینکه در طعم و مزه آن تغییر خاصی ایجاد شده باشد.
● میخواهید سوپ خوشمزهتری بخورید؟
برای اینکه سوپ خوشمزهتری میل کنید یک توصیه بسیار ساده اما کارآمد به شما ارائه میکنیم. این توصیه شامل همه انواع سوپهایی میشود که درست میکنید. برای اینکار سراغ پنیرهای سفت بروید. آن دسته از پنیرهایی که پوستههای ضخیم دارند برای اینکار مناسبترند. آنها را مانند رشته داخل سوپ رنده کنید و ببینید چقدر طعم سوپ شما بهتر خواهد شد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست