جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

گاز باید زد با پوست


گاز باید زد با پوست

می توانید پوست برخی میوه ها مثل پرتقال و لیمو را به صورت خلال در برخی غذاها استفاده كنید این پوست نازك است, رنگ روشن دارد و بیرونی ترین لایه پوست مركبات است اضافه كردن مقداری از پوست رنده شده یا خرد شده این میوه ها به ظرف سالاد یا دسر طعم و عطری دل انگیز و جلوه رنگین و زیبایی به آنها می دهد

طبیعت، خوراكی های متنوع و دلپذیری نظیرسیب، گیلاس های قرمز، پرتقال و نارنگی های آبدار و خوشمزه و... را به ما هدیه داده است. همه میوه ها قابل گنجاندن در یك رژیم غذایی متنوع و سالم هستند، میوه ها را چه به صورت میان وعده و چه به صورت غذای اصلی مصرف كنید، همگی دارای مواد مغذی متعددی هستند. این خوراكی ها چربی بسیار اندك و كالری نسبتاً كمی دارند. دانستن این موضوع كه چرا نیاز به خوردن میوه دارید و بهترین راه انتخاب، نگهداری و مصرف آنها كدام است، بسیار اهمیت دارد.

●چرا باید میوه خورد؟

میوه ها علاوه بر آن كه مهم ترین راه دریافت ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر به بدن شما هستند، میل شما به خوردن شیرینی را برطرف می كنند؛ بدون آن كه كالری دریافتی بدن شما را بیش از حد بالا ببرند. میوه ها به جز تعداد كمی نظیر نارگیل و زیتون تقریباً فاقد چربی هستند.

میوه ها تركیبی گیاهی- شیمیایی دارند و می توانند خطر بیماری های جدی نظیر دیابت، بیماری های قلبی و برخی سرطان ها را كاهش دهند. بسیاری از میوه ها منابع خوبی از

آنتی اكسیدان ها هستند. آنتی اكسیدان ها موادی هستند كه جریان اكسید شدن را در بدن كند می كنند. اكسیداسیون یك جریان طبیعی است كه به بافت ها و سلول های بدن آسیب می رساند، در نتیجه از بیماریهایی نظیر سرطان پیشگیری می كنند.

مصرف میوه های متنوع برای انسان اهمیت حیاتی دارد؛ زیرا میوه های مختلف مواد مغذی متفاوتی به بدن می رسانند. مثلاً پرتقال و كیوی منابع خوبی از ویتامین C هستند. موز سرشار از پتاسیم و زردآلو ویتامین A فراوانی دارد. همواره به خاطر داشته باشید كه بدن شما به اندازه نیازش مواد لازم را جذب می كند و نه بیشتر، بنابراین از مصرف بیش از اندازه میوه ها خودداری كنید.

●انتخاب و خرید میوه ها

نكات زیر به شما كمك می كند هنگام خرید، میوه هایی را انتخاب كنید كه كیفیت مطلوب داشته باشند.

- میوه را به فصل انتخاب كنید. هرچه به فصل میوه ها نزدیكتر می شوید، میوه ها تر و تازه تر و خوشمزه تر می شوند. میوه ها را طوری انتخاب كنید كه وزنشان نسبت به اندازه آنها سنگین تر باشد. سنگینی میوه نشانه خوبی از آبدار بودن آن است و برای فهمیدن عطر میوه آن را بو بكشید. به طور كلی، همه میوه های رسیده عطر و بوی خاص خود را دارند، اما میوه هایی كه بیش از حد رسیده باشند، این بو را ندارند. مثلاً طالبی یا گرمك نباید خیلی بوی رسیدگی بدهند مخصوصاً اگر قصد ندارید فوراً آن را مصرف كنید.

به بافت میوه توجه كنید. مثلاً وقتی به یك كیوی دست می زنید و متوجه می شوید كه شل و آبكی است، یعنی بیش از حد رسیده است. اما این نشانه برای برخی میوه ها، خوب است. نسبت به سالم بودن بافت میوه ها، به ویژه میوه هایی كه دوست دارید حساس باشید.

مصرف میوه های خشك

میوه های خشك شده ای را بخرید كه در به عمل آوردن آنها شكر به كار نرفته باشد. میوه های خشك سرشار از فیبرهای غذایی هستند، اما نسبت به میوه های تازه كالری بیشتری دارند. از میوه های خشك كمتر استفاده كنید و سعی كنید میوه های خشك شده ای را بخرید كه شكر بدان ها اضافه نشده باشد، زیرا افزودن شكر علاوه بر بالا بردن میزان كالری باعث پوسیدگی دندان ها نیز می شود.

●برچسب روی بسته بندی ها را بخوانید

میوه های فریزشده ای را انتخاب كنید كه بدون اضافه كردن شكر به عمل آمده باشند.میوه های كنسروشده ای را بخرید كه در آب یا آب خود میوه به عمل آمده اند. از میوه هایی كه در شیره شكر تهیه شده باشند، استفاده نكنید؛ چون كالری بالایی دارند و فاقد مواد مغذی هستند.

●نگهداری میوه ها

معمولاً برای رسیده شدن میوه ها آنها را در دمای معمولی نگهداری می كنند. برخی میوه ها مثل موز، انگور، شلیل و كیوی را ممكن است پیش از رسیده شدن بچینند و در انبار نگهداری كنند. این میوه ها را برای رسیده شدن در دمای اتاق قرار دهید. میوه های رسیده معمولاً نرم هستند و بوی مطبوع و رنگی یكنواخت دارند.

●میوه ها را در یخچال نگهداری كنید

سرما جریان رسیده شدن میوه ها را كند و زمان نگهداری آن را طولانی تر می كند. مدت زمانی كه می توانید میوه را نگهداری كنید به عوامل بسیاری بستگی دارد؛ از جمله میزان رسیده بودن آن در هنگام خرید و نوع آن. پرتقال، زردآلو و گیلاس را به راحتی می توانید به مدت یك تا دو هفته در یخچال نگهداری كنید اما توجه كنید كه سایر میوه ها مثل توت فرنگی، تمشك، انگور و هلو ممكن است در كمتر از دو روز خراب شوند.میوه هایی كه كپك زده یا لزج شده اند یا بوی بد می دهند یا تاریخ مصرفشان گذشته، دور بریزید. چنین میوه هایی علاوه بر بد مزه بودن، گندیدگی و كپك زدگی احتمالاً دارای توكسین (نوعی سم) هستند كه موجب بروز بیماری می شوند.

●برای نگهداری طولانی مدت میوه ها را فریز كنید

بسیاری از میوه ها را حتی برای بیش از یك سال می توانید فریز كنید . انگور، گیلاس، توت، هلو، سیب و شلیل را می توانید در فریزر نگهداری كنید. بهتر است میوه های بزرگ تر را به تكه های كوچك تر خرد كنید. هلو، سیب و شلیل را قبل از فریز كردن پوست بگیرید. این میوه ها را در لایه هایی از كاغذهای شیرینی بگذارید و فریز كنید. وقتی میوه ها یخ زدند، آنها را از كاغذ درآورید و برای نگهداری طولانی مدت در كیسه های فریزری بگذارید، البته با این عمل ویتامین هایی نظیر ویتامین C از بین می روند.

●مصرف میوه ها

برخی از سالادها را اگر پس از آماده كردن به مدت ۳۰ تا ۶۰ دقیقه در یخچال بگذارید، كیفیت بهتری پیدا می كنند؛ چون طی این مدت مزه های مختلف به خوبی با هم تركیب می شوند. میوه ها را قبل از مصرف با آب سرد خوب بشویید، این كار را باید درباره میوه هایی كه پوست ضخیم دارند، مثل خربزه یا هندوانه انجام دهید. دلیل این كار آن است كه چاقویی كه برای این كار استفاده می كنید، می تواند جرم های روی پوست آنها را از سطح پوست به داخل گوشت میوه ببرد. دست ها را قبل و بعد از دست زدن به میوه خوب بشویید.

●پوست بعضی میوه ها قابل استفاده اند

می توانید پوست برخی میوه ها مثل پرتقال و لیمو را به صورت خلال در برخی غذاها استفاده كنید. این پوست نازك است، رنگ روشن دارد و بیرونی ترین لایه پوست مركبات است. اضافه كردن مقداری از پوست رنده شده یا خرد شده این میوه ها به ظرف سالاد یا دسر طعم و عطری دل انگیز و جلوه رنگین و زیبایی به آنها می دهد. پوست مركبات (پرتقال) سرشار از منیزیم است و برای رفع استرس بسیار كارآمد است.

●میوه های بیشتری به رژیم غذایی خود بیفزایید

ظرفی پر از میوه های رنگارنگ و خوشمزه آماده داشته باشید تا هر وقت احساس گرسنگی به شما دست داد، از آنها نوش جان كنید. میوه های تازه به طور كلی بهترند، چون بیشترین مواد مغذی را دارند.در این جا راه های ساده ای برای اضافه كردن میوه های بیشتری به رژیم غذایی شما پیشنهاد می كنیم:

- میوه های تازه یا خشك را به صبحانه خود اضافه كنید.

- میوه های خشك را به خمیر یا خمیرمایه نانی كه می خواهید سریع پخت كنید، مثل انواع شیرینی ها و كیك ها بیفزایید.

- در پخت شیرینی ها به جای روغن از پوره میوه هایی مثل سیب، موز و آلو استفاده كنید.

- سیب (درختی) خام رنده شده را می توانید به گوشت نازك گوساله یا بوقلمون اضافه كنید (در تهیه كوفته).

- از سس میوه برای استفاده در دسرها یا پن كیك استفاده كنید.

- انگور تازه را فریز كنید و در مهمانی ها به جای كیك های شیرین استفاده كنید.

- یك پاكت از میوه های خشك شده را در اتومبیل، كیف، كوله پشتی وجعبه غذای خود بگذارید.

- هر روز ۲ عدد میوه نسبتاً درشت با خود به سر كار ببرید، یكی برای ناهار و یكی به عنوان میان وعده (غذای سبك).

- در هر وعده غذایی خوردن میوه را فراموش نكنید.

یك رژیم غذایی مناسب نباید یكنواخت باشد. رژیم غذایی خود را متنوع كنید. میوه های جدید نظیر كام كوات (نوعی پرتقال بسیار كوچك)، پاپایا (خربزه درختی یا انبه هندی) و خرمالو را امتحان كنید. شاید از این میوه ها خوشتان بیاید. استفاده از آنها رژیم غذایی شما را سرشار از مواد مغذی و دلپذیر می كند.

ترجمه: ملك دخت قاسمی

منبع: healthsection