چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
جی پی اس , ابزاری برای مبارزه با جرایم
فناوری نظارت الکترونیکی نحوه نظارت مسئولان آمریکایی بر مجرمان را متحول کرده است. در حال حاضر مسئولان برای مبارزه با جرایم، نظارت الکترونیکی را گسترش می دهند. این فناوری از کاربردهای اولیه خود فراتر رفته است به طوری که ردیابی مجرمان، اعضای باندهایی را که آزادی مشروط دارند، متهمان به خشونت مکرر علیه زنان و حتی دانش آموزانی که از مدارس می گریزند را نیز دربرگرفته است. بیشترین شهرت سامانه موقعیت یابی جهانی جی پی اس ، در زمینه کمک به افراد در جاده هاست.
طرفداران سامانه جی پی اس می گوید فناوری جدید می تواند جان قربانیان را نجات دهد. اما منتقدان آن از نقض آزادیهای مدنی و حس محافظت واهی و غیرواقعی دراین شیوه ابراز نگرانی می کنند. ماساچوست یکی از اولین ایالت هایی بود که در سال ۲۰۰۶ این فناوری را بکار گرفت و اکنون ۷۰۰ نفر مجهز به دستبندهای الکترونیکی هستند که هنگامی که به محل هایی که از رفتن به آنجا منع شده اند بروند ، پلیس با دریافت پیام از طریق ماهواره اطلاع پیدا می کند. قانون ماساچوست که به قضات اجازه نظارت الکترونیکی را به عنوان یک شرط حفظ نظم می دهد ، به الگوی ایالت هایی نظیر ایلینویز و اوکلاهما تبدیل شده است. ایالت اوکلاهما در ماه آوریل فناوری جی پی اس را برای محافظت از قربانیان خشونت خانوادگی مورد استفاده قرار داد. مجلس نمایندگان ایلینویز نیز به طور اجماع قانون نظارت مشابهی را ماه گذشته تصویب کرد. پل لوسی معاونت کمیسیون خدمات مجازات تعلیقی ماساچوست می گوید بخشی از جاذبه این فناوری جنبه مادی آن است. جی پی اس در مقایسه با زندان مقرون به صرفه است. او به نموداری که بر دیوار دفترش نصب شده است اشاره می کند که نشانگر افزایش استفاده از جی پی اس عمدتا برای ردیابی مجرمان و سایر بزهکاران است. او می گوید این افراد می باید اکنون در زندان بسر می بردند، اما هزینه حبس آنها می تواند سالیانه به ۳۰ تا ۴۰ هزار دلار سربزند.
درحالی که هزینه جی پی اس ۳۴۰۰ دلار در سال است. لوسی می گوید این روش از دو جهت خوب است. از یک طرف ابزاری برای محافظت از مردم است. اگرچه ما نمی توانیم ایمنی هیچ کسی را تضمین کنیم، اما سطح نظارت بالاتری را برای افراد ایجاد می کند از طرف دیگر بجای زندان کاربرد دارد. قتل همسران در کشوری که هر ساله هزار زن قربانی خشونت همسران خود می شوند، الهام بخش تصویب این قانون در ماساچوست بوده است. دایان روزنفلد استاد دانشکده حقوق هاروارد می گوید هر زمان که یک مجرم وارد منطقه ممنوعه نظیر نزدیکی اداره یا خانه یک زن می شود این سامانه پلیس را آگاه می سازد و می تواند جان افراد را نجات دهد. مرکز بحران Jeanne Geiger که یک پناهگاه زنان است که در سال ۲۰۰۶ برنامه آزمایشی جی پی اس را در نیوبری پورت آغاز کرد میزان موفقیت بالایی داشته است. اکنون مرتکبان جرایم خیلی زود شناسایی می شوند. در برخی موارد قضات دستور استفاده از سامانه جی پی اس را می دهند.
این شیوه راهکاری بجای زندانهای شلوغ در کشوری است که بالاترین آمار زندانیان را در جهان دارد. شمار جمعیت زندانیان در آمریکا از سال ۱۹۷۰ تاکنون با هشت برابر افزایش به ۲/۲ میلیون نفر رسیده است که یک چهارم زندانیان جهان را تشکیل می دهد. در مناطقی که از این سامانه بهره برداری شده است و خاطیان دستبند یا پابند جی پی اس بسته اند میزان تماس با پلیس کمتر است. به عنوان یک نمونه موفقیت، جان گارد از واحد خشونت خانوادگی کلانتری ناحیه پیت می گوید هنگامی که یک مجرم دستبند جی پی اس به دست بسته است میزان تماس ها در باره او کمتر است. میزان خشونت های خانوادگی از ۳۶ درصد در سال ۲۰۰۴به ۱۴ درصد در سال جاری کاهش یافته است. اما زمانی که استفاده از سامانه جی پی اس متوقف شد میزان جرایم به حدود ۴۰ درصد رسید. او می گوید این شیوه برای دوره کوتاه قبل از تشکیل دادگاه مفید است. اما در مورد پس از تشکیل دادگاه این طور نیست. برای تضمین ایمنی قربانیان علاوه بر این سامانه باید از اقدامات دیگری نیز بهره گرفت.
نگرانیهای دیگری نیز وجود دارد. مایکل لینفیلد قاضی دادگاه عالی لس آنجلس دریک میزگرد دانشکده حقوق هاروارد هشدار داد جی پی اس تنها توهم ایمنی فناوری بالا را ایجاد می کند و محافظت بیشتری برای قربانیان فراهم نمی نماید. بری برایانت معاونت کمیسیون جرایم فرماندار در کارولینای شمالی می گوید جی پی اس واقعاً تضمین بیشتری ایجاد نمی کند. اگر کسی وارد منطقه ای که نباید برود شده است آیا می توان قبل از وقوع خشونت به آنجا رسید ؟ عمدتا پلیس و نه دادگاه تعیین می کند چه کسی دستبندهای نظارتی را در کارولینای شمالی به دست ببندد. این امر نگرانیهایی را در خصوص آزادیهای مدنی ایجاد کرده است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست