جمعه, ۲۱ دی, ۱۴۰۳ / 10 January, 2025
آشنایی با گوگل
لری پیج و سرگی برین (Sergey Brin - Larry Page) دو دانشجوی دکترای دانشگاه استنفورد، هفتم سپتامبر ۱۹۹۸ گوگل را ثبت کردند.
آنها همزمان با شروع سال ۱۹۹۶ کار روی پروژه دکترای خود را آغاز کرده بودند، پروژهای که قرار بود در آن موتور جستجوی اینترنتی طراحی شود که با روشهای جدید جستجو دقت را بالا ببرد.
پیش از پیدایش گوگل، منطق موتورهای جستجوی اینترنتی اینگونه بود که سایتهای مرتبط را با توجه به تعداد تکرار کلمات مورد جستجو مییافتند.
آلری پیج و سرگی برین، نام خودمانی پروژه خود را "BackRub" گذاشته بودند زیرا موتور جستجوگر آنها لینکهای پشتیبانی سایتها را بررسی میکرد و بر همان مبنا میزان اهمیت آنها را در نتایج جستجو تعیین میکرد. البته در همان زمان یک سایت کوچک دیگر هم با روشی مشابه کار میکرد. سایتی با نام RankDex.
موتور جستجوگر آنها ابتدا با دامنه google.stanford.edu استفاده میشد. این دو دوست و همکار در ۱۴ سپتامبر سال ۱۹۷۷ دامنه google.com را ثبت کردند.
آنها در هفتم سپتامبر سال ۱۹۹۸ کمپانی گوگل را ثبت کردند. سرمایه اولیه شرکت آنها به یک میلیون دلار میرسید.
در ماه مارس سال ۱۹۹۹ کمپانی که دفترش در گاراژ یکی از دوستان در "منلو پارک" بود، به دفتری در خیابان ۱۶۵ دانشگاه در "پالو آلتو" منتقل شد. در همان سال ۱۹۹۹ با بالا گرفتن کار کمپانی، شرکت به ساختمان کنونی گوگل منتقل شد.
این ساختمان مجموعهای از چند ساختمان است که امروزه با نام Googleplex شناخته میشود. این نام خود بازی با کلمات است. Googolplex نامیاست که به عدد ۱۰ به توان ۱۰ به توان ۱۰۰ دادهاند. در عین حال به دو کلمه google و complex هم میتواند اشاره کند.
افزایش تعدا کاربران اینترنتی سود زیادی را عاید گوگل کرد. کاربران جذب طراحی ساده، بدون پیچیدگی و تمیز آن شدند. البته طراحی سایت، کپی از یک موتور جستجوگر دیگر با نام Altavista بود اما به همراه روش منحصربفرد گوگل در جستوجو.
گوگل در سال ۲۰۰۰ فروش تبلیغات همراه کلمات کلیدی را آغاز کرد. در این روش، گوگل به ازای هر کلیکی که روی سایت میشود، ۰.۰۵ دلار میگیرد. البته این میزان بسته به کلمه کلیدی افزایش مییابد.
نکته مهم در این تبلیغات این است که به صورت متن هستند زیرا گوگل نمیخواست به طراحی ساده و بیشیله پیله سایت آسیبی وارد شود. همچنین این کار سرعت بارگذاری سایت را هم کم نمیکند.
با گسترش تعداد کاربرانی که از گوگل به عنوان موتور جستجو استفاده میکردند، رقابت گوگل هم با کمپانیهای جریان اصلی کامپیوتر آغاز شد. نمونه این رقابتها رقابت گوگل با شرکت مایکروسافت است.
کمکم گوگل گستره فعالیتهایش را به دنیای خارج از اینترنت و به دنیای رادیو و مطبوعات کاغذی هم کشاند. در ۱۷ ژانویه سال ۲۰۰۶، کمپانی گوگل اعلام کرد که یک شرکت تبلیغات رادیویی را با نام dMarc خریداری کردهاست. شرکتی که سیستم خودکاری برای آگهی دادن در رادیو طراحی کرده است.
گوگل همچنین فروش تبلیغات به روزنامهها و مجلات را هم تجربه کرد. نخستین تجربه این چنینی گوگل در روزنامه شیکاگو سان تریبیون بود که فضاهایی را که برای تبلیغات در نظر گرفته شده بود اما تبلیغی برای آن نیامده بود؛ پر میکرد.
رفاه در شرکت گوگل
این روزها کار کردن در کمپانی گوگل به شغلی رویایی تبدیل شده است. داستانهایی که از کیفیت خدمات ارائه شده به کارمندان در این شرکت گفته میشود، سبب شده سالانه تعداد زیادی از افراد در سراسر دنیا رویای کار کردن برای این شرکت را در سر بپرورانند.
حقوق کارکنان گوگل پایین است. حقوق متوسط یک مدیر شبکه در این شرکت ۳۳ تا ۴۰ هزار دلار در سال است که نسبت به حقوقهای مشابه پایین محسوب میشود. اما آنچه منبع درآمد اصلی کارکنان گوگل محسوب میشود، سهام گوگل است.
ارزش سهام گوگل بالاست و در این سالها هم رشد زیادی داشته است. در سال ۲۰۰۴ بنیانگذاران گوگل، سرگی برین و لری پیج اعلام کردند که حقوق سالانه آنها از شرکت یک دلار خواهد بود. «اریک اشمیت»، مدیر شرکت نیز چنین حقوقی را درخواست کرد.
در سال ۲۰۰۵ مجله فوربس اعلام کرد سرگی برین با ۱۴.۱ میلیارد دلار و لری پیج با ۱۴ میلیارد دلار دوازدهمین و سیزدهمین افراد پولدار در آمریکا هستند.
نگین شیرآقایی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست