چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
میلاد عیسی مسیح ع
"كریسمس"، جشنی كه هر ساله نوید آغاز سال نوی میلادی را به جهانیان میدهد، یك جشن مذهبی برای مسیحیان است كه در طول تاریخ خود، دگرگونیهای بسیاری را تجربه كرده است. آنگونه كه از تاریخ بر میآید، كریسمس در قرن چهارم میلادی كه امپراطوری روم (بیزانس) بطور رسمی آیین مسیحیت را پذیرفت، در دنیای غرب رایج شد و به مرور زمان، نشو و نما گرفت .
مورخان میگویند این جشن گرچه متعلق به مسیحیان است اما در اصل از ایران باستان و آیین "مهر" (میترائیسم) گرفته شده و به همین دلیل، با دی و شب یلدای ایرانی همزادی و اشتراكات فراوان دارد. آنان در این زمینه به اختلاف نظرهای موجود بر سر سالروز ولادت حضرت عیسی(ع) استناد میكنند و میگویند كه بحث میان بزرگان عالم مسیحیت و تاریخ نگاران درباره روز میلاد آن حضرت چنان زیاد است كه نمیتوان در این باره، روزی را مشخص كرد.
زمان "كریسمس" اكنون نیز میان شاخههای مختلف مسیحیت اعم از ارتدوكس ، كاتولیك و پروتستانها، متفاوت است و هریك، مبنایی را برای آن تعیین كردهاند گرچه همگی به سالروز تولد "مهر" (میترا) - خدای پاكی- در ایران باستان نزدیكند. آداب و رسوم كریسمس نیز در طول زمان دچار دگرگونیهای بسیار شده است بهگونهای كه میگویند هدیهدادن و شیرینیهای متنوع و رنگارنگ آن در قرن نوزدهم میلادی توسط تاجران یهودی در اروپا رایج شد. عده بسیاری نیز معتقدند كه "بابانوئل"، شخصیت افسانهای كه مسیحیان را در ایام كریسمس با هدایای خود، خوشحال میسازد، در واقع از "عمو نوروز" ایرانی الهام گرفته و در ابتدا، لباسی سبز بر تن داشته است. علت تغییر رنگ بابانوئل به لباس قرمز مشخص نیست و به همین دلیل، امروزه عدهای - به طنز یا جدی- معتقدند كه شركت كوكاكولا، چنین رنگی را به آن داده است. بابانوئل پیش از این به كودكان هدیه میداد اما چند دهه است كه به لطف تبلیغات دنیای مصرف، دادن هدیه به بزرگان را نیز مد كرده است .
با وجود این، برگزاری كریسمس در كشورهای مختلف مسیحی بنا به سنت و رسم و رسوم آنان، تفاوتهایی نیز با یكدیگر دارد.
كریسمس بار دیگر در حال نزدیك شدن است و مردم برای جشن گرفتن تولد حضرت عیسی مسیح(ع) به كلیساها میروند. در این دوران، به خصوص رایج است كه مسیحیان از دستورهای حضرت عیسی(ع) پیروی میكنند، اما چیزی كه به خوبی درك نشده، این است كه مسلمانان هم حضرت عیسی(ع) را دوست داشته و به وی احترام میگذارند، چرا كه او نیز یكی از پیامآوران خدا برای بشریت بوده است.
به نقل از سایت ?مك هال?، شخصیت حضرت عیسی(ع) در اسلام، نقشی اساسی دارد و مسلمانان ایمان دارند كه خداوند، انجیل را به عیسی داده است، همانگونه كه تورات را بر موسی(ع)، زبور را بر داود(ع) و قرآن را بر محمد(ص) نازل كرده است. جالب است بدانیم، مسلمانان تا زمانی كه به حضرت عیسی(ع) ایمان نیاورند، مسلمان به شمار نمیروند و اسلام، تنها دینی است كه بر مسیحیت گواهی داده است. همچنین اسلام، احترام خاصی نیز برای حضرت مریم(س) قایل است و در قرآن نیز سوره ?مریم? به زندگی وی اختصاص دارد. زندگی عیسی مسیح(ع) برای مسیحیان و غیرمسیحیان واقعه مهمی است.
هم مسلمانان و هم مسیحیان میتوانند درسهای بسیاری از كریسمس بگیرند، اما گاه به نظر میرسد، این جشن سالانه، پیروزی سمبلهای شرك بر دین عیسی(ع) است و در اینباره اختلافی وجود ندارد، چراكه سمبلهای گرفتهشده از دینهای غیرخداپرستانه، تولد و درسهای حضرت عیسی مسیح(ع) را تحتالشعاع قرار داده است این اختلاط باعث اختلال در اصول اساسی مسیحیت مانند روحانیت، سادگی، فروتنی، مهربانی و بخشندگی است.
كریسمس برههای افتخارآمیز از سال است، اما هر ساله چهره حضرت عیسی(ع) و آموزههای وی بیشتر و بیشتر از این مراسم رخت برمیبندد. ولی به هر حال، نكته مثبتی هم دارد كه اگر نبود، روابط خانوادگی از انچه امروزه دیده می شود بدتر بود و درواقع، تنها فرصتی است كه خانوادهها تلاش میكنند، پیوندهای شكستهشدهشان را ترمیم كنند.
در جنگ جدایی دین از مدارس و دولت، كریسمس پیروزی بزرگی در بازگرداندن روحانیت به زندگی فرد است. واقعا خجالتآور است كه به جای ?كریسمس مبارك? از الفاظی مانند ?تعطیلات مبارك? و ?تبریكات فصلی? استفاده شود كه بیشتر ناشی از تمایلات تجاری است. انكار مسیحیت در جشنهای كریسمس به هیچكس كمك نمیكند. درواقع ما مسلمانان از وجود محتواهای بیشتر مسیحیت استقبال میكنیم و احترام خود را به روش خودمان و با برپایی جشن به حضرت مریم(س) و فرزندش نشان میدهیم.
در حالی كه عدهای میكوشند تا مسلمانان و مسیحیان را از هم جدا كنند، ما با نیرویی جداییناپذیر با یكدیگر متحد میشویم؛ نیرویی كه پیام ?عشق?، ?صلح? و ?آموزههای فراموشناشدنی? حضرت عیسی(ع) بوده و از سوی پیروان هر دو دین پذیرفته شده است.
این جمله فراموشناشدنی است: ?عیسی پسر مریم گفت: دنیا یك پل است، از آن بگذرید، اما خانهای بر آن نسازید. كسی كه به روز آخرت معتقد است، امید به ابدیت دارد، اما این دنیا، تنها یك ساعت است. آن را در ستایش و دعای خداوند برای آسایش در روزی نادیده بگذرانید?؛ این جملهای است كه بر سردر بزرگترین معماری مسلمانان، مسجد ساخته شده توسط امپراتور اكبر در استان ?آگرا? در شمال هند نوشته شده است.
چرا تولد حضرت عیسی(ع) در همه جهان جشن گرفته میشود، به ویژه در آمریكا، اما پیام صلح و عشق وی تقریبا نادیده انگاشته میشود؟
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست