چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
مجله ویستا

دوفصلنامه مطالعات قرآن و حدیث


دوفصلنامه مطالعات قرآن و حدیث

شماره‌های نهم و دهم دوفصلنامه علمی ـ پژوهشی مطالعات قرآن و حدیث، به همت دانشکده الهیات، معارف اسلامی و ارشاد دانشگاه امام صادق(ع) منتشر شد.
شماره نهم این دوفصلنامه با مقاله‌هایی …

شماره‌های نهم و دهم دوفصلنامه علمی ـ پژوهشی مطالعات قرآن و حدیث، به همت دانشکده الهیات، معارف اسلامی و ارشاد دانشگاه امام صادق(ع) منتشر شد.

شماره نهم این دوفصلنامه با مقاله‌هایی همچون «ریشه‌شناسی واژه قرآنی قیوم» از احمد پاکتچی، «داستان آفرینش و سرگذشت حضرت آدم(ع) در قرآن» از محمدرضا حاجی اسماعیلی، مهدی مطیع و اعظم‌السادات حسینی، «واکاوی مذهب و روایات حسن‌بن صالح در کتب امامیه» از محمدکاظم رحمان ستایش و اعظم فرجامی و ... چاپ شده است.

«سیاق و سباق در مکتب تفسیری علامه طباطبایی» از مهدی ایزدی و نورالدین زندیه، «تبیین معناشناختی آثار قول از دیدگاه قرآن کریم» از مهدی مطیع و اعظم‌السادات حسینی، «نقد تفسیری تطبیقی وقف تعَسُّف» از زهره اخوان مقدم و شهناز عابدینی، نقد مقاله «تشیع و قرآن بار آشر در دایرهٔ‌المعارف قرآن لیدن» از محمود کریمی، مرتضی سلمان‌نژاد و محمدجواد نیک‌روش، «چگونگی معادل‌یابی استعاره‌های قرآنی در فرآیند ترجمه» از رضا امانی و یسرا شادمان و ... عناوین مقالات شماره دهم دوفصلنامه علمی ـ پژوهشی مطالعات قرآن و حدیث است.

جلد دهم دائرهٔ‌المعارف قرآن کریم

جلد دهم دائرهٔالمعارف قرآن کریم شامل ۷۸ مقاله به‌ همت پژوهشگران مرکز فرهنگ و معارف قرآن پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی منتشر شد.

«دائرهٔ‌المعارف قرآن کریم» شامل اطلاعات پایه، معتبر و اصیل در باب علوم و معارف و اعلام قرآنی است که به گونه‌ای آسان‌یاب و روان در دسترس قرآن‌پژوهان و اهل تحقیق و پژوهش قرار گرفته است. از ویژگی‌های این دائره‌المعارف، استواری بر پایه نظام الفبایی در چینش مدخل‌ها، استفاده از منابع اصیل و متقن و دست اول، برخورداری از نظام ارجاع درون‌مقاله‌ای و برون‌مقاله‌ای و بهره‌وری از نثر معیار است.

جلد دهم دائرهٔ‌المعارف قرآن کریم شامل ۷۸ مقاله از حروف «ج» تا «ح» است و مداخل آن از موضوع «جمعه» آغاز شده و به موضوع «حس‌گرایی» خاتمه می‌یابد.

این مجلد دربردارنده مدخل‌های اصلی همچون جن، جنگ، جهاد، جهان، جهان‌بینی، جهل، جهنم، حبل‌الله، حج، حجاب، حجه‌الوداع، حجرالاسود، حدیبیه، حزب‌الله، حسد و... است.

تاکنون ۱۰ جلد از دائرهٔ‌المعارف قرآن کریم توسط مرکز فرهنگ و معارف قرآن کریم منتشر شده و جلد یازدهم نیز در دست انتشار ‌است.