چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
۷ روش برای بدنسازی بانوان
۱. سیستم عضلانی و هورمونی خود را بشناسید
۲. بههیچ عنوان از داروهای آنابولیک ـ آندروژنیک استروئیدی استفاده نکنید
۳. سخت تمرین کنید اما مختصرتر
۴. از تمرین کردن عضلات بزرگ واهمه نداشته باشید
۵. واقعیتهای مربوط به چربیسوزی موضعی را یاد بگیرید
۶. سلولایت (Cellalite) یا همان چربی برآمده
۷. واقعگرا باشید
● سیستم عضلانی و هورمونی خود را بشناسید
زنان بهطور متوسط به لحاظ ژنتیکی از استعداد کمتری در قیاس با مردان برای ساختن عضلات برخوردار هستند. مردان بهطور میانگین میتوانند با اجراء تمرینات با شدت بر روی اکثر عضلات بدنشان حدود ۳۰۰ درصد بر قدرتشان قبل از رسیدن به حداکثر استعدادشان بیفزایند. در صورتیکه زنان در شرایط مساوی تنها قادر هستند حدوداً ۲۰۰ درصد بر قدرتشان بیفزایند. اساسیترین دلیل فیزیولوژیکی که چرا زنان به لحاظ ژنتیکی از استعداد کمتری برخوردار هستند بیشتر مربوط میشود به سلولهای عضلانی و هورمونی آنها.
سلولهای عضلانی: تمامی ما وقتی به دنیا میآئیم دارای میلیاردها سلول عضلانی هستیم که پس از آن هم به هیچ عنوان بر تعداد آنها افزوده نمیشود و تنها سایز سلولها است که افزایش مییابد و نه تعداد آنها و همین خاصیت به آنها این امتیاز را میدهد به سایز و قدرت قابل ملاحظهای دست یابند.
هورمون: هورمونها عناصر قدرتمندی هستند که توسط غدد مختلف در بدن تشکیل میگردند. هورمونها نقش اساسی در تنظیم عملکردهای بدن دارند. قویترین هورمون مردانه که توسط بیضهها تولید میگردد تستسترون نام دارد و قویترین هورمون زنانه که توسط تخمدان تولید میگردد استروژن نام دارد. استروژن مسئولیت صفات ثانویه جنسی را در زنان عهدهدار میباشد. دخترها قبل از دوران بلوغ ۱۰ تا ۱۵ درصد بیشتر از پسرها دارای چربی میباشند. ولی پس از رسیدن به بلوغ کامل این میزان تقریباً به دو برابر (۲۰۰%) افزایش مییابد. که در این خصوص استروژن نقش اصلی در افزایش نرخ چربی زنانه دارد. در مردان تستسترون مسئولیت صفات ثانویه جنسی را برعهده دارد. از دو نمونه این صفات میتوان به افزایش حجم عضلات و کاهش درصد چربی بدن اشاره کرد. بنابراین تستسترون در ماهیچهای بودن و استروژن در چربی داشتن نقش دارند.
بهصورت اتوماتیک تعداد سلولهای عضلانی و سیستم هورمونی بهطور میانگین زنان را در روند ساختن عضلات محدود میسازند. روش منطقی برای مقایسه پیشرفت زنان در مقایسه کردن آنها با یکدیگر میباشد و نه مقایسه کردن آنها با مردان. بنابراین شناخت سیستم عضلانی (تعداد سلولهای عضلانی) و هورمونی به زنان کمک خواهد کرد که به یک دید واقعگرایانه در خصوص استعداد پیشرفتشان در بدنسازی دست یابند. با این وجود تمام سیستمهای تمرینی و راهکارهای ارائه شده در مبحث برای استفاده توسط زنان نیز صدق مینماید.
● بههیچ عنوان از داروهای آنابولیک ـ آندروژنیک استروئیدی استفاده نکنید
آنابولیک مرتبط است با رشد و ترمیم سلولها در صورتیکه آندروژنیک مربوط میشود به تولید صفات مردانه. داروهای آنابولیک ـ آندروژنیک استروئیدی نوع مصنوعی هورمون تستسترون و دیگر هورمونهای مردانه میباشند. دیر زمانی است که اکثر بدنسازان مرد به مصرف این هورمونها مبادرت میکنند و با عوارض جانبی و تأثیرات آن سروکار دارند. در صورتیکه این مسئله بهندرت در بین بدنسازان زن مشاهده گردیده. شاید یکی از دلایل اصلی استفاده این داروها در میان زنان نحوهٔ قضاوت مسابقات باشد که شبیه به مسابقات مردان میباشد و بزرگ بودن حجم عضلات و تفکیک عضلانی بهعنوان فاکتور اصلی پیروزی قلمداد میگردد.
داروهای استروئیدی در روند افزایش حجم عضلانی تأثیرگذار هستند و بهدلیل فقدان تستسترون در زنها این داروها دارای تأثیر به مراتب بیشتر در آنها میباشند. با اینوجود عوارض جانبی آنها برای زنها به مراتب بیشتر از مردها میباشد. به خاطر داشته باشید که داروهای استروئیدی جدائی از خاصیت آنابولیکیشان دارای خاصیت آندروژنیکی نیز میباشند که مسئولیت اصلیاش توسعه ارگانهای جنسی مردانه همچون (موی صورت و بدن، کلفتی صدا و...) میباشد. تقریباً هیچ داروی استروئیدی وجود ندارد که کلاً دارای خاصیت آنابولیک باشد و تمام داروهای استروئیدی دارای هر دو خاصیت آنابولیک باشد و تمام داروهای استروئیدی دارای هر دو خاصیت آنابولیک و آندروژنیک میباشند. به همین خاطر هنگامیکه یک زن از داروهای استروئیدی استفاده میکند در حال وارد کردن یک عنصر رشد با خواص مردانگی بهداخل بدنش میباشد که کاملاً با سیستم هورمونی (استروژن) و طبیعت بدن او متضاد میباشد. بدین ترتیب با مصرف این هورمونها او مبدل میشود به یک جنس مؤنثی که دارای صفات مردانه نیز میباشد و نتیجتاً ریسک و خطر بسیار زیادی او را تهدید مینماید. مصرف داروهای استروئیدی علیالخصوص برای دخترانی که به بلوغ کامل نرسیدهاند بسیار خطرناک میباشد. طبق بیانهای که توسط سازمان پزشکی ورزشی آمریکا به چاپ رسیده عوارض جانبی ناخواسته بر اثر مصرف داروهای استروئیدی به ترتیب ذیل میباشد.
۱. افزایش صفات مردانگی
۲. توقف زودهنگام رشد قد
۳. آکنه
۴. کلفت شدن صدا
۵. پرموئی
۶. بزرگ شدن دستگاه تناسلی زنانه
عوارض بلندمدت داروهای استروئیدی هنوز بهصورت کامل شناخته نشده است ولی بهطور قطع در این حوزه نیز دارای تأثیر سوء میباشند. بههر حال اختلال در روند پریود بارزترین عوارض مصرف استروئیدها میباشد که در خصوص آن چندین مطلب علمی تا به حال به رشته تحریر درآمده است.
بهدلایل فوق بر تمامی دستاندرکاران و مربیان و آنهائیکه مسئولیتی در تمرین زنان عهدهدار هستند واجب میباشد که در خصوص آگاهی دادن از عوارض جانبی این داروها به دختران و زنان هیچ کوتاهی نمایند.
البته این موضوع در خصوص مردان نیز صادق میباشد و تأکیدهای فوق تنها به زنان ختم نمیشود. و مردها نیز میبایست از عوارض جانبی این داروهای مصنوعی مطلع شوند.
بههر حال بدون استفاده از این قبیل داروها نیز میتوان با تمرین صحیح، استراحت کافی، تغذیه مناسب، صبر و پیروی از یک زندگی سالم به یک بدن ماهیچهای و خوش فرم بسته به ژنتیک خدادادی دست یافت.
● سخت تمرین کنید اما مختصرتر
تمرینات سخت و با شدت همانطور که برای مردها کارساز میباشد برای زنها نیز کارا میباشد. از آنجائی که اکثر زنها از پائینتنه قویتر نسبت به بالاتنهشان برخوردار هستند لذا در ادامه برنامه تمرینی با شدت مضاعفی آورده شده است که بیشتر تأکیدش بر روی بالاتنه میباشد.
برنامه تمرینی با شدت مضاعف برای بانوان
۱. پرس سرشانه با هالتر از پشت
۲. سیمکش دست باز از جلو (کشش دست باز)
۳. پرس سینه
۴. شراگ با دمبل
۵. پولاور با دمبل
۶. نشر جانب با دمبل
۷. جلوبازو لاری با هالتر
۸. پشتبازو با دمبل تک دست خوابیده
۹. بارفیکس (منفی کامل). برای اجراء این نوع بارفیکس با کمک پاها خود را به بالاتنه برده و سپس در مقابل پائین آمدن مقاومت مینمائید.
۱۰. پارالل (منفی کامل)
۱۱. پشت پا با دستگاه
۱۲. جلو پا با دستگاه
۱۳. ساق پا ایستاده با دستگاه
۱۴. پشت پا با هالتر
۱۵. شکم (کرانچ)
همانطورکه مشاهده میکنید در برنامه تمرینی فوق ۱۰ حرکت برای بالاتنه و ۵ حرکت برای پائینتنه آورده شده است. ضمن اینکه بالاتنه قبل از پائینتنه تمرین داده میشود.
از هر حرکت تنها یک ست اجراء کنید و این برنامه را بهصورت ۳ بار در هفته انجام دهید و پس از انجام این برنامه تمرینی برای مدت ۴ هفته نتایج آنرا بر روی فیزیک بدنی خود مشاهده نمائید.
● از تمرین کردن عضلات بزرگ واهمه نداشته باشید
هنوز خیلی از زنهائی که به بدنسازی علاقهمند هستند از داشتن عضلات بزرگ و توسعهیافته میترسند. ولی آنها باید از این نکته مهم آگاه باشند که بیشتر مردانی که در آرزوی داشتن عضلات بزرگ هستند حتی با وجود تمرین برای برای حدود ۱۰ سال باز از رسیدن به آن ناکام میمانند حال چه برسد به زنان.
همانطورکه میدانید ساختن عضلات بزرگ و حجیم بیشتر از همه چیز مرتبط است با ژنتیک برای اینکه به عضلات حجیم و بزرگ دست یابید، باید بهصورت مادرزادی این عضلات در بدنتان وجود داشته باشد (یعنی از عضلات بلند و پهن و اتصالات تاندونی کوتاه) معمولاً در مردها یکچنین خصوصیتی یک در هزار میباشد حال چه برسد به زنها.
قهرمان میس المپیا (Ms Olympia)، کری اورسون (Cory Everson) جزء معدود زنانی بود که یکچنین فیزیک بدنی را دارا بود. حال اگر بخواهید بازوی او را با لیهنی (Lee Haney) قهرمان مستر المپیا مقایسه کنید، اصلاً نمیتوان آنها را با هم مقایسه کرد. چون بازوی کری حتی در بهترین شرایط هم کوچکتر از مردی میباشد که تا بهحال به تمرین نپرداخته است.
بهعقیده من امروزه اکثریت مردان و زنان حدود (۹۹ درصد آنها) دارای استعداد ژنتیکی نیستند که بتوانند عضلات بسیار حجیم و بزرگ بسازند. با تمام این تفاسیر اگر یک چنین اتفاقی افتاد و شاهین اقبال بر شانهتان نشست و فردی شدید که دارای عضلات بزرگ و حجیم بود راه چاره چه میباشد؟ برای فائق آمدن بر این مسئله کافی است چندین هفته تمرین نکنید و آنموقع است که عضلات سریعاً آب رفته (کوچک شده) و به سایز اولیهشان باز میگردند. برخلاف هایپرتروفی (بزرگ شدن حجم عضلانی) که به زحمت و تلاش مضاعف نیازمند است آتروفی (کوچک شدن حجم عضلانی) خیلی سریع و بدون هیچ تلاشی بهدست میآید. بنابراین زنها میبایست این خیال را از خود دور کنند که به عضلات حجیم دست مییابند و صددرصد خیالشان راحت باشد که با تمرین با وزنه تنها فرم زنانگیشان بهتر شده و بافت استخوانیشان قویتر میگردد و در نهایت به مادران تندرستتری مبدل میگردند که فرزندان سالمتری را بهدنیا میآورند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست