چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
همکاری در دنیای اعتدالگری!
۱) اقتصاد و تجارت نیازمند رابطه های انسانی ست که بتوانند در کنار هم کار و رقابت کنند . اما مطلب مورد نظر اکنونم به همکاری بر می گردد . خیلی مهم است افرادی را انتخاب کنیم که با شرایط و خصوصیات اخلاقی ما جور در بیاید . وقتی می خواهیم با کسی شریک بشویم . باید به دنبال کسی باشیم که در خود آن چیزها و ویژگی ها را نمی یابیم . به هر حال هر آدمی دارای یه نقطه ضعف ها و قوت هایی ست . چه خوب قوت ها را داریم و چه خوب تر ست که این ضعف ها را در انتخاب شریک جزئی از هدف های اول خود قرار بدهیم تا با پوشش آن بتوانیم زوج مناسبی را در اقتصاد و تجارت به وجود بیاوریم .
۲) اقتصاد و تجارت مقوله ی جدی ست . همین جدی بودن آن باعث می شود که تنش ها و بحث هایی بین دو همکار به وجود بیاید . هیچ انسانی در این دنیا وجود ندارد که با دیگری هر چند دارای تفاهم باشند ، اما دقیقان به یک گونه فکر بکنند . اختلاف نظر در هر کاری طبیعی ست و باید این اختلاف نظر باشد . اگر فکر کنیم همه چیز خوب است و همه چیز بر مبنای تفاهم پیش می رود ، شاید در کوتاه مدت آثار خوبی داشته باشد اما در بلند مدت گریبانگیر آدمی می شود . پس چه بهتر اختلاف نظر ها را بیشتر بهش بها بدیم و این اختلاف نظر ها در راستای منافع خود بدانیم نه در نفی شخصیتی . باید اختلاف نظر ها را به کار بگیریم و سعی کنیم بهترینش را انتخاب نماییم . آنگاه در اقتصاد و تجارت موفق خواهیم شد .
۳) گفتیم اختلاف نظر و جدی بودن مقوله ی اقتصاد و تجارت در نزد آدمی وجود دارد . باتوجه به اینکه اعتماد یک مقوله ی مهمی ست و در اقتصاد و تجارت نمی توان بدون اعتماد داشتن کاری را از پیش برد ، معمولا افراد به خاطر همین برای کار کردن در دنیای اقتصاد و تجارت و بازارها ترجیح می دهند با افراد آشنا و خویشاوندانی که رابطه خانوادگی با یکدیگر دارند ، آنها را انتخاب کنند . شاید این بهترین کاری باشد برای راحت از پیش بردن کار .
۴) اما این چنین رویه اصولان جواب نمی دهد . شاید در کوتاه مدت آثار خیلی خوبی به جا بگذارد اما در بلند مدت پیامدهای خوبی ندارد . اقتصاد و تجارت فراز و نشیب های فراوانی دارد . تندی دارد . بد اخلاقی دارد . بحث و کشمکش دارد . دعوا دارد . جنجال دارد . حاشیه دارد و کلی از این دارد های این چنینی در اقتصاد طبیعی است . حتی جدا شدن دو شریک در حین کار هم طبیعی ست . به هر حال هر کسی بر میل منافع خود حرکت می کند و اگر ببیند منافعش در خطر است سریعا تغییر رویکرد می دهد و ترجیح می دهد همکاری را قطع نماید .
۵) اما اگر افراد رابطه های خانوادگی برایشان خیلی مهم است بهتر است قید همکاری و شریک شدن را با افراد آشنا و خویشاوند بزند . زیرا دنیای اقتصاد و تجارت بی رحم است و خیلی ساده می تواند ، کشمکش های در حین کار و قطع همکاری به داخل خانواده ها سرایت کند و رابطه های خانوادگی و رفاقتی را برهم زند . شاید برخی اعتقاد داشته باشند که باید رابطه کاری و خانوادگی را افراد جدا بدانند . بله خیلی نکته ی درستی است اما اکثرا اینگونه نیست . خصوصا در دنیای اقتصاد و تجارت این مسئله بیشتر بارز است . آن هم به خاطر حساسس بودن مقوله ی اقتصاد و تجارت که می تواند بر منافع شخصی خانواده ها اثر گذار باشد .
۶) یک فرد اعتدالگر قید همکاری با دوست ، آشنا ، فامیل ، برادر ، خواهر و….. را می زند زیرا رابطه داشتن با آنها را در دنیای غیر کاری دوست دارد و بهتر است اگر به کسی اعتماد ندارد با قراردادهای محکم اقتصادی با کسی شریک شود . اصولا بهتر است حتی در صورت وجود اعتماد اینگونه باشد . به هر حال همه ی ما انسان هستیم و دچار خطاها و وسوسه های گوناگون خواهیم شد . چه بهتر برای اینکه دچار فساد نشویم با ایجاد قرادادهای محکم اقتصادی بین دو شریک کار را راحت تر بکنیم و اطمینان خاطری در خودمان به وجود بیاوریم .
۷) اعتدالگری به ما می گوید : باید از اتفاقاتی که ممکن است پیش بیاید ؛ پیش گیری کنیم . یکی از همان اتفاقات در پست امروز شرح داده شد و بهتر است برای آنکه رابطه های دوستی خدشه دار نشود قید همکاری را با آنان زد . اعتدالگری به ما می گوید : هر چیزی در جای خود قرار دارد . رابطه های دوستی ، رابطه های کاری ، رابطه های خانوادگی باید جدا باشد ؛ تا همه چیز در روال عادی پیش برود . زیرا جدا شدن از یه همکار غریبه که فقط در کار با او هستیم راحت تر است از جدا شدن با یک آشنایی که با او رفت و آمد خانوادگی دارید !
احسان ولی زاده
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست