پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

چند راهکار طبیعی برای مقابله با آلرژی فصلی


چند راهکار طبیعی برای مقابله با آلرژی فصلی

آلرژی فصلی می‌تواند کابوسی واقعی برای افرادی باشد که در فصول مختلف مثل بهار، تابستان و یا پاییز دچار واکنش‌های آلرژیک می‌شوند.
پزشکان تاکید دارند که می‌توان با چند اقدام …

آلرژی فصلی می‌تواند کابوسی واقعی برای افرادی باشد که در فصول مختلف مثل بهار، تابستان و یا پاییز دچار واکنش‌های آلرژیک می‌شوند.

پزشکان تاکید دارند که می‌توان با چند اقدام طبیعی علائم آلرژی فصلی را کاهش و یا حتی بهبود داد و افراد مبتلا به حساسیت را از عوارض جانبی داروها خلاص ‌کرد. به نوشته کامن هلت؛ علائم آلرژی فصلی حاصل از واکنش دفاعی ناقص در سیستم ایمنی بدن است. یکی از شایع‌ترین حساسیت‌ها، آلرژی فصلی است. آلرژی فصلی، یا بعبارت دقیق‌تر التهاب بینی ناشی از آلرژی، معمولا در بهار و تابستان بروز می‌کند و ناشی از انتشار گرده‌های گیاهی است. اما در فصل پاییز نیز بسیاری از افراد با این بیماری آزاردهنده مواجه می‌شوند. این بیماری ناشی از استنشاق گرده‌های گیاهی و نیز وارد شدن آن به داخل چشم است. زمان بروز علائم بیماری ممکن است از اوایل بهار تا اواخر تابستان بر حسب گرده گیاهی که به آن حساسیت دارید و زمان معین گرده افشانی آن گیاه، متفاوت باشد. معمولا یک زمینه وراثتی نیز ممکن است در مبتلایان وجود داشته باشد. افرادی که به گرده‌های گیاهی آلرژی دارند، ممکن است همزمان به میوه‌ها و سبزیجات خاص و نیز بعضی از مغزهای خوراکی هم حساسیت داشته باشند یا بعبارتی، دچار آلرژی غذایی باشند. در ادامه ابن مطلب چند راهکار مهم و به ویژه طبیعی برای کاهش علائم آلرژی فصلی توصیه شده است که عبارتند از:

۱) همانطور که عنوان شد، آلرژی حاصل یک واکنش معیوب و ناقص در سیستم ایمنی بدن است، بنابراین اولین قدم برای مقابله با این مشکل، بهبود عملکرد سیستم ایمنی است. گنجاندن مقادیر زیادی از آنتی‌اکسیدان‌ها مثل میوه‌ها، سبزیجات و چربی امگا ۳ به رژیم غذایی شما را تا حد زیادی به این هدف نزدیک می‌کند. به این ترتیب توصیه می‌شود که یک رژیم غذایی مقوی و سالم را دنبال کنید.

۲) حتما از مکمل‌های طبیعی با طیف کامل و طبق تجویز پزشک برای تقویت سیستم ایمنی بدن خود استفاده کنید.

۳) با افزایش مصرف موادغذایی ضد التهابی مثل روغن ماهی و میوه و سبزی از علائم التهابی آلرژی فصلی به میزان قابل توجهی بکاهید.

۴) از مواد غذایی و مکمل‌های حاوی فلاوونوئید بیشتر استفاده کنید.

۵) برای کاهش التهاب در بدن از مواد حاوی کاروتنوئید مثل اسفناج و سیب زمینی شیرین بیشتر مصرف کنید.

۶) حتما اسیدهای چرب امگا۳ در فهرست غذایی روزانه خود بگنجانید.

۷) مصرف گوشت قرمز را کاهش دهید.

۸) از مواد هضم کننده طبیعی استفاده کنید. مبتلایان به آلرژی اغلب در هضم غذا دچار مشکل می‌شوند. با مصرف هضم کننده‌های طبیعی مثل مواد غذایی پروبیوتیک می‌توانید تا حد زیادی به این مشکل غلبه کنید.

۹) خوراکی‌هایی مثل قند و لبنیات را که به آنها حساسیت دارید، شناسایی کرده و تا حد امکان از مصرف آنها پرهیز کنید.

۱۰) حتما روزانه ۳۰ دقیقه ورزش کنید.