سه شنبه, ۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 21 January, 2025
بررسی خواص درمانی شکوفههای نارنج
در فصل بهار درخت نارنج به شکوفه مینشیند و گل سفید معطری میدهد که به آن بهارنارنج میگویند و پزشکان متخصص تغذیه معتقدند این شکوفههای معطر خواص درمانی زیادی دارد.
از بهارنارنج عرق تهیه میکنند که طبیعت گرم داشته و مقوی جسم و روح است. این عرق اشتهاآوری قوی بوده و برای رفع ضعف اعصاب، غم و افسردگی مفید بوده و نشاطآور است و در تسکین ناراحتیهای سینه و تپش قلب موثر است.
مداومت در مصرف بهارنارنج برای رفع بزرگی طحال مفید است و چنانچه به همراه آب کرفس مصرف شود جهت استخراج سنگهای کلیه و مثانه و خرد کردن آنها بسیار موثر است. مصرف این عرق هنگام بروز ناراحتی به افراد مبتلا به بیماری غش توصیه میشود. لذا وجود یک شیشه از آن در منزل لازم است.
خواص درمانی بهار نارنج به شرح زیر است.
نارنج در تحریک و تقویت عضلات قلب نقش اساسی داشته و در رفع نارساییها، ضعف قلب و ترومبوز بسیار موثر است.
نارنج دافع صفراست و سلولهای کبدی را به کار و فعالیت واداشته و ضعف و نارسایی آن را درمان میکند و سموم بدن را از عضلات خارج کرده و از بین میبرد.
اگر آب نارنج را گرفته و معادل یک سوم حجم آن گلاب اضافه کنید و هر روز صورت خود را با آن بشویید سوراخهای صورت را مسدود کرده و پوست چهره را تقویت میکند.
چنانچه خلال نارنج را کوبیده و با آب میل کنید از استفراغ و تهوع جلوگیری کرده و انگلهای معده و روده را از بین میبرد.
برای جلوگیری از خون دماغ پنبه را به آب نارنج آغشته کرده و در سوراخهای بینی بگذارید تا خون بند آید.
رب نارنج که بر اثر جوشاندن و غلیظ کردن آب نارنج به دست میآید، تنها چاشنی خوبی برای ترش کردن غذاست بلکه یک مرهم ضدزخم و ضدمیکروب هم میباشد.
اگر موهای شما سست و شکننده است روزی دو مرتبه به آنها رب نارنج بمالید تا سخت و محکم شود.
برای پاک کردن لکههای قرمز و سیاه که روی پوست صورت و بدن پیدا میشود بهتر است به رب نارنج نمک زده و روی پوست بمالید و بگذارید تا خشک شود.
برای معالجه تورم گلو از غرغره آب نارنج بهره برده و اگر دچار درد سینه، سرفه و سردرد ناشی از گرمی هستید آب نارنج را با کمی نبات جوشانده و میل کنید.
پوست نارنج ضد یبوست است و برای معدههایی که ترشی زیاد دارند بهترین داروی موثر میباشد و مربای آن نیز هاضم غذا بوده و خواص بهارنارنج را دارد.
مربای بهارنارنج نیز مقوی معده میباشد و ضد تشنج بوده و سکسکه را درمان میکند.
ـ توجه: زیادهروی در خوردن بهارنارنج بویژه در ناشتا کبد را ضعیف میکند و موجب ضعف معده میشود. زیاد بوییدن بهارنارنج نیز بیخوابی میآورد و چنانچه عرق آن بیش از یک سال در شیشه بماند خاصیت خود را از دست داده و زود فاسد شده و کپک میزند. لذا این عرق در شیشههای مات محفوظتر میماند.
دکتر مهرانگیز توتونچی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست