سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
انواع باتریهای دوربینهای دیجیتالی
آیا قصد دارید میلیونر شوید؟ یک پیشنهاد! میتوانید یک منبع تغذیه ابداع کـنید که بـسیار کـوچک بـوده و در داخل دوربین دیجیتالی جای بگیرد و مرتباً خود را احیا کند.
اما تا زمانی که این کار انجام شود باید از همان باتریهایی که موجودند، استفاده کنیم: باتریهایی که به موقع تمام میشوند! اما اگر انواع باتریها را بشناسید و تفاوت میان آنها را بدانید، احتمال آن کمتر است که با چنین شرایط بدی روبهرو شوید.
دنیای داخل باتریها
برق موردنیاز دوربینهای دیجیتالی یا از طریق باتریهای قابل شارژ اختصاصی و یا از طریق یک یا دو باتری AA تامین میشود. هر یک از این دو شیوه، مزایا و معایب خاص خود را دارند.
در باتریهای قابل شارژ اختصاصی، باتری و شارژر آن به همراه دوربین ارائه میشود و غالـباً سالها نیز عمر میکند. اما زمـانی که باتری تخلیه شود، تا زمانی که آن را مجدداً شارژ نکنید، دوربیـن کار نـخواهد کرد؛ مـگر آنـکه یک بـاتری یدکی خریداری کنید که برای آن باید هزینهای جداگانه پرداخت کنید.
اما در مـورد دوربینهایی که از باتـریهای AA استفاده میکنند، مزیت آنها در این است که میتوانید این باتریها را در هر زمان و در هر کجا خریداری کنید و قیمت آنها نیز گران نیست و میتوانید باتریهای یدکی نیز تهیه کنید.
تمام باتریها یکسان نیستند
باتریها ممکن است از نظر شکل ظاهری یکسان باشند. اما محتوای داخل آنها، تعیین کننده طول عمر و مناسب بودن آنها است.
Alkaline
باتریهای Alkaline ارزان قیمت هستند، اما برای دستگاههایی که از برق اندکی استفاده میکنند، مانند دستگاههای کنترل از راه دور، مناسب هستند. آنها دارای انرژی برق زیادی هستند، اما مقاومت الکتریکی آنها نیز بالاست. این بدان معناست که انتقال میزان زیادی برق که موردنیاز دوربین دیجیتالی است، برای آنها کار دشواری است. بدین دلیل است که دوربینها در مقایسه با سایر باتریها، به سرعت باتریهای Alkaline را به طور کامل مصرف میکنند.
Li-Ion (لیتیوم یونی): اگر دوربین شما به همراه یک باتری قابل شارژ اختصاصی عرضه شده است، قطعاً باتری شما از نوع Li-Ion است. این باتریها نسبتاً سریع شارژ شده و میتوانند شارژ خود را بسته به میزان استفاده شما از دوربین، تا هفتهها و یا حتی ماهها نگاه دارند.
Lithium
باتریهای Lithium AA، دارای فرمول شیمیایی همانند باتریهای Li-Ion هستند؛ علت تفاوت نام آنها در این است که این باتریها قابل شارژ نیستند (باتریهای قابل شارژ Li-Ion AA به راحـتی قابـل دسـترسی نیـستند). این باتریها دارای انـرژی بـرق بـسیاری بوده و بـسیار بیشتر از باتریهای Alkaline عـمر میکنند. همچنین میتوان تا ۱۵ سال این باتریها را در فروشگاهها نگه داشت.
Nickel metal hydride) NiMH)
در حـال حـاضـر ایـن باتریها، بهترین جایگزین باتریهای قابل شارژ AA هستند. اما این باتریها به طور مداوم در حال تخلیه شارژ هستند؛ حتی اگر از آنها استفاده نکنید. در این حالت، اگر دوربین خود را یک یا دو ماه مورد استفاده قرار نداده و در جایی بگذارید، بار دیگر که دوربین خود را برداشتید و خواستید با آن کار کنید، باتری آن عمر چندانی نخواهد داشت.
nickel cadmium) NiCad): مـمـکن اسـت در حـال حاضر نیز بتوانید این نوع باتریها را پیدا کنید، اما باتریهای NiMH، با عملکرد بهتر و دوام بیشتر و نیز سازگاری بیشتر با محیط زیست، موجب منسوخ شدن این باتریها شدهاند.
نتیجه گیری
از لحاظ دوام، باتریهای Li-Ion بی رقیب هستند و اگر یک باتری یدکی داشـته باشید، به هنگام عکاسی هرگز با مشکل مواجه نخواهید شد.
اگر دوربین شما از باتریهای AA بهره میگیرد، ۲ یا ۴ باتری NiMH نیز تهیه کرده و مرتباً آنها را شارژ کنید. برای اطمینان بیشتر، باتریهای یدکی از نـوع Lithium تهیه کرده و فقط در مواقع ضروری از باتریهای Alkaline استفاده کنید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست