جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
بانو سیده نصرت امین
حاجیهخانم سیده نصرت بیگم امین ( معروف به بانوی ایرانی ) در سال ۱۲۶۵ هجری شمسی در اصفهان متولد شد . پدر ایشان سیدمحمدعلی امینالتجار اصفهانی فردی مؤمن و مادرش بانویی شریف ، خداوند پس از سه فرزند پسر ، این دختر را به ایشان عطا میدارد . مادر درچهارسالگی او را برای آموزش قرآن و خواندن و نوشتن به مکتب میفرستد در صورتیکه در آن ایام باتوجه به فضای حاکم کمتر خانوادهای به خود اجازه می داد ، دختری را برای کسب دانش به مکتب یا مدرسه بفرستد .
به این ترتیب بانو امین به تحصیل ادامه میدهد تا ۱۵ سالگی که با پسرعموی خود حاجمیرزا ملقب به معینالتجار ازدواج میکند و به خانهداری و تربیت فرزندان مشغول میشود اما این امر نیز مانع ادامه تحصیل و مطالعه و تحقیق ایشان نمیشود .
بانوامین با تلاش به تحصیل صرف و محو ، بلاغت ، تفسیر ، علم حدیث ، فقه ، اصول ، فلسفه و عرفان میپردازد و با وجود مشکلات متعدد طلبگی و تحصیل خود را در سطوح عالیه نیز ادامه میدهد تا این که در چهل سالگی مرتبت و تسلط علمی ایشان مورد تأیید علما و مراجع تقلید وقت قرار میگیرد و به دریافت درجه اجتهاد و روایت نایل میشود . بانو امین از چهلسالگی تا پایان عمر به تألیف کتب ، تدریس ، پاسخگویی به پرسشهای دینی مردم و ارشاد دختران و زنان میپردازد .
آثار ایشان عبارتند از :
۱) اربعین الهاشمیه
۲) جامعالشات
۳) معاد یا آخرین سیر بشر
۴) النفحات الرحمانیه فیالواردات القلبیه
۵) اخلاق
۶) مخزن العرفان
۷) روش خوشبختی و توصیه به خواهران یمانی
۸۰ مخزن اللئالی در مناقب مولیالموالی امیرالمؤمنین علی علیهالسلام
۹) سیرو سلوک در روش اولیاء و طریق سیر سعداء
بانوامین در سال ۱۳۴۴ با سرمایهی خود مکتبی به نام فاطمه سلامالله علیها و نیز دبیرستانی دخترانه تأسیس میکند و بسیاری از دخترانی که به واسطه جو حاکم بر آن ایام و باتوجه به کشف حجاب و این که دبیران مرد در دبیرستانهای دخترانه تدریس میکردند ، از نعمت تحصیل منع شده بودند زمینه ادامه تحصیل را فراهم میآورد .
ایشان همچنین در کانون تبلیغات و تعلیمات دینی بانوان اصفهان به تدریس معارف و تفسیر قرآن میپردازد و تا پایان عمرپربرکت خود به تعلیم و کوشش درجهت رشد علمی و معنوی دختران و زنان اهتمام میورزد .
زمانی که بانو امین کتاب « اربعین الهاشمیه » را نوشت و این کتاب به حوزه علمیه نجف رسید و علما از آن استقبال کردند ، آیهالله آقا سیدمحمدعلی نجفآبادی در تکمیل تشویقهای علما گفتند : بانو امین هرچه در این کتاب نوشتهاند از تراوشات فکری خودشان بوده است و ربطی به تعلیمات من ندارد .
بانوامین سالهای متمادی در راه تحصیل علم و مقامات معنوی زحمتها کشید و عملاً به جهان اعلام کرد که زن حتی در محیط اجتماعی نامساعد و با وجود موانع و مشکلات ، با رعایت کمال و تقوا میتواند به تحصیل علم ادامه دهد و مقام شامخی را هم احراز کند و راه را برای دیگران نیز هموار سازد .
بانو امین از علمایی همچون آیهالله العظمی محمد کاظم شیرازی – آیهالله العظمی عبدالکریم حائری – آیهالله ابراهیم حسینی شیرازی اصطهبانانی – آیهالله محمدرضا نجفی اصفهانی اجازه اجتهاد یافت .
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست