یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
زندگی های نوین پر استرس!
پیشرفت تمدن امروز و گستردگی خانواده ها،رشد بی رویه جمعیت و شهر نشینی،دگرگونی روابط اجتماعی بخصوص زندگی در شهرهای بزرگ و پرجنجال،فشارهای جسمی و روانی ناشی از ترافیک و آلودگی هوا وصدا و اثرات آن بر روان و رفتار انسان، موجبات تشدید استرس را فراهم می کند. در واقع ساکنان شهرها مدام در معرض فشارهای روانی ناشی از تامین هزینه های زندگی،ترافیک،کار و... هستند که همین موضوع باعث فرسودگی بیش از حد روان انسان ها و کاهش توانایی آنها در مقابل استرس می شود.
در حال حاضر عوامل مولد استرس در جهان نسبت به گذشته بیشتر شده است زیرا بعضی از مکانیسمهای سنتی که به مردم کمک می کرد تا با فشارهای روانی مقابله کنند به تدریج رو به نابودی گذاشته است . شهر نشینی و مشکلات اقتصادی ،تغییرات اجتماعی سریعی را به وجود آورده که غالبا ارزشها مکانیسم های آرامش بخش به انسان را از بین برده است . از سوی دیگر ازدیاد جمعیت با رشد فزاینده جنایات و اعمال خشونت آمیز در شهرها نیز باعث ایجاد ترس و فشارهای روانی شده که در نهایت بر سلامت و بهداشت روان انسان لطمه می زند.
زمانی انسان ها در محیطی آرام زندگی می کردند و حتی معماری های بناها و ساختمان ها براساس توجه به اصول فطری و آرامش بخش انسان شکل می گرفته است اما در دنیای مدرن گویا همه چیز از تزئینات معماری داخل خانه ها گرفته تا شکل و شمایل اتومبیل ها به نوعی اضطراب و ترس را در وجود ما نهادینه می کند . از سوی دیگر تخصصی شدن مشاغل و حرفه ای شدن آنها به نحوی انسان ها را با وظایف بسیار دشواری روبه رو کرده است که به نوبه خود منجر به افزایش استرس در زندگی می شود. ضمن آنکه اگر این پیش زمینه ها را در کنار فشارهای روانی که افراد روزانه در سطح کلانشهرها با آن روبه روهستند اضافه کنیم به خوبی متوجه می شویم که استرس و اضطراب بخش لاینفکی از زندگی های نوین محسوب می گردد. البته باید به این نکته نیز توجه داشت که اساسا استرس و اضطرابی که اکنون همراه با زندگی های نوین است بر آمده از فلسفه ماتریالیستی این نوع زندگی هاست.
با این حال باید گفت داشتن فشارهای عصبی، فکری و عاطفی، بی جهت دلشوره داشتن، احساس درد در ناحیه قلب، گردن، سینه، کتف و دست یا پا، زود به گریه افتادن، احساس تنهایی و غمگینی کردن، احساس خستگی و کوفتگی در عضلات، بد خوابی، دیر به خواب رفتن و کم خوابی، مشکل تصمیم گرفتن، کرخ شدن قسمتهایی از بدن و عضلات، نارضایتی از محیط کار و زندگی، در برخورد با همکاران و اعضای خانواده زود عصبانی شدن، نگران آینده خود و اعضای خانواده بودن، خود خوری کردن، بیقرار بودن، افسرده بودن، اضطراب داشتن و پرخاشگری، سوءظن داشتن و بدگمان بودن، نداشتن ثبات عاطفی خلقی و رفتاری مناسب، لرزش و پرش عضلانی داشتن از نشانه های استرس هستند. با توجه به تفاوتهای فردی بین مردم همه نشانه ها در یک نفر دیده نمی شود بلکه در هر فردی تعدادی از این نشانه ها مشهود است.
درنهایت نیز باید بر این نکته تاکید کرد که در جامعه شهری و صنعتی امروزی استرس بخشی از زندگی اکثریت مردم شده است که بر اثر تقابل انسان با محیط کار و زندگی پدید می آید و باید با متخصصان در این زمینه مشاوره کرد و گرنه استرس های مضمن می توانند به عامل خطرناکی برا ی سلامت جسمی و روانی انسان تبدیل شوند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست