دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
۱۴ دلیل خیانت در زندگی مشترک
با پرانتزهای بازشده در زندگی چه کنیم؟ بیمهری و بیوفایی که به آن «خیانت» هم گفته میشود، موضوعی است که جامعه امروز ما با آن روبروست...
دکتر منصور بهرامی، عضو ارشد انجمن تحلیل رفتار در گفتوگو با هفتهنامه «سلامت» به بررسی عواملی پرداخته که زندگی مشترک را به خطر میاندازد و باعث خیانت میشود. برخی معتقدند داشتن یک رابطه کوتاه و پنهانی میتواند به زندگی زناشوییای که دچار یکنواختی و روزمرگی شده است، کمک چشمگیری کند اما دکتر منصور بهرامی این نوع نگرش را مخصوص انسانهای تنوعطلب میداند. او اعتقاد دارد بیمهری میتواند هم از سوی مرد باشد و هم از سوی زن اما در جامعه ایرانی مردان بیشتر خیانت میکنند. با او به بررسی علل و راهکارهای منطقی هنگام بروز خیانت میپردازیم. خیانت، زنگ خطری است که میتواند برای هر کسی به صدا درآید.
▪ آقای دکتر!خیانت به چه معناست و چه ابعادی دارد؟
خیانت میتواند شغلی، مالی و خانوادگی باشد و درواقع وقتی شخصی به تعهدات خود عمل نمیکند، به نوعی خیانت کرده است. در زندگی زناشویی، زن یا مرد زمانی که ببینند مورد بیوفایی و بیمهری قرار گرفتهاند، احساس میکنند قربانی یک رابطه شدهاند و به نوعی به آنها ظلم شده، اما میزان خیانت که من ترجیح میدهم نامش را «بیمهری» بگذارم هم بسیار مهم است. گاهی شخص ارسال یک پیام کوتاه را خیانت میداند و گاهی خوردن شام در رستوران نیز برای همسری یک خیانت بزرگ محسوب میشود و زمانی هم ممکن است ارتباط فراتر از این باشد. درواقع عمق بیمهری شمردن عمل طرف مقابل، به نگاه و طرز تفکر فرد بستگی دارد.
▪ یعنی این جامعه است که میزان بیمهری را مشخص میکند؟
بله، اگر یک مرد با زنی غیر از همسر خود در ارتباط باشد، از نگاه عموم خیانت محسوب میشود اما اگر همین مرد مدارکی را دال بر مشروع بودن رابطهاش به قانونگذار ارائه دهد، ازدواج دوم است و از نگاه قانون دیگر خیانت نیست در حالی که خانواده این رفتار را یک نوع خیانت میدانند. پس میتوان گفت این جامعه و قانون یک جامعه است که میزان خیانت و بیمهری را مشخص میکند.
▪ چه عواملی دست به دست هم میدهند که این بیمهری اتفاق بیفتد؟
از نگاه من ۱۴ عامل میتوانند در فروپاشی زندگی مشترک نقش داشته باشند و نخستین و مهمترین علت خیانت، حس تنوعطلبی است که در آقایان بیشتر از خانمها دیده میشود. از بین رفتن عشق و محبت بین زوج، خودبخود باعث گرایش آنها به دیگری میشود. داشتن انتظارات و رفتارهای غیرمعقول که میتوانند در مسایل زناشویی و مادی باشند، بیتفاوتی در هیجانهای جنسی از سوی یکی از طرفین و بیتفاوتی هنگام برقراری رابطه زناشویی و عقدههای جنسی و رضایت نداشتن از رابطه هم میتوانند در بروز خیانت نقش عمدهای داشته باشند. انتقامجویی و رفتاری متقابل داشتن از دلایل دیگری هستند که باعث از هم پاشیده شدن کانون زندگی میشوند. از طرفی وقتی کسی فقط به دلیل مسایل مادی با شخصی ازدواج کند، اما قلب او با شریک زندگیاش نباشد احتمال خیانت وجود دارد. احساس ناامنی در رابطه یکی دیگر از دلایل ایجاد بیمهری است. مثلا زمانی که یکی از طرفین به دفعات به همسرش بگوید تو را ترک میکنم، حس ناامنی در او به وجود خواهد آمد. نبود نقاط مشترک در رفتار و ظاهر همسران نیز در بروز این امر موثر است. در بعضی موارد وجود یک بیماری جسمی در همسر انگیزه شروع یک رابطه جدید را بهوجود میآورد و گاهی جلب توجه دیگران و خودی نشان دادن از دلایل بروز بیمهری در میان همسران است.
میتوان گفت آقایان تنوعطلبترند. ممکن است مردی فقط از روی هوس با زنی رابطه داشته باشد اما قلب و احساسش درگیر آن زن نشود به همین دلیل در صورت جدایی هم آسیب کمتری میبیند و بهراحتی هم میتواند رابطه پنهانی را خاتمه بدهد.
▪ هنگام خیانت یا به قول شما «بیمهری» باید چشمها را بست و به روی همسر خود نیاورد؟
چشم بستن بر خطای همسر، به میزان خیانت یا بیمهری بستگی دارد. مثلا شاید بتوان ارسال یک پیام کوتاه را نادیده گرفت اما چشمپوشی از همبسترشدن همسر با شخص دیگر تقریبا ناممکن است. در بسیاری مواقع مرد دمدمیمزاجی نیست اما یک رابطه پنهانی را آغاز کرده است و باید علت را جستجو کرد تا مشکل حل شود.
▪ من پاسخ سوال قبلی را نگرفتم. هنگام روبرو شدن با خیانت باید چه کرد؟
میزان خیانت و شرایط زندگی شخص مهم است. گاهی جامعه و مکان زندگی و شرایط زندگی طوری است که زن نمیتواند همسر خیانتکار خود را رها کند و به اجبار تن به ادامه زندگی مشترکی میدهد که جز زجر و عذاب چیز دیگری ندارد اما گاهی شخص حمایت خانواده، شغل و شرایط مالی مناسبی دارد که در این موارد تحمل را پیشنهاد نمیکنم و معتقدم که زندگی با همسر دمدمی مزاج را باید رها کرد. البته روی یک نکته بسیار پافشاری میکنم؛ به هر رفتاری صفت خیانت ندهیم. باید در زندگی زناشویی بلند فکر کرد. در کنار هم بود و به هم عشق ورزید. هرگاه که فاصله قلبها از هم زیاد شود، بیمهری این فاصله را پر خواهد کرد.
سارا دماوندان
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست