پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
حاملگی و رانندگی
این روزها اگر تعداد رانندگان خانم بیشتر از آقایان نباشد، کمتر هم نیست. بیشتر خانمها ترجیح میدهند ماشین شخصی داشته باشند و حتی در دوران بارداری هم خودشان رانندگی کنند؛ اما این کار برخلاف نظر پزشکانی است که اعتقاد دارند خانمها باید در دوران بارداری، دور رانندگی را مخصوصا در سه ماهه سوم حاملگی خط بکشند. در هر صورت، اگر شرایط زندگیتان به نحوی است که مجبورید خودتان در زمان بارداری رانندگی کنید، بد نیست با مرور این متن سعی کنید رانندگی را برای خودتان و جنینتان کمخطرتر کنید....
یک خانم باردار به هیچ عنوان نباید از بستن کمربند ایمنی به بهانه بزرگ بودن شکم یا فشار آمدن به جنین خودداری کند. شما چه راننده باشید و چه روی صندلی کنار راننده نشسته باشید باید برای محافظت از جان خود و فرزندتان هنگام ترمزهای ناگهانی و حتی تصادفها، کمربند ایمنیتان را ببندید. همچنین استفاده از کمربند ایمنی سبب میشود که یک فاصله معقول بین شکم مادر باردار و فرمان ماشین هم به وجود بیاید و وقتی کمربند بسته باشد دیگر راننده نمیتواند بیش از اندازه بدناش را به سمت جلو متمایل کند و باعث شود که فرمان بیش از حد به شکماش فشار بیاورد.
راستی، حواستان باشد که در طول مدت بارداری شما فقط مسوول خودتان نیستید، بنابراین برای حفظ سلامت خود و جنینتان، حتی اگر روی صندلی عقب ماشین هم نشستید از بستن کمربند ایمنی غافل نشوید. بهترین حالت بستن کمربند ایمنی برای یک خانم باردار این است که بخش پایینی کمربند را زیر شکم و روی استخوانهای لگن و بخش بالایی آن را هم بین سینههایش قرار دهد و از بستن بخش پایینی رو و بالای شکم و بخش بالایی روی گردن و زیر بازوها خودداری کند. اگر هم احساس کردید که بخش پایینی کمربند اذیتتان میکند، یک بالشتک نازک پنبهای تهیه کنید و آن را بین کمربند و بدنتان قرار دهید.
● استفاده از کیسه هوا
یکی از خطاهای رایج در دوران بارداری، از کار انداختن سیستم خودکار باز شدن کیسه هوا هنگام تصادفات رانندگی است. اما بهتر است بدانید که استفاده از کیسه هوا هم به اندازه کمربند ایمنی ضروری و مهم است. فقط کافی است که در استفاده از آن یک نکته کوچک را رعایت کنید. چه در دوران بارداری خودتان رانندگی کنید و چه در صندلی کنار راننده نشسته باشید، بهتر است صندلیتان را جوری تنظیم کنید که بیشترین فاصله را نسبت به داشبورد داشته باشید، این طوری هنگام تصادف و ضربههای ناگهانی وقتی کیسه هوا باز میشود، مسبب حفاظت از سلامت شما و فرزندتان میگردد، نه فشار آمدن به جنین و به دردسر افتادن شما.
● رانندگی در ماههای آخر بارداری
حتی اگر شما هیچ مشکل خاصی هم در طول دوران بارداری نداشتید، بهتر است از رانندگی کردن در سه ماهه آخر بارداری خودداری کنید. احساس خستگی و خوابآلودگی در ماههای آخر بارداری به خاطر افزایش دمای بدن یکی از دلایل توصیه به رانندگی کردن در این ماهها است. یکی دیگر از دلایلی که سبب میشود پزشکان، رانندگی را در سه ماهه سوم بارداری ممنوع کنند این است که قرار گرفتن پاها در یک حالت خاص سبب گرفتگی عضلانی و ورم کردن آنها میشود. بنابراین ممکن است شما ساعتها در ترافیک گیر بیفتید و پاهایتان با ثابت ماندن دچار گرفتگی شوند و در نتیجه به راحتی نتوانید در مواقع ضروری از کلاچ و ترمز استفاده کنید و به دردسر بیفتید.
اگر میخواهید در دوران بارداری رانندگی کنید...اگر به هر دلیلی مجبور به رانندگی در دوران بارداری هستید، این نکات را رعایت کنید:
▪ شبها رانندگی نکنید. وقتی پشت چراغ قرمز یا در ترافیک گیر کردید، پاها و زانوهایتان را تکان دهید و بچرخانید. اگر مسیرتان طولانی است، هر نیم ساعت یک بار ماشین را نگه دارید، پیاده شوید و ۵ دقیقه راه بروید و حرکات کششی انجام دهید. از صحبت کردن با تلفن همراه حتی با هندزفری و سر و کله زدن با رادیوپخش حین رانندگی خودداری کنید. اگر فرزند دیگری دارید و او در حال غرغر کردن هنگام رانندگی شماست، یا سر به سرش نگذارید یا کناری پارک کنید و بعد از حل شدن مشکلتان به رانندگی ادامه دهید.
▪ به هیچ عنوان در ده روز آخر بارداری رانندگی نکنید. یبوست یکی از عوارض رانندگیهای مداوم و هر روزه در دوران بارداری است. بنابراین همیشه یک بطری آب و چند میوه آبدار در ماشین بگذارید و حین رانندگی از خوردن آنها غافل نمانید.
▪ در طول دوران بارداری، از روز اول تا آخر، تنها و با ماشین شخصیتان به مسافرت نروید. اگر مدام تهوع و سرگیجه دارید رانندگی نکنید. اگر کمردرد ناشی از بارداری دارید، دور رانندگی را خط بکشید. هنگام رانندگی به سمت جلو متمایل نشوید و کاملا صاف به صندلی تکیه دهید. صندلیتان را تا جایی که میتوانید از فرمان ماشین دور کنید. همیشه تلفن همراهتان کنارتان باشد تا بتوانید در مواقع ضروری از افراد خانواده یا اورژانس کمک بگیرید. اگر قرار است به روش سزارین زایمان کنید، یک هفته قبل از زایمان رانندگی نکنید. برای جلوگیری از کمردرد، یک بالشتک کوچک پنبهای پشت کمرتان قرار دهید. اگر سابقه سقط جنین دارید، به هیچ عنوان رانندگی نکنید.
▪ اگر از هر نوع مشکلی در دوران بارداری رنج میبرید، بهتر است قبل از اقدام به رانندگی با پزشک خود مشورت کنید. سعی کنید کارت خون و کارت ویزیت پزشکتان را همیشه همراه داشته باشید تا اگر اتفاقی افتاد، دیگران بتوانند بهتر به شما کمک کنند. اگر تصادف کردید، حتما به پزشک مراجعه کنید زیرا ممکن است در اثر تکانهای شدید حین تصادف، جفت از رحم جدا شده باشد و شما مجبور به زایمان زودرس شوید.
ترجمه: ندا احمدلو
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست