پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
مجله ویستا

حرف جدید خاتمی چیست؟


حرف جدید خاتمی چیست؟

بامحتمل شدن حضور آقای خاتمی در انتخابات ریاست جمهوری دهم سوالات متعددی در ذهن بسیاری از دلسوزان نظام شکل گرفته است.آقای خاتمی باید به این سوال پاسخ دهد چه حرف جدید و یا برنامه …

بامحتمل شدن حضور آقای خاتمی در انتخابات ریاست جمهوری دهم سوالات متعددی در ذهن بسیاری از دلسوزان نظام شکل گرفته است.آقای خاتمی باید به این سوال پاسخ دهد چه حرف جدید و یا برنامه تازه ای برای اداره کشور دارد. اگر خاتمی بخواهد وارد عرصه انتخابات شود باید به این سوال پاسخ دهد که اگر به نظر وی در جبهه اصلاحات یکسری تندروی ها صورت گرفته، چرا در دوره ای که حاکمیت را در دست داشت، نسبت به این تندروی ها هیچ عکس العملی نشان نداد و اجازه داد که آنها اصلاحات را مدیریت کنند و آن را به قهقهرا و انحراف بکشانند. برغم شعار قانونگرایی و قرار دادن قانون اساسی در سرلوحه شعارهای گروه های اصلاح طلب، آنها در مواقعی بنابر صلاحدید، قانون اساسی را دور زدند. خطای بزرگ اصلاح طلبان در هشت سال اداره کشور، بی توجهی به فرهنگ دینی جامعه بوده است. اصلاح طلبان فراموش کردند که فرهنگ مردم ما فرهنگ دینی و انقلاب آنها اسلامی است و در گزینش نظام حکومتی نیز جمهوری اسلامی را برگزیدند. گروه های تندرو حتی دین را برای حکومت لازم نمی دانستند طبیعی است که این رویکرد نمی توانست در منظر مردم با فرهنگ دینی، عزیز باقی بماند. تندروی جمعی از اصلاح طلبان موجب شکاف بین اصلاحات و مردم شد.

در دوره حاکمیت دوم خردادی ها بسیاری از خیانت ها به کشور صورت گرفت که آقایان آن را دیدند اما در برابر آن سکوت کردند. شاید به همین دلایل است که آقای خاتمی به این جمع بندی رسیده که مردم دیگر به او تمایل ندارند، لذا به دنبال گزینه ای است که مردم سابقه خوبی از او به ذهن داشته باشند. سابقه خاتمی، مقابله و مبارزه با دین گرایی و میدان دادن به شبهه افکنان و کسانی است که اصول و آرمان های انقلاب را قبول ندارند. به همین خاطر است که اصلاح طلبان به این نتیجه رسیده اند که گزینه ای را وارد میدان کنند که پرونده پاک تری داشته باشد تا بتوانند با وارد کردن او به میدان انتخابات، به نوعی اعتماد عمومی را جلب کنند. اگرچه تنها گزینه ای که به درد آنها می خورد، موسوی است.حضور آقای خاتمی از لحاظ انتخاباتی کمک خوبی به اصول گرایان برای رسیدن به اجماع است .اصول گرایان استراتژی خود را وحدت تعریف کرده اند که با آمدن آقای خاتمی این استراتژی به نتیجه خواهد رسید.تفرق گروههای اصولگرا در انتخابات پیش رو خط قرمز است و باید این فرض را جدی گرفت که گروههای سیاسی رقیب روی یک نامزد توافق کرده و به صحنه رقابت می آیند. رسیدن به نامزد با حداقل خواستهای گروههای اصوالگرا بهتر از معرفی چندین گزینه و شکست آرا است و همه ملزم هستیم که به این اصل احترام بگذاریم. به هر حال اصولگرایان تلاش می کنند تا با تکیه بر مبانی چهارگانه مورد توافق جریان اصولگرایی، به اجماع برسند. وفاق نهایی که باید بین اصولگرایان ایجاد شود در سایه عمل به راهبردهای رهبری و جمع بندی نظرات ایشان شکل می گیرد و قطعا به نتیجه دلخواه اصولگرایان منجر می شود.

مهدی سنگری