دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
مجله ویستا

خوبی‌های دوچرخه‌سواری


خوبی‌های دوچرخه‌سواری

دوچرخه‌سواری بیشتر از ورزش‌های دیگر باعث جلب افراد می‌شود.
این علاقه تا حدی به این خاطر است که مانند ورزش‌‌‌هایی نظیر دویدن فشار زیادی روی زانوها وارد نمی‌آید و معمولا نسبت …

دوچرخه‌سواری بیشتر از ورزش‌های دیگر باعث جلب افراد می‌شود.

این علاقه تا حدی به این خاطر است که مانند ورزش‌‌‌هایی نظیر دویدن فشار زیادی روی زانوها وارد نمی‌آید و معمولا نسبت به شنا، در دسترس‌تر است. افراد با وزن بالا اغلب مشکلی در دوچرخه‌سواری ندارند زیرا دوچرخه‌سواری فعالیتی با تحمیل وزن نیست. بنابراین مشکل زیادی برای افراد چاق ایجاد نمی‌کند.

۱) رکاب زدن عضلات پای شما، به خصوص عضلات چهار سر رانی را که در جلوی ران قرار دارند،‌ تقویت می‌کند. دوچرخه‌سواری فعالیتی هوازی است و نه یک ورزش مقاومتی که باعث ‌شود شدیدتر نفس بکشید و سرعت ضربان قلب‌تان بالاتر برود و دستگاه قلبی – عروقی به حرکت بیفتد.

۲) اثرات قلبی-عروقی دویدن و دوچرخه‌سواری، بسیار شبیه به هم است،‌ گرچه دویدن ممکن است اندکی بیشتر از دوچرخه‌سواری باعث شدیدتر شدن کار قلب شود. در ورزشکاران تعلیم‌دیده،‌ حداکثر میزان ضربان قلب هنگام دوچرخه‌سواری ممکن است ۶ تا ۱۰ ضربه در دقیقه پایین‌تر از میزان ضربان قلب حین دویدن باشد.

۳) دوچرخه‌سواری از لحاظ میزان سوزاندن کالری با سایر اشکال ورزشی قابل مقایسه است. یک فرد ۷۰ کیلویی که با سرعت تفریحی ۱۵ تا ۲۰ کیلومتر در ساعت دوچرخه‌سواری کند‌، حدود ۷ کالری در هر دقیقه می‌سوزاند. در مقابل فردی با همان وزن با پیاده‌روی سریع با سرعت ۴/۵ کیلومتر در ساعت کمتر از ۵ کالری در هر دقیقه خواهد سوزاند و اگر دوچرخه‌سوار سرعتش را به ۵/۲۲ تا ۲۶ کیلومتر در ساعت برساند، به همان میزان کالری دونده‌ای که یک مایل (۱۶۰۰ متر) را در ۱۰ دقیقه می‌پیماید، کالری خواهد سوزاند.

۴) اما شاید بزرگ‌ترین مزیت دوچرخه‌سواری بر بسیاری از فعالیت‌های جسمی، جدا از پیاده‌روی این باشد که می‌تواند هم به عنوان فعالیت جسمی و هم به عنوان شیوه‌ای برای جابه‌جایی برای رفتن به سر کار یا محل تحصیل مورد استفاده قرار گیرد. امروزه پژوهشگران پیاده‌روی یا دوچرخه‌سواری «فعال» را به عنوان شیوه‌ای برای انجام حداقل میزان فعالیت جسمی توصیه‌شده برای حفظ سلامت، یعنی ۳۰ دقیقه فعالیت جسمی متوسط در اغلب روزهای هفته و یک ساعت یا بیشتر فعالیت جسمی در روز برای مقابله با اضافه وزن، در نظر می‌گیرند.