دوشنبه, ۲۴ دی, ۱۴۰۳ / 13 January, 2025
ایدز زمینه ساز انواع سرطانها
در سال ۲۰۰۷ میلادی ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در سراسر دنیا مبتلا به HIV شدهاند و حدود ۲ میلیون نفر از مبتلایان فوت کردند. اکنون بیش از ۳۳ میلیون نفر در دنیا با HIV زندگی میکنند که نیمی از آنان زن و نیمی مرد هستند. تقریبا در هر ۱۴ ثانیه، یک جوان ۱۵ تا ۲۴ ساله در دنیا به HIV مبتلا و در هر دقیقه ۲ کودک بر اثر ایدز یتیم میشوند و در هر ۲ دقیقه یک کودک بر اثر بیماریهای مرتبط با ایدز میمیرد.
ایدز بیماری است که توسط ویروسی به نام HIV منتقل میشود. این ویروس به تدریج قدرت دفاعی بدن را ضعیف میکند به طوری که فرد به انواع عفونتها و سرطانها مبتلا شده، در نهایت منجر به مرگ میشود.
تفاوت عفونت ایدز با عفونت HIV
از زمانی که فرد به ویروس مولد ایدز (HIV ) مبتلا میشود تا شروع بیماری ایدز ممکن است بیش از ۱۰ سال طول بکشد. در این مدت فرد سالم بوده، میتواند به کار و فعالیت خود ادامه دهد. اما احتمال انتقال ویروس به دیگران وجود دارد. ابتلا به HIV از ظاهر فرد مشخص نمیشود.
HIV از طریق تماس جنسی با فرد مبتلا، استفاده مشترک از وسایل تزریق و یا سایر ابزار تیز و برنده مانند تیغ و سوزن خال کوبی، انتقال خون و فرآوردههای خونی آلوده و از مادر مبتلا به نوزاد در طی بارداری، زایمان و شیردهی منتقل میشود.
بر اساس اعلام اداره کنترل ایدز و بیماریهای آمیزشی وزارت بهداشت، شایعترین راه ابتلا به HIV در جهان تماس جنسی نامطمئن و در ایران، استفاده مشترک از وسایل تزریق میان مصرف کنندگان مواد مخدر تزریقی است. همچنین تماسهای جنسی پرخطر و خارج از چارچوب ازدواج و وجود یک بیماری آمیزشی درمان نشده از عواملی است که خطر ابتلا را در تماس جنسی بیشتر میکند.
در این باره باید گفت که مصرف مواد مخدر، الکل، اکستازی و ... قدرت تصمیمگیری فرد را برای پرهیز از رابطه جنسی حفاظت نشده مختل میکند.
ویروس مولد ایدز از طریق تماسهای معمولی مانند دست دادن، در آغوش کشیدن، عطسه، سرفه، استفاده از ظروف و وسایل غذاخوری مشترک، استفاده از استخر عمومی و نیش حشرات منتقل نمیشود. افراد مبتلا و بیمار نیاز به حمایت و همدلی جامعه دارند. آن چه فرد را در معرض خطر قرار میدهد رفتارهای پرخطر است، نه زندگی در کنار افراد مبتلا.
ابتلا به ویروس مولد ایدز تنها از طریق آزمایش خون مشخص میشود. از زمانی که ویروس وارد بدن فرد شده تا زمانی که در آزمایش خون مشاهده شود ممکن است چند ماه طول بکشد. بهتر است قبل از انجام آزمایش با یک مشاور صحبت شود. بنابراین اگر فردی از ابتلای خود یا همسر خود به HIV نگران است میتواند به مراکز مشاوره بیماریهای رفتاری مراجعه کند و در این مراکز علاوه بر آموزش، مشاوره و ارائه وسایل پیش گیری، آزمایش HIV به صورت رایگان با حفظ رازداری انجام شده و افراد مبتلا یا بیمار تحت مراقبت و درمان قرار میگیرند.
در حال حاضر درمان قطعی که ویروس را از بین ببرد وجود ندارد. درمانهای موجود میتوانند طول عمر بیمار را افزایش داده، کیفیت زندگی وی را بهبود بخشند.
چگونه خود را در برابر ابتلا به HIV حفاظت کنیم؟
خویشتنداری در زمان تجرد، وفاداری به همسر، پرهیز از مصرف مواد مخدر یا محرک، خودداری از مصرف تزریقی مواد مخدر، استفاده نکردن از وسایل تیز و برنده مانند تیغ اصلاح، سوزن خال کوبی، وسایل تزریق و ... به صورت مشترک میتواند فرد را در برابر ابتلا به این ویروس حفاظت کند.
هر کدام از ما میتواند با حفاظت از خود و دیگران در برابر ایدز، صحبت با دیگران در مورد HIV / ایدز، تلاش برای پذیرفته شدن و حمایت افراد مبتلا به HIV / ایدز در جامعه و محله، دعوت از بزرگان محله، مربیان، همکاران، همکلاسان و اطرافیان به مشارکت در اطلاع رسانی برای HIV / ایدز در حفاظت شهر و کشور خود در برابر همه گیریHIV کمک کند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست