جمعه, ۲۸ دی, ۱۴۰۳ / 17 January, 2025
دورنمایی از شبکه موبایل گوگل
براساس شنیدهها کمپانی گوگل درصدد راهاندازی شبکه موبایل مخصوص به خود است، به همین دلیل این کمپانی در تلاش است با برخی شبکههای ارائه خدمات بیسیم همچون شبکه Dish در زمینه آغاز همکاری گفتوگوهای لازم را انجام دهد. اینکه گوگل به تنهایی شبکهای با نام GMobile را راهاندازی کند، ایدهای بسیار جذاب خواهد بود، هر چند این احتمال وجود دارد که این شبکه در برخی قسمتها دارای اشکالات و نقایص مربوط به خود باشد. بههمیندلیل بیشتر منتقدان بر این باورند که در صورت رفع چنین نقایصی، این شبکه گوگلی میتواند بسیار کارآمد باشد.
همانطور که میدانید نام GMobile به یک کمپانی شبکههای بی سیم با نام Mongolian تعلق دارد، پس چنانچه گوگل تصمیم بگیرد این نام را برای این شبکه انتخاب کند، ابتدا باید این نام را از کمپانی ذکر شده خریداری کرده سپس از آن استفاده کند. علاوه بر این، دو مشکل بسیار بزرگ چنین کمپانیهایی نامطمئن بودن کاربران به خدمات ارائه شده توسط آنها و انحصاری بودن قوانین مربوط به این قبیل خدمات است.
در حقیقت، کمپانیهای بزرگی چون AT & T و Verizon برای اینکه مقررات را زیر پا نگذارند، کل شبکه ارائه خدمات موبایل را بر عهده نگرفتهاند؛ چرا که برخی شرکتها با در دستداشتن تمام مراحل ارائه خدمات موبایل مانند ارائه گوشی یا ارائه اپراتورهای مربوط به این شبکهها، قانون انحصاریشدن این خدمات را نقض کرده و مشکلات فراوانی را برای کمپانیهای ذکر شده در پی داشت. با وجود این کمپانی گوگل بهدلیل ارائه خدمات دیگری چون ابزارهای جستجو مورد قبول بسیاری از کاربران قرار گرفته، لذا واردشدن به پروسه ارائه خدمات موبایل، تولید گوشی و ساخت سیستمعامل مربوط به چنین خدماتی میتواند ریسک زیادی برای این کمپانی در پی داشته باشد.
یکی دیگر از مشکلات گوگل برای ارائه چنین خدماتی رقابت شدید و در پی آن پایینبودن قیمتها در بازار کنونی شبکههای موبایل است؛ به طور مثال گوگل باید با بزرگانی چون AT & T و Verizon برای وارد شدن به صحنه رقابت بجنگد تا بازار را در دست گیرد. البته این احتمال وجود دارد که به سبب نحوه ارائه خدمات توسط کمپانی گوگل، با واردشدن این کمپانی به عرصه ارائه خدمات موبایل و پایینآوردن قیمتهای ارائه چنین خدماتی، شبکههای موجود در بازار رقابت نیز مجبور شوند قیمتهای خود را کاهش دهند.
چرا که با توجه به سابقه گوگل، این کمپانی وارد بازار رقابت شده و خدمات را تا جایی که میتواند به صورت مجانی و بدون دریافت هزینه به کاربرانش ارائه میکند. به طور مثال، خدماتی چون Gmail که برای هر کاربری یک حساب مجزا و مجانی در نظر میگیرد یا Google Map که بدون دریافت هزینهای تمام نشانیهای مورد نیاز شما را در اختیارتان قرار میدهد، حتی سیستمهای عامل طراحی شده این کمپانی با نام اندروید که رایگان در اختیار کاربران قرار گرفته، نمونههای بارز چنین خدماتی است. علاوه بر این، سختافزارهایی چون Nexus۷ و Nexus۴ که هر دو با پایینترین قیمت در بازار ارائه میشود، همه و همه جزو خدمات رایگان ارائهشده توسط گوگل محسوب میشود. البته بارها و بارها گفته شده که هدف اصلی گوگل ارائه خدمات تبلیغاتی است، به همین دلیل این کمپانی جزو شرکتهای ارائه محصولات و سرویسها به حساب نمیآید.
در ضمن، گوگل مقدار زیادی از سرمایه مربوط به ارائه خدمات خود را از کمپانیهایی چون Google Play Store و Motorola تامین میکند، هرچند اینها در مقایسه با سود حاصل از ارائه تبلیغات کمپانیهای دیگر چندان به چشم نمیآید. با توجه به مطالب گفتهشده، گوگل میتواند با وارد شدن به عرصه ارائه خدمات بیسیم، سرویسهای ارزان و کمهزینهتری را در مقایسه با دیگر شرکتها ارائه کند.
یکی از مهمترین مسائلی که باعث جلب نظر مشتریان بسیاری میشود، تنوع در ارائه خدمات است. به همین سبب تا زمانی که کمپانی گوگل سختافزار و خدماتی را به صورت رایگان عرضه کند، ولی در ارائه چنین خدماتی تنوع لازم را نداشته باشد، این احتمال وجود دارد که نتواند کاربران زیادی را جذب کند. علاوه بر این، پیشبینی میشود با وارد شدن کمپانی گوگل به این عرصه این احتمال وجود دارد که کاربران پول بیشتری بابت خرید سختافزار هزینه کنند، در صورتی که خدمات ارائهشده توسط این کمپانی بسیار ارزانتر و مناسبتر از خدمات موجود خواهد بود. گوشیهای مختلف بدون در نظر داشتن مدل و برند کمپانی سازنده، امکان استفاده از خدمات چنین شرکتهایی را خواهند داشت؛ هر چند به دلیل انحصاریبودن کمپانی اپل، گوشیهای ساختهشده توسط اپل نتواند با شبکه گوگل سازگار باشد و در خدمت کاربران قرار گیرد.
و در نهایت باید اضافه کنیم گوگل تنها کمپانیای نیست که ایده ساخت شبکه موبایل را در سر دارد، پیش از این اپل نیز ایده ارائه چنین خدماتی را داشته است. استیو جابز در نظر داشت شبکهای وای.فای برای ارائه خدمات موبایل راهاندازی کند که متاسفانه هیچگاه به مرحله اجرا نرسید. علاوه بر این، مسلما بازار ارائه خدمات موبایل قابلیتهای زیادی برای توسعه و پیشرفت دارد، لذا با توجه به نحوه کارکرد و سابقه گوگل، این کمپانی میتواند تغییرات بسیاری در چنین شبکههایی ایجاد کند.
نازلی وحدت
منبع: www.phonearena.com
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست