شنبه, ۹ تیر, ۱۴۰۳ / 29 June, 2024
میوه و سبزی یعنی سلامت
![میوه و سبزی یعنی سلامت](/web/imgs/16/22/29w111.jpeg)
انواع میوه ها و سبزی ها از نظر مواد مغذی متفاوت می باشند، برخی از میوه ها و سبزی ها منابع عالی کاروتنوئیدها (پیش ساز ویتامینA )، برخی منابع غنی و یتامینC ، فولات یا پتاسیم می باشند.
سبزیجات برگدار سبز تیره، میوه های رنگی و حبوبات ازنظر بسیاری مواد مغذی غنی می باشند اغلب میوه ها و سبزی ها به طور طبیعی چربی ندارند و نیز کالری کمی دارند. بیشتر آنها فیبر بالایی دارند و سریع آماده می شوند. به جای مصرف آبمیوه خود میوه را مصرف نمایید.
میوه و سبزی کلید سلامت رژیم غذایی شماست. مصرف مقادیری از این گروه ها به عنوان بخشی از الگوی غذایی سالم که توسط این راهنما توضیح داده شده می تواند شما را علیه بسیاری از بیماری های مزمن محافظت نماید. این دو گروه می توانند باعث اصلاح عملکرد دستگاه گوارش شوند همچنین ویتامین ها و املاح، فیبر و دیگر فاکتورهای لازم برای حفظ سلامتی را در اختیار قرار دهند. بیشتر افراد بخصوص کودکان میوه و سبزی کمی مصرف می نمایند.
برای بهبود سلامت از میوه و سبزی های متنوع و حداقل ۲ و ۳ سهم از هر گروه مصرف نمایید.
کدام میوه و سبزی بیشترین مواد مغذی را داراست؟
لیست ذیل به شما نشان می دهد که کدام میوه و سبزی بیشترین مقدار ویتامینA وC و فولات و پتاسیم را داراست.
منابع ویتامین A (کاروتنوئیدها)
سبزیجات نارنجی مانند هویج، کدوحلوایی، سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج، برگ چغندر، میوه های نارنجی مانند انبه، طالبی، زردآلو، گوجه فرنگی
منابع ویتامینC
مرکبات و آب آنها، کیوی، توت فرنگی، طالبی، کلم بروکلی، فلفل، گوجه فرنگی، کلم، سیب زمینی، کاهو، اسفناج، برگ چغندر
منابع فولات
نخود و لوبیا خشک، بادام زمینی، پرتقال و آب پرتقال، سبزیجات برگ سبز تیره مانند اسفناج و خردل و کاهو و نخود سبز
منابع پتاسیم
سیب زمینی کبابی، اسفناج پخته، کدو زمستانی (کدو حلوایی)، موز، برگه زردآلو، آب پرتقال، لوبیای خشک پخته و عدس
اصل تنوع
سعی کنید از انواع مختلف میوه و سبزی استفاده نمایید. از هر شکلی (پخته، تازه فریز شده و آب آنها) می توانید استفاده نمایید. چراکه تمام انواع آن ویتامین و املاح موردنیاز را تأمین می کند و به جز آب میوه و سبزی همه آنها حاوی مقدار مناسب فیبر نیز هستند.
سعی کنید میوه و سبزی را با روش زیر آماده سازید:
ـ سبزیجات خام را با روغن کم آماده کنید.
ـ سبزیجات و میوه را با مواد دیگر به صورت انواع سالاد، سوپ، سس درآورید.
ـ روش های افزایش مصرف میوه و سبزی
ـ یک ظرف از میوه خشک روی میز داشته باشید تا به جای میان وعده استفاده کنید.
ـ در انتهای غذا اگر میل به دسر داشتید از میوه تازه استفاده نمایید.
ـ اگر در رستوران غذا می خورید حتماً سالاد نیز سفارش دهید.
انتخابات انتخابات ریاست جمهوری سعید جلیلی انتخابات ریاست جمهوری 1403 مسعود پزشکیان ایران انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ انتخابات 1403 ریاست جمهوری ستاد انتخابات کشور قالیباف
هواشناسی تهران قتل پلیس ازدواج طلاق بارش باران سیل سازمان هواشناسی سلامت آموزش و پرورش قوه قضاییه
قیمت طلا قیمت دلار حقوق بازنشستگان قیمت خودرو بورس بازار خودرو خودرو بازنشستگان دولت سیزدهم دلار قیمت سکه مسکن
تلویزیون سینما موسیقی فضای مجازی کتاب رسانه ملی سینمای ایران تئاتر فیلم جوکر سریال دفاع مقدس
باتری
رژیم صهیونیستی آمریکا جو بایدن روسیه دونالد ترامپ غزه فلسطین جنگ غزه لبنان ترکیه ترامپ انتخابات آمریکا
پرسپولیس فوتبال استقلال یورو 2024 باشگاه پرسپولیس علیرضا بیرانوند بازی لیگ برتر سپاهان تیم ملی فوتبال ایران جام ملت های اروپا باشگاه استقلال
هوش مصنوعی اینترنت وزیر ارتباطات عیسی زارع پور فناوری گوگل نمایشگاه الکامپ فیبر نوری مایکروسافت سامسونگ فیبرنوری شرکت
حافظه پوست دیابت فشار خون افسردگی میوه کاهش وزن گرمازدگی بارداری