چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

مصرف نمک در بیماری‌های قلب و عروق


مصرف نمک در بیماری‌های قلب و عروق

بیماری‌های قلب و عروق در کشور ما و کشورهای دیگر دنیا بسیار شایع است. این بیماری‌ها در حال تبدیل شدن به اصلی‌ترین عامل مرگ و میر و ناتوانی بشر در اغلب کشورهای جهان است.
بهتر است …

بیماری‌های قلب و عروق در کشور ما و کشورهای دیگر دنیا بسیار شایع است. این بیماری‌ها در حال تبدیل شدن به اصلی‌ترین عامل مرگ و میر و ناتوانی بشر در اغلب کشورهای جهان است.

بهتر است بدانید که بعضی فاکتورهای پیش‌گیرنده بیماری‌های قلبی و عروقی مربوط به تغذیه است. بر همین اساس نمک یکی از اصلی‌ترین مشکلات تغذیه‌ای بویژه در بیماران قلبی و عروقی است.

مصرف نمک یعنی کلرید سدیم به دلیل ساختار آن، سدیم را وارد گردش خون کرده و این کار فشار زیادی به قلب وارد می‌کند. از آنجا که همه فعالیت‌های الکتریکی سلول به وسیله تغییر سدیم و پتاسیم انجام می‌شود، با مصرف نمک، بار مضاعفی به سلول تحمیل می‌شود. این بار اضافی هم از نظر مکانیکی برای سلول و هم برای ساختار قلب و عروق مشکل ایجاد می‌کند، بنابراین مصرف کلرید سدیم باعث افزایش بار قلب و عروق می‌شود.

یکی از راهکارهای کاهش بیماری‌های قلبی و عروقی محدودیت مصرف یا حذف نمک در رژیم‌های غذایی است. باید از مصرف سدیم خودداری و از مصرف غذایی که از نمک به عنوان نگه دارنده در آن استفاده شده پرهیز کنیم. بسیاری از کارشناسان می‌گویند مصرف نمک باید به روزانه ۳ گرم محدود باشد. به گفته آنها، بهترین راه کاهش مصرف نمک، دوری‌کردن از غذاهای آماده، توجه به برچسب اطلاعات مواد غذایی و مصرف مقدار زیادی میوه و سبزیجات تازه است. پس پیشنهاد ما به شما این است؛ هر چه زودتر نمک را از آشپزخانه حذف کنید.