سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
هشدارها و زنهارها, کسی واقعیت جوانان را نمیبیند
-در جامعه ما بخصوص جامعه شهری با توجه به بافت فرهنگی و تضاد طبقاتی که در آن حاکم است جوانان در معرض بیشترین آسیبهای اجتماعی قرار دارند حال فارغ از اینکه این آسیبها نشات گرفته از کدام نهاد یا حوزههای فرهنگی و اجتماعی و یا از حریمهای خصوصی مانند خانواده وغیره میباشد که به هر حال این مسئله به عنوان یک معضل اجتماعی تبدیل شده است ونظر سیاست گذا ران بخشهای کلی جامعه را بیش از هر چیز دیگری به خود مشغول کرده است و یکی از مهترین دغدغههای سیاستمدارن بخشهای مختلف فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، و اقتصادی شده است.
دلیل این مدعا به راحتی قابل ذکر است چون دامنه مشکلات و معضلات مسائل جوانان در دهه اخیر به قدری گریبان گیر جامعه شده است که دامنه آن از خانواده و مدرسه و غیره خارج شده و تمام نهادهای قدرت و سازمانها و تشکلات غیر دولتی را با یک چالش جدی مواجه کرده است به طوری که سیاستمدارن در عرصه تاخت و تازهای بازی شطرنج سیاست و برای پیروزی بر سر رسیدن به قدرت از این رهگذر جهت مقاصد خود با وعده ووعیدها و شعاریهای بسیار زیبا که به مزاج جوانان هم خوش میآید استفاده مینمایند که پس از به قدرت رسیدن اکثر وعدهها محقق نمیشود بلکه در این دوران مشکلات جدیدی با بروز پدیدههای تازه ای که در اجتماع رخ میدهد مشکلات افزایش پیدا میکند و تلاشها به ثمرنمیرسد و فشار بر مسئولان سیاست گذار و مسئولان اجرایی مضاعف می شود.
با ظهور نهادهای جدید با موضوعیت و محوریت جوانان میشود فشار وارد بر پیکره جامعه را کاهش داد در حالی که در کشور ما چند صد نهاد و یا تشکلهای دولتی و مردمی مشغول به فعالیت هستند و اکثریت آنان تا کنون نتوانسته اند فعالیت چشم گیری در جهت حلّ مشکلات جوانان انجام دهند و متناسب با سلیقههای شخصی یا گروهی و یا باب طبع سیاستمداران ویا امیال حزبی فعالیت کرده اند.
مدیرکل فرهنگی سازمان ملی جوانان در این باره معتقد است: متاسفانه واقعیت این است که در یک دوره و مقطع زمانی به جای کار کردن در حوزه جوانان، فقط شعار دادهایم.
به گزارش ایسنا مجید امیدی با بیان این که وجود فضای باز اطلاعاتی در شرایط امروز، یکی از دلایل اصلی ترویج ولنگاری در کشور است، گفت: متاسفانه در حال حاضر خانواده، رقبای جدی زیادی در تربیت و پرورش فرزندان پیدا کرده است. رسانهها، گروههای همسالان، فضای مجازی و تبادلات آسان و بدون کنترل اطلاعاتی، از رقیبان جدی خانوادهبرای ایجاد فرهنگ، تربیت و شخصیت در فرزندان است. وی تصریح کرد: اگر امروز میبینیم که برخی جوانهایمان دچار آسیب شدهاند، به خاطر این است که خانوادههایمان دچار آسیب هستند و برخی جوانها الفبای اعتقادی را از پایه و اساس بلد نیستند.
مدیر کل فرهنگی سازمان ملی جوانان اعتقاد دارد که برخی از جوانان امروز دچار این تضاد هستند که آموزههای دینی که از خانوادهو جامعه اسلامی دریافت کردهاند، درست است یا مدلهای وارداتی با برچسب علمی که برای مسایل فردی و اجتماعی راهکارهای روانشناسی ارائه میدهند.
برخیجوانان ما در حل مسایل خود نمیدانند، دین درست میگوید یا علوم غربی جدید.بعضی از جوانان امروز دینی فکر میکنند، اما سکولار عمل میکنند. در حالی که در دین اسلام، این نحوه اعمال است که ارزش بالایی دارد.
وی با اعتقاد به این که در شرایط کنونی، خانوادهبهترین ابزار برای حفظ تعادل و آرامش در جامعه است، بیان کرد: شرایط امروز خانوادهبا گذشته، تفاوت زیادی دارد. دیگر حرف اول و آخر را در خانوادهها، والدین نمیزنند. اگر فرزندان خانواده،احترام زیادی برای والدین خود قایل باشند، در ظاهر خواسته آنها را میپذیرند، اما در پشت پرده، کار خود را انجام میدهند. اینها به این دلیل است که گروههای دوستی و همسالان تاثیر بیشتری از خانوادهها در جوانان میگذارند. جوانان نمیخواهند توسط گروههای همسالان خود طرد شوند، نمیخواهند کم بیاورند، اگر خانوادهها امروز از خواب بیدار نشوند و به ایفای نقش خود نپردازند، مشکل جامعه از این هم بیشتر خواهد شد.
امیدی تاکید کرد: اگر خانوادهها از ابتدا زیربنای رفتاری و تربیتی درستی بنیانگذاری کنند، دیگر فرزندان جوان آنها بر اثر کمبود محبت و توجه، به راحتی و با هر چشم نامحرمیدزدیده نمیشوند. وی افزود: این مسائل در جوامع غربی اصلا اهمیت ندارد، چرا که نهاد خانوادهدر آنجا از دست رفته است، اما برای ما که هنوز خانوادههای خود را حفظ کردهایم و میخواهیم از این نهاد ارزشمند دفاع کنیم، جایگاه و نقش آن را در اجتماع مهم است.
وی با بیان این که مظلومترین قشر جامعه ما که از هر جهت و مداوم بمباران میشود، جوانان هستند، بر ایفای نقش موثرتر خانوادهدر این زمینه تاکید کرد و گفت: اگر خانوادهها همیشه توپ را به زمین دولت بیندازند و خود را از ایفای نقش کنار بکشند، مشکلات پا برجا خواهند ماند.
مدیر کل فرهنگی سازمان ملی جوانان اظهار کرد: برخی از جوانان ما هم در دنیای واقعی و هم دنیای مجازی دچار آسیب میشوند و قبل از شناخت کافی افراد مقابل، عاشق میشوند. پیشگیری از آسیبهای این گونه روابط تنها با تربیت صحیح و ارائه درک و آگاهی عمیق از سوی خانوادهها امکانپذیر است.
امیدی با اشاره به رواج پدیدههایی مانند پیشگویی، انواع فال و طالع بینی در جامعه، آن را ناشی از تزریق یکسری اطلاعات سطحی به جامعه دانست که مانند خوره، تمام اعتقادات و باورهای ارزشی و دینی جوانان را نابود میکند.
وی با بیان این که هفت نوع مکتب اصلی انحرافی در دنیا رواج دارد، تصریح کرد که همه این مکاتب انحرافی در جامعه کنونی ما نفوذ کرده است و در بین جوانان طرفدار دارد.
مدیر کل فرهنگی سازمان ملی جوانان یادآورشد: طبیعی است که این مکاتب و تفکرات انحرافی در جوامعی رایج میشوند که در آن کشش و طرفدار آنها وجود داشته باشد، نمیتوانیم سر خود را زیر برف کنیم و بگوییم که در کشور ما از این چیزها، خبری نیست، در حالی که ما بسیاری از گوشزدهایی را که باید میکردیم، انجام دادهایم. وی با اشاره به تراکم بیش از ۳۵ درصدی جوانان در قاعده هرم جمعیتی کشور، وقوع رویدادهای مهم اجتماعی جامعه نظیر ازدواج، اشتغال، تحصیل و غیره را در همین ترکیب جمعیتی عنوان و خاطر نشان کرد: تجمع مطالبات و خواستههای جوانان در قاعده هرم جمعیتی، تمام انرژی کشور را گرفته و به یک مشکل بزرگ تبدیل شده است.
امیدی اضافه کرد: مگر چند درصد جوانانی که تربیت کردهایم، توانایی دارند تا در برابر هجمههای هم جانبهای که امروز به خانوادهو نیازهای جوانان وارد میشود، مقاومت کنند و تسلیم نشوند؟ اگر بخواهیم عوام فریبی کنیم، میتوانیم بگوییم که هیچکدام از جوانان ما دچار انحراف و لغزش نشدهاند و جامعه ما هیچ مشکلی ندارد. درست است که طینت و فطرت جوانان ما پاک است و به یقین بهترین جوانان دنیا را داریم، اما هجمههای فرهنگی امروز به قدری زیاد است که متاسفانه برخی از آنها را بالاخره تسلیم میکند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست