یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

چون که ۱۰۰ آمد ۸۰ هم پیش ماست


چون که ۱۰۰ آمد ۸۰ هم پیش ماست

اگر دیدید بنزین به قیمت۳۰۰ تومان به فروش رسید نباید تعجب کرد, حتی اگر اعلام شد که دولت قصد دارد به منظور تحقق عدالت و ایجاد مهرورزی بنزین را به مبلغ هر لیتر ۵۰ تومان هم بفروشد باز کسی نباید شگفت زده شود

ظاهرا اختلافات بر سر قیمت بنزین به پایان رسید و دولت و مجلس رضایت دادند که از اول خرداد ماه بنزین را به قیمت صد تومان بفروشند، اما باز هم باید صبر کرد. اختلاف نظر در این زمینه اینقدر زیاد هست که اگر دیدید بنزین به قیمت۳۰۰ تومان به فروش رسید نباید تعجب کرد، حتی اگر اعلام شد که دولت قصد دارد به منظور تحقق عدالت و ایجاد مهرورزی بنزین را به مبلغ هر لیتر ۵۰ تومان هم بفروشد باز کسی نباید شگفت زده شود. تجربه های این دو سال نشان داده که تا دقیقه ۹۰ امکان هر اتفاقی وجود دارد. با این وجود آنچه تا این لحظه قطعی است یک صد تومانی شدن قیمت بنزین است.

مجلس نشینان البته دوست نداشتند در سال منتهی به انتخابات، قیمت بنزین را افزایش دهند و حتی تلاش های بسیاری هم صورت گرفت تا برخی نمایندگان از رای خود عدول کرده و با تنظیم نامه ای تجدیدنظر در قیمت بنزین را خواستار شوند؛ اما بزرگان مجلس قضیه را مدیریت کردند و به هر شکلی که بود مانع از این شدند که مصوبه مجلس تغییر پیدا کند.

در سوی مقابل دولت بسیار خوشحال بود که قرار است بدون دردسر قیمت بنزین افزایش پیدا کند، اما این خوشحالی فقط یک خوشحالی داخلی بود و به هیچ وجه جلوه بیرونی نیافت تا مقصر گرانی بنزین دولت قلمداد نشود.

به همین دلیل بود که مسوولان اجرایی در صحبت های خود تاکید می کردند که موافق بنزین ۸۰ تومانی بوده و روزنامه متعلق به دولت هم با تیتر درشتی اعلام کرد که دولت مخالف افزایش قیمت بنزین است. البته چه بهتر که این افزایش قیمت صورت بگیرد و دولت در افزایش آن هیچ نقشی نداشته باشد تا همه کاسه کوزه ها سر مجلس خراب شود و کسی به دولت ایرادی وارد نکند! سرانجام همین هم شد و دولت در نقش یک مخالف افزایش قیمت بنزین پذیرفت که به عنوان مجری به حرف نمایندگان عمل کرده و قیمت بنزین را افزایش دهد.

به این ترتیب اختلاف چندماهه دولت و مجلس و دغدغه چندهفته ای مردم و بحث طولانی مدت کارشناسان با یک صد تومانی شدن قیمت بنزین به پایان رسید تا جایگاه های فروش بنزین، تاکسیداران، شهروندان و اقشار مختلف مردم خود را برای افزایش قیمت آماده کنند؛ افزایشی که بی شک شامل حال دیگر کالاها نیز شده و تاثیرش را بر زندگی مردم خواهد گذاشت.

نمایندگان هم شاید مجبور باشند در ماه های آتی که برای کسب رای به حوزه های انتخابیه می روند مرتب به وکلای خود توضیح دهند که چرا حکم به افزایش قیمت بنزین دادند و چرا برخلاف سال اول تشکیل مجلس هفتم که طرح تثبیت قیمت ها به اجرا در آمد امسال از تثبیت قیمت ها خبری نشد.

راستی اکنون که مجلس به روزهای حساس انتخابات نزدیک می شود کسی خاطرش می آید که در زمان روی کار بودن دولت خاتمی، مجلس از لزوم تثبیت قیمت ها سخن می گفت و وعده گران نشدن کالاها را می داد؟

مهجاد



همچنین مشاهده کنید