شنبه, ۱۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 1 February, 2025
لیزینگ ها و ضرورت بازنگری در ساختار نظارتی آنان
همزمان با آغاز شدن بحث های مربوط به ضرورت سازماندهی شركت های لیزینگ و همچنین نظارت بیشتر بر نحوه ارائه تسهیلات و سودی كه به آن تعلق می گیرد ، عضو هیات مدیره بانك صنعت و معدن پیشنهاد كرد لیزینگ ها نیز به مانند باقی بخشهای اقتصادی كه زیر مجموعه بانك مركزی و تحت نظارت این بانك هستند ، به زیر مجموعه ای از ساختار بانك مركزی تبدیل شده و تحت نظارت این بانك قرار بگیرند .
چندی پیش نیز بانك مركزی با صدور اطلاعیهای بانكها و موسسات مالی دارای مجوز رسمی فعالیت را اعلام كرد، در عین حال در این اطلاعیه هیچ نامی از شركتهای لیزینگ به عنوان موسسات پولی فعال در كشور برده نشده است با این حال سكوت بانك مركزی درباره فعالیت شركتهای لیزینگ وضعیت فعالیت این موسسات را با ابهام مواجه كرده است.
رمضانعلی صادق زاده در گفت و گو با موج در این خصوص گفت:شركت های لیزینگ شركت هایی خصوصی و به عبارتی غیر دولتی اند و همه این موسسات مالی و اعتباری باید تحت نظارت بانك مركزی یا شركت های خودرو سازی باشند و از حكمیتی در این موارد پیروی كنند ،مانند خواربار فروش ها كه مسلما از صنف خود تبعیت میكنند.
وی افزود: لزومی نداردكه این شركت ها تحت ضوابط حاكمیتی قانون باشند ولی درحین عملكرد باید تحت پوشش سیستم بانكی ویا وزارت صنایع قرار گیرند.
رحمانی عضو كمیسیون صنایع و معادن نیز در این خصوص گفت:در كشورما كاركرد لیزینگ به شكلی یك بعدی درآمده و مردم در این خصوص فقط با خرید خودرو آشنا هستند. لیزینگ باید عملی در جهت ازدیاد تولید كالا و ایجاد خدمت و اشتغال باشد .لیزینگ باید در خدمت تولید به كار گرفته شود .سهم كل لیزینگ از بازار مبادلاتی بسیار نا چیز است .
وی افزود :هم اكنو ن شركت های لیزینگ زیر نظر وزارت اقتصاد و دارایی می باشند و به دلیل این كه لیزینگ ها ماهیتا كار مالی می باشند اصولا بهتر است زیر نظر بانك مركزی باشند .خوشبختانه در قانون بازار غیر متشكل پولی آیین نامه ای در جهت ساماندهی لیزینگ ها وضع شده .
رحمانی ادامه داد :سود بانكی و غیر بانكی گران بوده و باید لیزینگ ها به سمت افزایش تولید هدایت شوند .
عضو كمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی افزود :به نظر من به دلیل اجحاف شدن در حق مردم باید نرخ لیزینگ ها از نرخ تسهیلات بانكی پایین تر باشد . هدف این نیست كه پول بهره برند هدف تولید و خدمات است و افزایش قدرت خرید درخریداراست .
رحمانی افزود : صد در صد به نفع تولید و مردم است كه سود تسهیلاتی كه لیزینگ ها می دهند با بانك ها یكسازی شود.
پورفاطمی از دیگر اعضای كمیسیون صنایع و معادن مجلس نیز گفت :شركت های لیزینگ از لحاظ سازمانی و مدیریتی باید تحت نظارت موسسین خود باشند و ازلحاظ رعایت مسائل پولی و بانكی باید تابع مقررات پولی و بانكی باشند و قانونا هم باید تحت نظارت مقررات پولی و بانكی باشند و از این نظر بهتر است كه تحت نظارت بانك مركزی باشند.
وی افزود :لیزینگ ها درصد سودی كه روی تسهیلات می دهند درصدی بالاتر از سیستم بانكی است و استدلالشان این است كه هزینه ها و مخارجشان بالاتر است .
وی ادامه داد:اگر درصد متوسطی بالاتر از سیستم بانكی باشد معقول است ولی اگر بالاتر باشد درست نیست و باید با سیستم بانكی هماهنگ باشد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست