چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
چقدر خرج فرزندان می کنید
بدیهی است که سر پرستی و مراقبت از فرزندان تا زمانی که بتوانند از عهده مسوولیتها و امور خود برآیند بر عهده والدین است. والدین تمام سعی خود را میکنند تا در حد توان خود چیزی برای بچهها کم نگذارند. البته ناگفته نماند که در چند سال گذشته اکثر خانوادهها توجه ویژهای نسبت به امور فرزندان نشان میدهند در صورتی که در گذشته چنین نبود. البته این که این امر خوب است و فوایدی برای بچهها دارد یا خیر در موضوع بحث ما نیست. اما هستند والدینی که بیش از حد خرج فرزندان میکنند و به عبارتی هر چه فرزندان میخواهند در اختیارشان قرار میدهند.
ما در ابتدای بحث ۷ سوال از شما میپرسیم تا مشخص شود آیا شما هم جزو آن دسته از والدینی هستید که بیش از حد خرج میکنید یا خیر؟
۱) اگر فرزند شما چیزی بخواهد همین امروز برایش میخرید یا منتظر میشوید تا آخر هفته یا مناسبتی مانند جشن تولدش برسد و در آن روز آن را به او میدهید؟
۲) اگر فرزندی بالای ۷ سال دارید آیا خودتان آنچه را که فکر میکنید به دردش میخورد برایش میخرید یا اینکه از او میپرسید به چه چیزی نیاز دارد؟
۳) آیا اگر از دستگاههایی مانند تلفن همراه یا رایانه استفاده میکند هزینه کارت یا اشتراک آن را بدون هیچ سوالی میپردازید یا اینکه برای استفاده از آن سقف و حدی در نظر میگیرید؟
۴) آیا به دلیل اینکه همسایگان و دوستانتان جشن تولد مفصلی برای فرزندشان گرفتهاند شما هم یک جشن حسابی برای فرزندتان میگیرید یا خیر؟
۵) آیا در اتاق فرزندتان آنقدر اسباب بازی و وسایل شخصی وجود دارد که دیگر در اتاق فضای خالی وجود ندارد؟
۶) آیا وقتی به خرید میروید فرزندتان اجازه دارد هر چه میخواهد بردارد بدون اینکه به قیمتش توجهی کند یا اینکه اولویت و حدی برای خرید وجود دارد؟
۷) آیا شما بسیار بیش از آنچه برای خود هزینه میکنید خرج فرزندتان میکنید؟
اگر به بیش از ۲ سوال بالا پاسخ بله دادهاید باید بگوییم که شما جزو آن دسته از والدینی هستید که بیش از حد خرج فرزندانتان میکنید.
شما اختیار درآمد و خرج کردن خود را دارید اما باید به نکاتی نیز توجه داشته باشید:
چنانچه بیش از حد برای فرزندتان خرج کنید به نفع او نیست. زیرا نهایتا حدی برای خرج کردن وجود دارد و هرگز نمیتوانید تمام خواستههای فرزندتان را در تمام مراحل زندگی برآورده سازید و در آن زمان هر دوی شما احساس نامطلوبی خواهید داشت.
در ضمن از آنجایی که شما از احتیاجات خود برای او میگویید هرگز به اندازه کافی احساس رضایت و شادی نخواهید کرد زیرا همواره تحت فشار هستید. البته از نظر بسیاری افراد خرج کردن زیاد یک ارزش محسوب میشود اما موضوع این است که رقم دقیقی برای این خرج کردن وجود ندارد و هر کس با توجه به درآمد خود خرج میکند. در ضمن بسیاری از هزینههای ضروری هستند که بدون اطلاع قبلی پیش میآیند و اگر افراد بیش از حد خرج کنند دیگر پساندازی برای این گونه هزینهها نمیماند و فرد از نظر فکری هرگز آرامش ندارد و همین عدم آرامش موجب میشود به اندازه کافی شاد نباشد. یکی دیگر از راههایی که وجود دارد تا ببینید آیا بیش از حد خرج میکنید یا خیر این است که از خود بپرسید: اگر حالا در دهه ۳۰ سالگی عمرم هستم، آیا یک دهم از درآمدم را برای بازنشستگی کنار گذاشتهام یا خیر؟
این یکدهم چنانچه در دهه چهارم یا پنجم باشید به ۱۵ درصد میرسد و چنانچه این کار را کردهاید، پس برای خانواده و فرزندانتان به اندازه کافی خرج میکنید و جای نگرانی نیست.
● فرزندان چه میتوانند بکنند
یکی از راههای کنترل هزینهها این است که مسوولیت بیشتری از نظر مالی به فرزندان بدهیم.
اما اینکه این مسوولیت دادن از چه سنی شروع شود باید گفت از ۶ سالگی و وقتی فرزندان به مدرسه میروند.
شما یک مقدار معین پول توجیبی به فرزندتان میدهید و او برای یک هفته باید مسوولیت هزینههای خارج از منزل و در مدرسهاش را بپذیرد. در ۸ سالگی میتواند برخی از خریدهای خود را انجام دهد و در ۱۲ سالگی میتواند برای پول توجیبیاش برنامهریزی کند تا چیزهای مورد علاقهاش را بخرد. حتی اگر قرار باشد چند هفته پولش را پسانداز کند. در ۱۶ سالگی باید بتواند با پولی که به او میدهید لباسهایش را خریداری کند. به این ترتیب او میآموزد که چگونه پولش را صرف اولویتها کند و چگونه با قیمتهای مناسب و نه زیاد بالا خرید کند.
پس از اتمام مدرسه نیز فرزندان میتوانند در کنار ادامه تحصیل مشاغل نیمهوقت بگیرند و هزینههای اضافی خود را با کار کردن تامین کنند. اینکه به هر فرزندی چقدر پول توجیبی بدهید بستگی به سن او و وضعیت فکری و مدیریتی او دارد، اما آنچه اهمیت قابل ملاحظهای دارد، این است که اگر پول توجیبیاش تمام شد نباید دوباره به او پول بدهید. هیچ ایرادی ندارد، اگر چند روزی پول نداشته باشد. به این ترتیب یاد میگیرد که دفعه بعد با مدیریت و برنامهریزی بهتری پولش را خرج کند.
به موارد غیرضروری توجهی نکنید. گاهی اوقات با وجود اینکه برای والدین مشکل است لازم است به فرزندان نه بگوییم. از اینکه برخی مخارج غیرضروری برای فرزندان را انجام نمیدهید، احساس ناراحتی و گناه نکنید. زیرا وقتی شما با مدیریت خوب و به جای خود مخارج را تنظیم میکنید، نتیجهای بهتر برای همه اعضای خانواده در پی دارد تا اینکه صرفا به تمام نیازهای بعضا غیرمنطقی یک نفر در خانواده پرداخته شود و نیازهای سایرین و مصالح کلی خانواده مورد توجه قرار نگیرد.
child.com
مترجم: سحر کمالینفر
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست