جمعه, ۲۳ شهریور, ۱۴۰۳ / 13 September, 2024
مرگ با صدای همسرتان
سعی کنید در ترافیک نمانید، حوصلهتان از شنیدن این جمله سررفته؟ خب اینبار نمیخواهیم در مورد آلودگی هوا و اثرات مرگبار آن برای شما صحبت کنیم، در مورد اعصاب خردشده ناشی از ساعتها ماندن در ترافیک سنگین هم صحبت نمیکنیم، فقط میخواهیم یک دلیل دیگر برای آنکه سعی کنید در ترافیک گیر نکنید به شما ارائه دهیم؛ سروصدای زیاد خودروها و بوقهای آنها! صداهایی که ممکن است قاتل جان شما باشند.
احتمالا شما هم گاهی شبها با سروصدای زیاد از خواب بیدار میشوید. باید بدانید اگر هر شب سروصدای محیط اطراف شما بالای ۵۰ دسیبل (درحد سروصدای یک ترافیک نه چندان سنگین) باشد در خطر قرار دارید. دکتر مایکل اندوران، پزشک متخصص سلامت حرفهای و شاغل در دفتر مرکزی WHO میگوید: «مطالعات ما نشان داده است که سروصدای بیش از ۳۰ دسیبل در محیط اطراف شما خوابتان را آشفته میکند و میتواند باعث بدتر شدن کیفیت خوابتان شود که این برای سلامت شما مضر است، اگر میزان صدایی که میشنوید بیشتر از این حد باشد احتمالا بر اثر سروصدا یا سخت به خواب میروید یا در وسط خواب چندبار از خواب میپرید که همه اینها برای سلامت شما ایجاد خطر میکند.»
● صدای مزمن هم خطرناک است
یادتان باشد قرار گرفتن در معرض سروصدا به طور مزمن و تکراری با افزایش احتمال حملههای قلبی همراه است. سازمان بهداشت جهانی ( WHO) اخیرا اعلام کرده است شنیدن طولانی مدت صداهای بلند (یعنی بیشتر از ۶۷ تا ۷۰ دسیبل که معادل سروصدای معمول بوقها، ضبط صوتها و موتور اتومبیلهای مختلف در یک ترافیک سنگین است) باعث افزایش فشارخون در انسان میشود. براساس مطالعهای که طی ۱۲ سال در ۳۲ بیمارستان شهر برلین آلمان انجام گرفته است مشخص شد، سروصدای شدید محیطی باعث میشود احتمال سکته قلبی در خانمها تا ۶۰درصد و در آقایان تا ۴۵درصد افزایش یابد همچنین این مطالعات نشان داد کسانی که در مناطق بسیار شلوغ و پر سروصدا زندگی میکنند ۴۶درصد بیشتر از افرادی که در مناطق خلوت و ساکت زندگی میکنند در خطر سکته قلبی هستند.
● تا میتوانید هدفن بخرید
اگر محل کار شما بسیار پرسروصداست، یا با ابزاری کار میکنید که بسیار پرسروصدا هستند حتما باید از هدفنهای مخصوص و صداگیرهای طبی استفاده کنید. ورزشکاران رشتههایی مثل تیراندازی هم دقیقا باید در تمام طول تمرینات و مسابقات خود گوشیهای مخصوص گوش بگذارند.
یک نکته مهم: حتی سروصداهایی که چندان بلند نیستند و در زندگی روزمرهتان با آنها سروکار دارید هم میتوانند برای شما خطرناک باشند. درواقع صداهایی که شما آنها را معمولی میدانید هم میتوانند شما را در خطر ابتلا به مشکلات گوشی و حتی بیشتر از آن مشکلات قلبی قرار دهند. برای همین سعی کنید حتما گوشیهای مخصوص صداگیر یا صداگیرهای داخل گوش (موسوم به NRR) خریداری کرده و در همهجا همراه خود داشته باشید و در صورت احساس هرگونه صداهای اضافی در محیط از آنها استفاده کنید. تو گوشیهای کوچک پلاستیکی یا پنبهای هم میتوانند بسیار مفید باشند زیرا تا حدود زیادی صداها را جذب میکنند، بدانید که این توگوشیها را حتی میتوانید در کنسرتهای پرسروصدای موسیقی هم استفاده کنید. نگران نباشید زیرا با استفاده از این توگوشیها شما هم صدای موسیقی را خواهید شنید و هم مانع از آسیب دیدن گوشهایتان و حتی دستگاه قلبی- عروقیتان میشوید.
تئوریهای مختلفی در مورد اینکه چگونه سروصدای زیاد میتواند باعث افزایش فشارخون و افزایش احتمال سکتههای قلبی شود، ارائه شده است. یکی از آنها این است که سروصدای شدید باعث افزایش اضطراب و بیقراری میشود و این باعث افزایش ترشح هورمون استرس و افزایش تعداد ضربان قلب، فشارخون و میزان چربی خون میشود. براساس تئوری دیگر در این زمینه در افرادی که دچار مشکلات قلبی زمینهای هستند سروصدای زیاد باعث ایجاد تغییراتی در ریتم قلبی و بروز آریتمی قلب شده و این باعث افزایش احتمال بروز سکته قلبی میشود.
● وقتی همسرتان شما را میکشد
باورتان میشود که همسرتان میتواند بدون آنکه بخواهد با خروپف کردن شما را بکشد؟ مطالعات نشان داده در صورتی که همسرتان با صدای بلند خروپف کند، میتواند باعث بیخوابی شما، افزایش فشارخون و افزایش احتمال سکته قلبی در شما شود. فردی که با صدای خیلی بلند خروپف میکند میتواند حتی صدایی در حد ۹۵ دسیبل (درحد صدایی که یک کامیون تولید میکند) ایجاد کند که میتواند بهطور مزمن باعث افزایش فشارخون همسر این افراد شود؛ برای همین بلافاصله همسرتان را نزد یک پزشک متخصص گوش و حلق و بینی ببرید.
● وقتی صدا شما را تهدید میکند
از کجا بدانید صداهایی که میشنوید برای قلبتان مضر است یا نه؟ با استفاده از این نکتهها میتوانید متوجه شوید سطح سروصدای اطرافتان خطرناک هست یا نه؟
۱) آیا شما به طور روزمره از وسیلهای که ایجاد صدا میکند، برای حداقل ۳۰ دقیقه استفاده میکنید؟
۲) آیا در محل کارتان به طور دائمی و مزمن سروصداست؟ برای مثال کار شما در کارگاه ساخت یک ساختمان یا فرودگاه یا یک کارخانه فعال تولید مواد صنعتی است؟
۳) آیا در زمان بودن در محلی شلوغ یا شنیدن صداهای بلند گوشتان زنگ میزند؟ یا حتی با مدت طولانی شنیدن صدایی نه چندان بلند (مثل صدای موتورسیکلتتان، یا صدای ضبط صوت اتومبیلتان) هم گوشهایتان درد میگیرد و زنگ میزند؟
اگر همه موارد بالا، یا یکی از آنها وجود داشت بدانید در خطر هستید و باید مراقب باشید زیرا اگر رعایت نکنید خطر هم گوشها و هم قلب و عروق شما را هدف میگیرد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست