یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
پیش بینی در مورد رسانه ها در سال ۲۰۱۱
سال ۲۰۱۰ سالی بود که موبایل در عرصه رسانه، نمود چشم گیری پیدا کرد. آی پد شرکت اپل یکی از عواملی بود که به این مسئله دامن زد، طوری که بسیاری از رسانه ها از جمله واشگتن پست و CNN یک سیستم رسانه ای اجتماعی را به کمک اپلیکیشن های موبایل راه انداختند.
در سال ۲۰۱۱ هم به احتمال فروان شاهد رشد این مساله خواهیم بود و محصولات رسانه ای را خواهیم دید که منحصرا ویژه موبایل و آیپد ساخته شده اند. اما اگر بخواهیم از منظر وسیع تری به رسانه ها در سال ۲۰۱۱ بنگریم، باید بگوییم که رسانه ها به سمت یک وب اجتماعی باز حرکت خواهند کرد.
شاید خواندن ۱۰ پیشبینی زیر بتواند نمایی از روزنامه نگاری و رسانه در سال آینده به شما بدهد:
۱) رسانه های درز دهنده اسناد و روزنامه نگاری: در سال ۲۰۱۰، ویکی لیکس را با نشت های اسناد محرمانه اش دیدیم. این سازمان بعد از هر نشت خبری با بررسی میزان تاثیر اخبار منتشر شده، خود را تکامل می داد و مطرح تر می کرد. در سال ۲۰۱۱ بی شک چندین دولت جولیان آسانژ را به بهانه های مختلف تحت تعقیب قرار خواهند داد. اما حتی اگر ویکی لیکس کاملا خفه شود، ما شاهد طلوع پدیده "درز" یا "نشت" در روزنامه نگاری خواهیم بود. ما رسانه هایی را شاهد خواهیم بود که از مدل ویکی لیکس تقلید و پیروی کنند.
حتی حالا هم سایت هایی مثلOpenleaks، Brusselsleaks وTrabeleaks را داریم که هر یک می کوشند کاری شبیه ویکی لیکس بکنند. ما حتی سایت های درزدهنده خبر اختصاصی را خواهیم دید که به صورت اختصاصی روی یک حوزه خبری تمرکز خواهند کرد.
در چنین فضایی، رقابتی بین رسانه های درزدهنده، ایجاد خواهد شد و طبیعتا هر رسانه ای که بتواند بیشتر خبر درز بدهد، اخبارش اهمیت بیشتر داشته باشند و بتواند با رسانه های دیگر تعامل کند، برنده میدان خواهد بود.
۲) ادغام رسانه ها با هم و یا خرید آنها توسط شرکت های بزرگ: در سال ۲۰۱۰ یکی از مشهورترین وبلاگ های فناوری یعنی TechCrunch توسطAOL خریده شد، نیوزویک هم باBeast Daily ادغام شد. در سال آینده هم احتمال خرید وبلاگ ها و رسانه هایی که مخاطب زیادی پیدا کرده باشند یا از حیث اقتصادی موفق باشند، توسط رسانه های بزرگ تر وجود دارد.
۳) رسانه هایی که منحصرا مبتنی بر تبلت و موبایل باشند: کاربران کثیر موبایل، باعث شده بود که بسیاری از روزنامه ها و مجلات، نسخه موبایلی نشریه و همچنین اپلیکیشن خود را در اختیار خوانندگان خود بگذارند تا آنها بتوانند راحت تر مقالات و خبرها را مرور کنند و همچنین خود رسانه ها هم از محل تبلیغات آنلاین، منتقع شوند.
اما در سال ۲۰۱۰، سالی که اخبار تبلت در راس اخبار فناوری بود، ۷۱۵ میلیون عدد تبلت فروخته شد که ۸۵ درصد آنها، آیپد بودند. تخمین زده می شود که در سال ۲۰۱۱، میزان فروش تبلت دو برابر شود. چنین آماری، بعضی از شرکت های رسانه ای را متقاعد کرده است که نشریات الکترونیکی ویژه ای را منحصرا برای آیپد، منتشر کنند. سال آینده اخبار بیشتری در این زمینه، خواهیم شنید.
۴) رسانه های مبتنی بر موقعیت: ما اخبار مربوط به شبکه های اجتماعی مبتنی بر موقعیت را از سال ۲۰۰۹ شنیدیم، این روند در سال ۲۰۱۰ ادامه پیدا کرد. دیگر نام هایFoursquare وGowalla برای دوست داران فناوری ناآشنا نیستند. در سال ۲۰۱۰، گوگل هم سرویس جالبHotPot را راه اندازی کرد که بر اساس موقعیت کاربر، نزدیک ترین رستوران، سینما، فروشگاه، پمپ بنزین و ... را معرفی می کند.
حالا تصور کنید که سایت هایی راه اندازی شوند که وقتی کاربر با مرورگر موبایل خود وارد آنها می شود، با استفاده از اطلاعات GPS، متوجه موقعیت او شوند و اخبار متناسب با محل جغرافیایی او را به خوردش بدهند.
۵) بهینه سازی رسانه های خبری برای کشاندن هر چه بیشتر خواننده از رسانه های اجتماعی: شبکه های اجتماعی مثل فیس بوک ترافیک بسیار بالایی دارند. بر طبق آمار جالبی که در سال ۲۰۱۰ منتشر شد، ۲۵ درصد کل مرور صفحه ها توسط کاربران آمریکایی را فیس بوک به خود اختصاص داده بود!
گرچه بیش از ۱۰ تا ۱۵ درصد ترافیک سایت های بزرگ خبری، از فیس بوک و دیگر شبکه های اجتماعی تامین نمی شود، اما باید توجه داشت که آمار ارجاع بازدیدکننده از این شبکه ها، در حال افزایش است. به علاوه در مورد رسانه های خبری نوپا، بهنیه سازی سایت برای جلب بیشتر خواننده از شبکه های اجتماعی اهمیت بیشتری دارد.
۶) روزنامه نگاری شهروندی و کم رنگ کردن نقش خبرنگاران مقیم درکشورهای دوردست: شهروندان روزنامه نگار با تکیه بر فناوری، نقش روزافزونی در خبرسازی بازی می کنند و رسانه های معتبر هم به صورت روز افزونی اعتماد بیشتری به اخبار تولیدشده توسط آنها پیدا می کنند.
در چنین شرایطی نقش خبرنگاران مقیم در کشورهای دیگر برای تامین و پوشش خبری کم رنگ می شود.
۷) تعامل رسانه های بزرگ و کوچک با هم: رسانه های بزرگ خبر همیشه در فشار هستند که حجم زیادی خبر موثق و اوریجینال تولید کنند. پیداست که در جهان امروز و درشرایطی که محدودیت های مالی، دست رسانه ها را از نظر تامین پرسنل مورد نیاز می بندد، آنها گاهی مجبور می شوند که اخبار تولیدی رسانه های دیگر را بازنشر کنند، مثلاCNN و نیویورک تایمز در بخش فناوری به رسانه های کوچک تر وابسته هستند. چنین نیازی به اخبار باکیفیت و اوریجینال باعث می شود که رسانه های تامین کننده خبر هم متعهد به افزایش کیفیت کار خود وتخصصی کردن بیشتر حرفه خود شوند.
۸) پوشش خبری جوامع آنلاین به عنوان خبر: هم اکنون بعضی از رسانه های خارجی که دسترسی عینی به جامعه ایران ندارند، با بازتاب دادن نظرات و عکس العمل مردم در شبکه های اجتماعی و وبلاگ ها، اخبار خود را تکمیل می کنند. با تکمیل ابزارهای پایش اجتماعی، چنین نقشی در سال آینده پررنگ تر خواهد شد و از حاشیه به مرکز خواهد آمد.
بنابراین می توان انتظار داشت که به صورت واضح تری در ذیل هر خبر، عکس العمل آنلاین مردم در شبکه های اجتماعی، بازتاب پیدا کند.
۹) برخورد هوشمندانه تر رسانه های خبری با شبکه های اجتماعی: تا به حال رسم بر این بود که فرد یا افراد خاصی مسوولیت تعامل رسانه را با شبکه های اجتماعی داشته باشند. اما در راهبرد جدید، تک تک اعضای یک رسانه خبری به عنوان یک وظیفه، مسوولیت دارند که تعامل با شبکه های اجتماعی را در فهرست کاری خود بگنجانند.
۱۰) تلویزیون تعاملی: بر اساس آخرین برآوردها، آمریکایی ها، مدت زمان بیشتری را صرف اینترنت می کنند تا تلویزیون. به علاوه نیمی از آنها هم، در آن واحد هم وب گردی می کنند و هم گوشه چشمی به تلویزیون دارند.
سال ۲۰۱۰ را در حالی به پایان می بریم که مرتب اخبار مربوط به تلویزیون گوگل یاiTV وBox Boxee را می خواندیم، در سال آینده نقش تلویزیون های اینترنتی تعاملی پررنگ تر خواهد شد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست