یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

یعنی باید کارم را عوض کنم


یعنی باید کارم را عوض کنم

ریشه های فرار از کار

آمارها نشان می‌دهد به دلیل روزمره بودن و گردشی بودن کارها، این احساس در بسیاری از کارمندان وجود دارد. آنچه مسلم است این است که در آغاز هر کار، تازگی آن سبب ایجاد انگیزه در فرد می‌شود و انرژی او را برمی‌انگیزد اما بعد از مدتی رقابت جای انگیزه و تازگی کار را می‌گیرد و در نهایت فرد خسته و دلزده می‌شود. این احساس به ویژه در افراد بزرگسالی که فرزندان بزرگ دارند، قوی‌تر است زیرا گمان می‌کنند دیگر فرصتی برای تغییر شغل ندارند.

● بدون فکر دست به کاری نزنید

در ۹۰ درصد موارد تعویض سریع شغل یا محل کار دردی را دوا نمی‌کند. اگر احساس خستگی از کار می‌کنید بهترین کار این است که ابتدا این سوالات را از خود بپرسید: از چه زمانی احساس خستگی در من به وجود آمده است؟ آیا پیش از این توانسته بودم از شر خستگی خود را رها کنم؟ چه چیزی در شغل من سبب بروز این خستگی شده است؟ مقام یا شرایط کاری؟ رابطه من با همکاران‌ام در بروز این حالت دخیل بوده است؟ محیط برایم خسته‌کننده است یا مسوولیت‌ کاری زیادی دارم؟

تمامی مواردی را که در ابتدا سبب تحریک شما برای انجام کار شد و تمامی انگیزه‌های ابتدایی خود را یادداشت کنید و ببینید آیا هنوز همان انگیزه‌ها در شما وجود دارد؟ پاسخ به این سوالات به شما کمک می‌کند موقعیتی را که در آن هستید بهتر مورد بررسی قرار دهید.

● شناخت کارتان را جدی بگیرید

اگر فکر می‌کنید کار شما تکراری شده و در یک سیکل افتاده‌اید، بهترین کار ارتقا دادن آن است. می‌توانید مسوولیت‌ها جدیدی بر عهده بگیرید. اگر کارتان سنگین شده کمی از مسوولیت‌ها را بر عهده دیگران بگذارید. از رییس بخواهید پست شما را تغییر دهد. اگر به اندازه با فرد مسوول صحبت کنید ممکن است همه چیز تغییر کند. مراقب هم باشید که در تله کمال‌گرایی نیفتید. شما یک نفر هستید و نباید وظایف ۳ نفر را انجام دهید. اگر بخواهید کاری فوق‌العاده عالی و بی‌نقص انجام دهید بعد از مدتی ناامید و خسته خواهید شد. اگر سیستم کاری یا همکاران شما ضعیف هستند، کاری از دست شما برنمی‌آید، پس انتظارات خود را کاهش دهید.

● روابط کاری را با روابط دوستانه نیامیزید

آیا افرادی که از نظر کاری بالاتر از رتبه شما هستند چندان تمایلی به آشنایی بیشتر با شما ندارند و همین موضوع شما را رنجانده است؟ باید یاد بگیرید که هراز گاهی از خود انتقاد کنید. بعضی افراد هنوز در دوران کودکی خود سیر می‌کنند و دوست دارند تمامی روابط را به روابط دوستانه تبدیل کنند. با خود تکرار کنید که شما دیگر یک فرد بالغ هستید و نباید روابط دوستانه و کاری را با هم مخلوط کنید. اگر همکاری از مقابل شما رد شد و سلام نکرد، موضوع را به خود نگیرید. این‌گونه فکر کنید که یا خبر بدی شنیده یا فکرش مشغول است. مطمئن باشید سوءتفاهمات به زودی برطرف خواهد شد. اگر حس می‌کنید واقعا مشکلی وجود دارد، با همکارتان سر گفتگو را باز کنید و مثلا بگویید: «به نظر نگران می‌رسی. چند روزی است که فکرت جای دیگری است، آیا مشکلی پیش آمده است؟»

● تعادلی بین زندگی شخصی و حرفه‌ای خود ایجاد کنید

آیا مدام به کارتان فکر می‌کنید؟ باید گوشزد کنیم که نبود مرز بین زندگی حرفه‌ای و کاری پس از مدتی می‌تواند سبب خستگی روحی شود. بردن پرونده‌های کاری به خانه برای انجام دادن کارها شاید برای چند بار بدون مشکل باشد اما نباید آن را تبدیل به عادت کرد. برای خود محدودیت‌هایی قایل شوید. زمان و مکان مشخصی برای کار انتخاب کنید و از باقی فرصت‌ها برای بودن با خانواده بهره ببرید. کار و تمامی مشغولیت‌های فکری به ‌آن را در محل کار جا گذاشته و در خانه بدون استرس و فشار کاری زندگی کنید. تعداد تفریحات خود را در خارج از محیط کار افزایش دهید و سعی کنید بیشتر با اهل خانه یا دوستان باشید. اگر محدودیتی وجود نداشته باشد خیلی سریع از کارخسته می‌شوید.

● چه نشانه‌هایی می‌گوید که باید شغل‌تان را عوض کنید؟

اگر پس از تمامی بررسی‌ها متوجه شدید ناراحتی شما به دلیل مشکل ساختاری شغل‌تان است و ماه‌ها یا حتی سال‌ها ادامه داشته است، نشانه خوبی برای تعویض شغل است اما کافی نیست. قبل از تعویض شغل تلاش کنید مشکلات را برطرف کنید. تمامی راه‌حل‌ها را استفاده کنید. مشکل را با همکاران و رییس مطرح کنید تا ساختار تغییر کند اما اگر با وجود تلاش‌های بسیار احساس ناراحتی در شما ماندگار بود، تعویض شغل نه تنها یک هوس زودگذر بلکه یک نیاز واقعی است. اما بدانید ماندن طولانی‌مدت در یک حرفه مزایای زیادی دارد. شما می‌توانید با تمامی مسایل پیدا و پنهان آشنا شده و پست خوبی پیدا کنید. رفتن از یک شغل یعنی قبول تغییر! به طور حتم شما خود را در خطر انداخته‌اید و برای پیدا کردن شغلی مناسب‌تر به تلاش نیاز دارید. اگر اعتماد به نفس نداشته باشید، شکست می‌خورید. در ضمن اضطراب، بی‌کاری و استرس و ترس از نیافتن کار مناسب نیز برای مدتی همراه با شماست. می‌توانید ابتدا پست یا شغلی را که گمان می‌کنید مناسب شماست پیدا کنید و بعد استعفا نامه خود را به رییس بدهید! در ضمن توصیه می‌کنیم حتما مقداری پول در حساب بانکی داشته باشید تا در صورت نگرفتن کار جدید دچار فشارهای روحی به دلیل مشکلات مالی نشوید.



همچنین مشاهده کنید