پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
مراقبت از پوست
به تبلیغات کارخانههای سازنده اعتماد میکنید یا از دوستانتان اطلاعات میگیرید؟ تبلیغات کارخانههای سازنده هر محصول و از جمله محصولات آرایشی، فقط برای به فروش رساندن موادی است که میسازند.
اطلاعات دوستان شما هم بیشتر از شما نیست و از همین جاست که برخی باورهای غلط شکل میگیرند. ● در این مقاله به چند نمونه از این باورهای نادرست و بسیار شایع اشاره میکنیم:
۱) محصولات آرایشی که از مواد کاملا طبیعی ساخته میشوند، بهتر از انواع شیمیایی هستند.
البته باید دید <کاملا طبیعی> چه معنایی دارد چون متاسفانه در برخی کارخانههای سازنده، حق این عبارت ادا نمیشود و تقریبا در تمام محصولات آرایشی مواد مصنوعی هم به کار میرود. از سوی دیگر، گیاهی و طبیعی بودن یک محصول لزوما به این معنا نیست که آن محصول، از محصولات آزمایشگاهی است یا نسبت به آنها برتری خاصی دارد.
۲) هر چه محصولات آرایشی را گرانتر بخرید، محصولات با کیفیتتر و بهتری انتخاب خواهید کرد.
قیمت محصولات آرایشی و بهداشتی تعیین کننده کیفیت و اثرگذاری آنها نیست. بیشتر کارخانههای سازنده میخواهند مردم باور کنند که وقتی قیمت یک محصول بالاست، حتما ماده خاصی در آن به کار رفته که باعث میشود صددرصد تاثیرگذار باشد ولی اغلب موارد اینگونه نیست و گاه محصولاتی حتی با قیمت پایینتر- که خارجی هم نیستند و اسم و رسم خاصی هم ندارند- به اندازه گرانترین و معروفترین کرم خارجی تاثیر دارند، با این تفاوت که نیازی نیست برای خرید آنها چندین برابر هزینه کنید.
۳) خشکی پوست باعث ایجاد ککومک میشود.
کک و مک با افزایش سن ایجاد میشود و مهمترین دلیل آن تغییراتی است که تابش آفتاب بر پوست ایجاد میکند. چرب یا مرطوب کردن پوست خشک، بر ظاهر آن تاثیر مثبتی میگذارد ولی در درازمدت هیچ تاثیری بر از بین بردن ککومک یا پیشگیری از آن ندارد. بهترین راه جلوگیری از آن، محافظت از پوست در برابر آفتاب است.
۴) استفاده از آنتی اکسیدانهای موضعی باعث از بین رفتن کک و مک میشود.
رادیکالهای آزاد نقش مهمی در ایجاد ککومک دارند. به نظر میرسد با مصرف آنتی اکسیدانها- که علیه رادیکالهای آزاد عمل میکنند- بتوان جلوی ایجاد ککومک را گرفت و حتی آن را از بین برد. البته هنوز تحقیقات مشخص نکردهاند که کدام یک از آنتیاکسیدانها میتوانند این کار را به خوبی انجام دهند و پژوهش در این زمینه ادامه دارد.
در حال حاضر، در میان محصولاتی که اثر آنتیاکسیدانی آنها در صورت مصرف موضعی ثابت شده است، فقط میتوان به ترکیبات رتین A اشاره کرد و سایر محصولات باید بیشتر مورد آزمایش قرار گیرند تا تاثیر آنها مشخص کرد.
۵) مشکلات پوستی در مردان بسیار کمتر از زنان است.
مردان هم مانند زنان به پیری پوست، ککومک، بیماریهای پوستی مثل آکنه و درماتیت سبوروئیک مبتلا میشوند. افزون بر اینها، مشکل اصلاح موهای صورت را هم دارند ولی به اندازه زنان پول خود را صرف خرید کرمهای ضدلک و سایر محصولات آرایشی نمیکنند. علاوه بر این، دیده شده استفاده از ضدآفتاب یا محافظت کافی از پوست در مقابل آفتاب هم میان آنان شایع نیست، هر چند کار صحیح نیست و آنها هم باید از پوستشان در مقابل آفتاب محافظت کنند.
۶ )مراجعه به متخصص پوست، یعنی تشخیص سریع و دقیق بیماری پوستی
اگر چه متخصص پوست سالها درس میخواند و با انواع بیماریهای پوستی آشنا میشود، اما برخی ضایعات و راشهای پوستی با نشانههای انواع شایع بیماریها همخوانی ندارند و متخصص پوست بر اساس فهرستی از شایعترین تشخیصها مجبور است درمان را آغاز کند و تشخیص، از روی پاسخ به درمان یا عدم پاسخ به آن صورت میگیرد. پس اگر با یک بار مراجعه به متخصص پوست نتیجه نگرفتید نباید از دکترتان ایراد بگیرید چون همیشه تشخیص بیماریهای پوستی با یک نگاه امکانپذیر نیست و گاه لازم است آزمایش و حتی نمونهبرداری از ضایعه انجام شود.
۷ )بیماریهای پوستی اگر درست تشخیص داده شوند، زود خوب میشوند.
برخی بیماریهای پوستی اگر درست تشخیص داده شوند و داروی مناسب و سریع برای آنها تجویز شود، سرعت بهبود قابل توجهی دارند، ولی همیشه این طور نیست و برخی بیماریهای پوستی مثل پسوریازیس، درماتیت آتوپیک و یا درماتیت سبوروئیک تمایل به مزمن شدن دارند. این بیماریها با درمان بهتر میشوند ولی با قطع درمان برمیگردند و این طبیعت بیماری است و نباید آن را به ناتوانی پزشک در درمان نسبت داد. چون برای برخی بیماریهای پوستی هنوز درمان قطعی یافت نشده است.
۸) برنزه کردن پوست، هیچ خطری برای سلامت پوست ندارد.
تماس با اشعه ماورای بنفش که در نور خورشید هم وجود دارد، علت ۹۰ درصد علایم پیری زودرس پوست است. این اشعه میتواند باعث صدمات پوستی مثل ککومک، افزایش چینوچروک، پایین آمدن قدرت دفاعی پوست در برابر عفونت و حتی سرطان شود. برنزه کردن پوست هم یعنی قرار گرفتن در معرض اشعه آفتاب و برابر با تمامی خطراتی است که از آنها نام بردیم. حالا خودتان بسنجید این همه خطر به کمی تیرهتر شدن پوست میارزد!
۹) تماس با کسی که در حال حاضر تبخال ندارد، باعث انتقال تبخال نمیشود.
کسی که یک بار تبخال زده، ویروس عامل این بیماری را- که هرپس نامیده میشود- در بدن خود دارد. گاه این ویروس با پایین آمدن ایمنی بدن فعال و باعث بروز تبخال میشود و گاه بهطور نهفته در اعصاب باقی میماند.
فرد آلوده حتی پیش از بروز ضایعات میتواند انتقال دهنده این ویروس باشد. بنابراین در تماس با پوست سالم هم گاه مبتلا به تبخال خواهید شد، چون ممکن است فردی که با او تماس داشتهاید، آلوده به ویروس باشد و در روزهای آینده تبخال بزند.
این ده اشتباه، شایعترین اشتباهاتی هستند که در میان مردم وجود دارند ولی هر فردی ممکن است بسته به نوع پوست و بیماری پوستیاش سوالاتی داشته باشد. بهتر است به جای طرح این سوالات با دوستان یا اکتفا به شنیدههایتان موضوع را با یک متخصص در میان بگذارید تا از پاسخی که میگیرید، مطمئن باشید.
۱۰) آکنه با خوردن شکلات و شیرینی تشدید میشود.
علت اصلی بروز آکنه، تولید بیش از حد چربی بهوسیله غدد سباسه یا همان غدد چربی در پوست است که به بسته شدن منافذ پوست میانجامد. مقدار چربیای که این غدد ترشح میکنند، تحت تاثیر هورمونهاست که به وسیله آنها تنظیم میشود و به غذا خوردن مربوط نیست. بنابراین خوردن شکلات، غذاهای چرب و نیز غذاهای آماده نمیتواند باعث ایجاد جوش یا آکنه شود زیرا این غذاها هیچ تاثیری بر هورمونها ندارند. به همین دلیل، یک فرد ۴۵ ساله با خوردن شکلات جوش نمیزند ولی بیشتر جوانها دچار آکنه میشوند. اما به هرحال اگر شما از کسانی هستید که با خوردن یک غذای خاص جوش میزنید، بهتر است از آن غذای خاص پرهیز کنید.
http://masoud۷۸۷۳.blogfa.com/post-۱۰۰۰.aspx
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست