شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
مجله ویستا

۱۰روش برای مقابله با استرس


۱۰روش برای مقابله با استرس

بروز استرس در زندگی روزمره امری است عادی كه عمدتاً از اتفاقات روزانه سرچشمه می گیرد. در اینجا چند روش برای مقابله با بروز استرس و ریشه یابی آن پیشنهاد می شود:
*حتی الامكان ریشه …

بروز استرس در زندگی روزمره امری است عادی كه عمدتاً از اتفاقات روزانه سرچشمه می گیرد. در اینجا چند روش برای مقابله با بروز استرس و ریشه یابی آن پیشنهاد می شود:

*حتی الامكان ریشه های بروز استرس را در خود شناسایی كنید. برای مثال اگر حضور در جمع و جمعیت باعث آزار و بروز استرس در شما می شود زمانی برای خرید به سوپرماركت بروید كه می دانید صف پرداخت طولانی نیست. سعی كنید حتی الامكان برای دیدن فیلم یا تئاتر به جای مراجعه به سینما یا سالن تئاتر، فیلم ویدیویی آن را تهیه كنید و ببینید. وسایل و لوازم اضافی كه باعث شلوغی دور و بر شما می شوند را از محیط دور سازید یا بفروشید.

*اگر در تنظیم وقتتان مشكل دارید و همیشه با تنگی وقت و سر وقت نرسیدن مواجه هستید می توانید برنامه روزانه تان را به همراه یك زمان بندی منطقی روی كاغذ بیاورید و طبق زمان بندی خود عمل كنید مثلاً مدت زمان رسیدن به محل كارتان را ۴۰ دقیقه در نظر بگیرید و مطابق برنامه از منزل خارج شوید. در عین حال می توانید با واقع بینی قسمت عمده ای از این عدم تطابق را در برنامه هایتان از بین ببرید. برای مثال وقتی كه می بینید به هیچ وجه نمی توانید وقتتان را طوری تنظیم كنید كه به تمام كارهای روزانه تان رسیدگی كنید پس باید نتیجه بگیرید كه بیش از حد برای روزتان برنامه ریزی كرده اید. برای از بین بردن این مورد می توانید لیستی از كارهای روزانه تان با ذكر مدت زمان لازم برای هریك تهیه و اولویت بندی كنید بدین ترتیب می توانید تقدم و تاخر كارهایتان را مشخص و در صورت لزوم تعدادی از كارها را به روزهای بعد موكول یا از برنامه تان حذف كنید.

*از قرار گرفتن در محیط هایی كه باعث بروز استرس در شما می شوند خودداری كنید. اگر ورزش یا بازی باعث ایجاد فشار روحی و استرس در شما می شود از شركت در آن یا از تماشای آن خودداری كنید و خود را متقاعد سازید كه بدون دیدن این بازی یا ورزش به شما بیشتر خوش می گذرد.

*اگر نمی توانید استرس را از خود دور كنید خود را از استرس دور كنید. مقداری از وقتتان را صرف امور شخصی و خصوصی خود سازید. این لحظات آرام ممكن است به شما در دریافت ذهنی درستی از مشكلاتتان و پیداكردن راه حل های مناسب كمك كند. از معاشرت با افراد پراسترس یا افرادی كه باعث ایجاد استرس در شما می شوند خودداری كنید و یا برخوردهایتان با این دسته از افراد را به حداقل برسانید. برای مثال اگر پدرزنتان باعث آزردگی خاطر شما می شود سعی كنید او را تنها به خانه تان دعوت نكنید و مهمانان دیگری را نیز با وی دعوت كنید تا این استرس توسط جمع جذب یا حذف شود.

*رقابت با دیگران چه در تجارت، كار، موقعیت اجتماعی و چه در پوزیسیون و قیافه نیز یك عامل استرس زای قابل حذف است. یكی از راه های حذف استرس این است كه از افرادی كه به هر ترتیبی اقدام به برانگیختن حسادت دیگران می كنند دوری كنید و در صورت برخورد با چنین افرادی می توانید با تكرار اینكه انسان قانعی هستید و از زندگیتان راضی هستید، حسادت را از خود دور كنید. حسد یكی از عوامل درونی و سرچشمه استرس ها است.

*وسایل نیز می توانند موجب ایجاد استرس شوند. برای مثال كامپیوتر و یا تلفن های سلولار. برای از بین بردن اینگونه عوامل استرس زا می توانید یا این وسایل را حذف كنید و یا برحسب احتیاج از آنها استفاده كنید. در هنگام خرید وسایل پیشرفته باید در نظر داشته باشید كه تا چه حد این وسایل در پیشبرد اجتماعی و زندگیتان می تواند موثر باشد. به این موضوع توجه داشته باشید كه مراقبت، حساسیت و تعمیر وسایل نیز یكی از عوامل استرس زا است.

*در آن واحد چند كار را با هم انجام ندهید. برای مثال اگر روی دوچرخه ثابت یا متحرك ورزش می كنید به رادیو گوش ندهید و تلویزیون نگاه نكنید.

*گاهی اوقات استراحت و كارنكردن عامل موثری در حذف استرس خواهد بود.

*قسمتی از ناراحتی های مزاجی، سرماخوردگی های مزمن، سردرد و یا بی خوابی های طولانی مدت ناشی از استرس است. عصبانیت های شدید و دائم به تدریج قوای جسمانی تان را تحلیل می برد.

*در صورت بروز علایم افسردگی و استرس مثل: بی نشاطی و بی حالی، بی علاقگی به ادامه زندگی و شروع روز بعد بهترین راه مراجعه به پزشك متخصص است.