شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
مجله ویستا

شیرپاستوریزه و ایجاد کم خونی


مقدار آهن و جذب شیرگاو کم است و می تواند باعث خونریزی های خفیف از دستگاه گوارش و در نتیجه کم خونی شود، بنابراین از دادن شیرگاو به کودک قبل از این سن باید خودداری کرد. عمده ترین …

مقدار آهن و جذب شیرگاو کم است و می تواند باعث خونریزی های خفیف از دستگاه گوارش و در نتیجه کم خونی شود، بنابراین از دادن شیرگاو به کودک قبل از این سن باید خودداری کرد. عمده ترین دلیل شایع بودن کم خونی اکتسابی در کودکان تغذیه کمکی نادرست است.

کودکان در دوره شیرخوارگی تا ۶ ماهگی ذخیره آهن کافی دارند، اما از ۶ ماهگی به بعد برای دریافت آهن و در نتیجه عدم ابتلا به کم خونی فقر آهن که شایع ترین نوع کم خونی در میان آنهاست، باید در غذای کمکی آنها، گوشت و زرده تخم مرغ و پس از یک سالگی سفیده تخم مرغ گنجانده شود؛ ضمن آنکه از ۴ماهگی به بعد کودک نیازمند قطره آهن با تجویز پزشک است. علاوه بر این والدینی که به دلیل طرز فکر اشتباه تنها آب گوشت را به کودک داده و از خوراندن گوشت پرهیز می کنند، باید بدانند که گوشت قرمز حاوی مقدار زیاد آهن است و لازم است از ۶ ماهگی به بعد به صورت کوبیده به کودک خورانده شود؛ ضمن آنکه بهتر است برای شروع این عمل از ماهیچه گوسفند و مرغ استفاده شود.

البته از ۱۵ ماهگی می توان گوشت را به صورت تکه تکه در غذای کودک قرار داد. یکی دیگر از دلایل کم خونی در کودکان خوراندن شیرگاو و پاستوریزه قبل از یک سالگی به کودک است. مقدار آهن و جذب شیرگاو کم است و می تواند باعث خونریزی های خفیف از دستگاه گوارش و در نتیجه کم خونی شود، بنابراین از دادن شیرگاو به کودک قبل از این سن باید خودداری کرد.