سه شنبه, ۱۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 7 May, 2024
مجله ویستا

امام خمینی ره و مقابله با تروریسم دولتی اسرائیل


امام خمینی ره و مقابله با تروریسم دولتی اسرائیل

یکی از انواع ترور و تروریسم, تروریسم دولتی است تروریسم, می تواند همچون یک روش مورد استفاده حکومتی قرار گیرد که در آن اقتدار دولت با اعمال خشونت و از طریق قراردادن ملت در حالت هراس جمعی وترس دائم رژیم وحشت , تحمیل می شود

کارهای خشونت آمیز وغیر قانونی حکومتها برای سرکوبی مخالفان خود و ترساندن آنان نیز در ردیف تروریسم قراردارد که از آن به عنوان تروریسم دولتی یاد می شود. در تعریفی دیگر، سیاست تهدید ومداخله خشن وقهرآمیز یک دولت در امور دولتهای دیگر و تخلف از قوانین بین المللی و منشور ملل متحد را تروریسم دولتی می دانند.

ترور دولتی، یکی از روشهای مهم و مرسوم زیر سلطه بردن رعایا و شهروندان از سوی دولتهای قدیمی بوده است . ترور دولتی نیز به اشکال مختلفی متجلی می شود مانند ترور مخالفان سیاسی، ارعاب، بازداشت و شکنجه های فیزیکی وروانی دولتهای ترورگر بطور سیستماتیک مخالفان خود را می دزدند، برخی از آنان را شکنجه می دهند و یا تهدید کرده و یا حتی به قتل برسانند، و بطورکلی یک جو رعب آور در جامعه ایجاد می کنند تا از این طریق بتوانند به هدفهای سیاسی خود برسند وسلطه خود را ادامه دهند .

● تروریسم دولتی اسرائیل

امروزه، رژیم صهیونیستی اسرائیل به عنوان مظهر تروریسم دولتی درجهان شناخته می شود . شیوه های تروریستی این رژیم . بارها از سوی محاکم حقوق بشر بین المللی محکوم گردیده است ولی این رژیم با اتکاء به کمکهای نظامی، سیاسی، اقتصادی، و دیپلماتیک قدرتهای بزرگ و بویژه آمریکا، همچنان به استفاده از تروریسم دولتی ادامه می دهد .

اساسا رژیم اسرائیل، بر پایه تروریسم، تاسیس شده است . صهیونیست ها زمانی که در پی تاسیس اسرائیلبودند، مکررا به تروریسم متوسل شدند. بین سالهای۱۹۴۴-۴۷ ، چندین سازمان تروریستی اسرائیلی، از بمب گذاریهای تروریستی برای بیرون راندن انگلیس از فلسطین استفاده کردند و در این راه، شهروندان بی گناه زیادی بویژه از فلسطینیان را به قتل رساندند . تروریستهای اسرائیلی، همچنین کنت فلک برنادت ، میانجی سازمان ملل را در سال۱۹۴۸ ، به قتل رساندند، چرا که مخالف طرح وی برای بین المللی کردن بیت المقدس بودند. مسئله جالب اینجاست که نه تنها مرتکبین این جنایت، محاکمه نشدند، بلکه رهبران توطئه قتل، در نهایت با عفو عمومی رژیم اسرائیلبخشیده شدند و یکی از آنها بعدها به عضویت پارلمان اسرائیلدر آمد. همچنین درهمان سالها، اسحاق شامیر، که از رهبران و طراحان نقشه قتل عام بود و بعدها نخست وزیر اسرائیلشد، به صراحت اعلام کرد که اخلاقیات وسنت یهودی، کاربرد تروریسم به عنوان وسیله ای در منازعه را رد نمی کند.

صهیونیستها برای تاسیس اسرائیل، آشکارا از تروریسم استفاده کردند و در سالهای۱۹۴۷-۴۸ ، اعمالی چون پاکسازی قومی، اعدام، قتل عام و تجاوز به عنف را مرتکب شدند . ارتش اسرائیلدر دهه۱۹۵۰ ، بارها به خاک همسایگانش تجاوز کرد و حتی در سال۱۹۵۶ ، در حمله به مصر،به فرانسه وانگلستان پیوست . ارتش این رژیم در جنگهای۱۹۵۶ و۱۹۶۷ ، صدها تن از اسرای جنگی مصر را به قتل رساند. درسال۱۹۶۷ ، اسرائیلبیش از۲۶۰ هزار فلسطینی را از مناطق تازه اشغال شده کرانه باختری و۸۰ هزار سوری را از بلندیهای جولان بیرون کرد. ارتش این رژیم، به دستور وزیر دفاع وقت این رژیم، یعنی آریل شارون، در پی حمله به لبنان در سال۱۹۸۲ ، ۷۰۰ فلسطینی بیگناه را در اردوگاه های آوارگان صبرا و شتیلا قتل عام کرد که این امر یکی از وحشیانه ترین و غیر انسانی ترین فجایع تروریستی، محسوب می گردد.

اسرائیل، بارها به کشورهای همسایه خود بویژه لبنان و جنوب آن حمله کرده و آن را به اشغال در آورده است . در این اثنا نیز کماندوهای اسرائیلی، به شهرهای بیروت وصیدا وصور در جنوب لبنان یورش برده و گروهی از فلسطینی ها و مردم بی گناه را قتل عام نموده اند سرنگون ساختن یک هواپیمای مسافربری-لیبیایی و قتل عام۱۰۹ نفر از مسافران آن ، نمونه دیگری از روح تروریستی اسرائیلاست. و دراین میان نه تقبیح جهانی، نه قطعنامه های سازمان ملل و شورای امنیت و نه طرح های باصطلاح صلح، تاکنون نتوانسته است از اجرای برنامه کلی تجاوز وتوسعه طلبی اسرائیلجلوگیری به عمل آورد. صهیونیست ها، پیوسته معتقد بوده اند که بخاطر آرمانی که اسرائیلپیروی می کند، می تواند از هر وسیله ای استفاده کند وبه هر عملی دست بزند . اسرائیلبا اعمال شیوه های تروریستی وارعاب، وحشت و قتل عام و کشتار، صدها هزار نفر از مردم فلسطین را از سرزمینشان آواره کرد واز این رو می توان گفت که اسرائیلی ها و گروه های وابسته به نهضت صهیونیسم بین الملل، بانی تروریسم در خاورمیانه بوده اند.

در عرصه سیاست خارجی، اصل اساسی رژیم اسراییل، توسعه طلبی است. بعنوان مثال، در۵ ژوئن۱۹۶۷ ، هواپیماهای جنگی اسرائیلبدون اعلان جنگ، هواپیماهای مصری رابر روی خاک در فرودگاه نابود کردند وآغازگر جنگ شش روزه شدند. درتابستان ۱۹۸۲ نیز ارتش این کشور، بطورناگهانی به جنوب لبنان یورش برد. این قبیل تهاجمات، در ذات منطق یورش استعمارگرانه و فاشیستی اسرائیلی ها برای کسب “فضای قابل زیست” ریشه دارد.

اعتقاد بسیاری از اندیشمندان آزادیخواه وبرجسته جهانی براین است که اسرائیل، برای استقرار در جاییکه قرار گرفته، هیچگونه مشروعیتی ندارد وخط مشی داخلی و خارجی آن نیز برنژاد پرستی، توسعه طلبی و تروریسم دولتی، بنا شده است .

همچنین این دولت زاده شده از ایدئولوژیهای خرافی و یک سلسله اعمال قهرآمیز وتروریسم، فقط از طریق یک رای غیر قانونی سازمان ملل متحد، و فشارها و رشوه های بی شرمانه ایجاد شده است. از سوی دیگر، حکام اسرائیلبه طور مداوم ومنظم تصمیمات جامعه بین المللی وافکار عمومی جهانی را زیر پا گذاشته و به سخره گرفته اند . این رژیم، نه تنها فلسطینیان بیگناه و بی پناه را زیر شدیدترین آزارها وشکنجه ها قرار می دهد، بلکه حتی صلح طلبان خارجی را نیز به قتل می رساند. بعنوان مثال، یک بانوی۲۳ ساله آمریکایی واز فعالان صلح ، در مارس۲۰۰۳ ، زیر چرخهای بولدوزر اسرائیلله شد .

از سوی دیگر، یکی از بارزترین خصوصیات این رژیم، تبعیض نژادی وآپارتاید است. آپارتاید، حاصل سلطه سیاسی قومی-نژادی به محیطهای مختلف ویک نظام بهره کشی فراگیر نژادی بوده است . رژیم اسرائیلنیز از لحاظ عملی، شباهت های زیادی با جمهوری آفریقای جنوبی ما بین سالهای۱۹۴۸-۱۹۹۴ دارد. در چهارچوب این رژیم، اولویت یهودیان کاملا ملموس وانکار نا پذیر است و هنوز شهر ها و روستاهای عرب نشین از خدمات زیر بنایی، آموزشی و مسکونی بسیار نازل تری در مقایسه با یهودیان بهره مند می شوند. اعراب فلسطین تحت سلطه یک دولت یهودی تمرکزگرا قرار دارند و در مراکز تصمیم گیری سیاسی و اقتصادی هیچ توجهی به آنان نمی شود .

دادگاه ها نیز اغلب در مورد اعراب، مغرضانه عمل می کنند . در این مورد، بطور خلاصه می توان گفت که صهیونیسم اسرائیلی و آپارتاید آفریقای جنوبی، از طریق جداسازی قهری سرزمینی، سلطه سیاسی یک گروه قومی-نژادی بریک گروه دیگر را موجب شده اند واز نظر اخلاقی، سلطه اسرائیلبر اعراب فلسطینی،همانند استیلای آپارتاید آفریقای جنوبی بر سیاهپوستان است.

همانگونه که ذکرشد ، رژیم اسرائیلاز طریق اعمال سیاستهای نژادپرستانه ونیز کاربرد شیوه های تروریستی،مانند ترور مخالفان سیاسی، ارعاب و ایجاد جو وحشت و هراس، بازداشت وشکنجه های فیزیکی و روانی و قتل عام مردم بیگناه در پی ادامه سلطه و حفظ قدرت نا مشروع خویش است . این رژیم، بارها به خاک کشورهای مجاور، تجاوز کرده است ودر عرصه داخلی نیز با ایجاد یک رژیم وحشت، سلطه خود بر فلسطینیان را تداوم بخشیده است .و از این رو کاملا بجا و رواست که رژیم اسرائیلرا سمبل و مظهر تروریسم دولتی در جهان امروز، معرفی کنیم.

● مواضع امام در برابر اسرائیل

موضع گیری امام خمینی در برابر اسراییل، موضعی اصولی، بنیادین وبرخاسته از آگاهی کامل بود. بخاطر همین مبناداری است که در سرتاسر عمر امام خمینی، این موضع ثابت ماند وسیر تطور و تکامل منطقی واستواری داشت. ازاین روست که امروزه وحتی نزدیک به دودهه پس از ارتحال حضرت امام ، موضع ایشان دراین زمینه، نه تنها راهگشا و روشنگر است بلکه همگان به اهمیت و صحت آن بیشترپی می برند و امروزه با مشاهده رفتار و عملکرد رژیم اسرائیلوحامیان غربی اش ، جایگاه و اهمیت موضع امام، آشکارتر می گردد و این امر حاکی از عمق آگاهی ایشان از مسئله فلسطین وماهیت اسرائیلاست .

امام از همان آغاز رسمی مبارزه علنی شان با رژیم ستمشاهی، همه جا در انتقاد از رژیم پهلوی، آمریکا ونیز رژیم صهیونیستی را نیز شریک جرم و همراه رژیم پهلوی ذکر می کردند .ایشان در سخنرانی مورخ۱۵ خرداد۴۲ درباره ارتباط شاه و اسرائیلچنین فرمودند:

“امروز به من اطلاع دادند که بعضی از اهل منبر را برده اند درسازمان امنیت و گفته اند شما سه چیز را کار نداشته باشید ،دیگر هرچه می خواهید بگویید، یکی شاه را کار نداشته باشید، یکی هم اسرائیلرا کار نداشته باشید، یکی هم نگویید دین در خطر است، این سه تا امر را کار نداشته باشید. هرچه می خواهید بگویید . خوب اگر این سه تا امر را ما کنار بگذاریم، دیگر چه بگوییم، ما هرچه گرفتاری داریم از این سه تا هست، تمام گرفتاری ها ... روابط بین شاه و اسرائیلچیست که سازمان امنیت می گوید از اسرائیلحرف نزنید، از شاه هم حرف نزنید ، این دوتا تناسبشان چیست؟ مگر شاه اسرائیلی است ؟ به نظر سازمان امنیت شاه یهودی است؟!”

امام خمینی، اولین مرجع تقلید و پیشوای بزرگ مذهبی بود که مجوز حمایت از مبارزان فلسطینی از محل وجوهات شرعیه و زکوات وصدقات را صادر نمودند و در جریان جنایت رژیم اشغالگر قدس در به آتش کشیدن مسجدالاقصی، برخلاف مشی دیگران که بازسازی مسجد را وجهه همت خود قرار داده بودند، با دور اندیشی تمام به حفظ آثار جنایت اسرائیلبعنوان عملی سمبلیک در جهت تحریک و تشویق مسلمین بر علیه موجودیت مسبب اصلی جنایت یعنی رژیم اشغالگر تاکید می نمودند . ایشان از همان آغاز وجهه اسلامی و بعد اعتقادی مبارزه با اسرائیلرا کارسازترین روش برای بسیج ملت مظلوم فلسطین و جلب حمایت امت اسلام از آنان معرفی نمود و اتخاذ مشی های دیگری همچون تکیه بر قومیت عربی و نگرشهای ناسیونالیستی ودیگر ایدئولوژیهای وارداتی و غیر اسلامی را انحراف در مسیر مبارزه برای آزادی قدس می دانستند امام خمینی، اسرائیلرا نه تنها دشمن اسلام ،مسلمانان و کشورهای اسلامی، بلکه این رژیم را خطری برای تمامی انقلابهای آزادیبخش جهان، مستضعفان و تمامی ملل آزاد جهان می دانند و همیشه نیز بر این امر تاکید داشته اند و اعلام نموده اند که آمریکا و اسراییل، در پی نابودی کامل اسلام و مسلمانان هستند.“امروز اسرائیلو دوست صمیمی اش مصر، در منطقه در فکر ایجاد یک هسته مرکزی برای نابودی مسلمانها و ارزشهای عالی فکری آنها می باشند. من نزدیک بیست سال است که خطر صهیونیسم بین الملل را گوشزد نموده ام و امروز خطر آن را برای تمامی انقلابات آزادیبخش جهان و انقلاب اسلامی ایران نه تنها کمتر از گذشته نمی دانم که امروز این زالوهای جهانخوار با فنون مختلف برای شکست مستضعفان جهان قیام و اقدام نموده اند .” ایشان بارها به مناسبتهای مختلف در پیامها وسخنرانیهای خود، خطر توسعه طلبی اسرائیلرا خاطر نشان ساخته اند و همگان را به هوشیاری وآگاهی در برابر این توطئه دعوت نموده اند. ایشان، اسرائیلرا خطری برای تمام منطقه خاورمیانه می دانستند و به درستی اذعان داشتند که اسرائیل، تنها به مناطق اشغالی و فلسطین اکتفا نمی کند و خوی تهاجمی و روح توسعه طلبی این رژیم، آن را به تجاوز و اشغال خاک دیگر کشورهای منطقه وادار می کند. امام خمینی با آگاهی و بصیرت فراوان،حساب یهودیان را از صهیونیست ها جدا می کردند و در عین اینکه همیشه بر مبارزه با اسرائیلتاکید داشتند، همواره لزوم حفظ حرمت دین یهود و یهودیان را خواستار بودند . “یهودیها حسابشان از صهیونیست ها جداست ... ملتی هستند مثل سایر ملل ... و تصرفی به آنها نیست.” از نظر امام، اسرائیلبا تبانی و همفکری دولتهای استعماری برای سرکوبی و استعمار ملل اسلامی بوجود آمده است و آمریکا وابرقدرتها، حامیان اصلی اسرائیلبوده و از این رو، در جنایات این رژیم، شریک هستند . “اسراییل با تبانی و همفکری دولتهای استعماری غرب و شرق زاییده شده و برای سرکوبی واستعمار ملل اسلامی بوجود آمد و امروز ازجانب همه استعمارگران، حمایت و پشتیبانی می شود.” از همین رو و بخاطر ماهیت غاصب و اشغالگر رژیم اسرائیلاست که امام، در مدت زمامداری خود پس از پیروزی انقلاب، تمامی روابط ایران با اسرائیلرا قطع کردند و بارها بر عدم رابطه و عدم شناسایی اسراییل، آنهم برای همیشه تاکید نمودند.یکی دیگر از دلایل عدم مشروعیت اسرائیلاز نظر امام، ماهیت نژاد پرستانه این رژیم بوده است . امام هرگونه تبعیض نژادی و نژادپرستی را مردود می دانستند و از این رو نمی توانستند رژیم اسرائیلرا که بنیان آن بر نژادپرستی گذاشته شده را، مورد پذیرش و شناسایی قرار دهند. “اسراییل غاصب است و هیچگونه رابطه ای بین ایران و یک مشت غاصب وجود ندارد .چه کسی حاضر است به یک کشور نژادپرست جنایتکار نفت بفروشد.” امام خمینی، یکی از شیوه های مبارزه با اسرائیلوحامیان آن را استفاده از حربه تحریم نفتی می دانستند .نفت، اهمیتی حیاتی در رونق صنایع و چرخه اقتصادی کشورهای صنعتی دارد و در صورتی که دولتهای نفت خیز اسلامی، با هماهنگی کامل وهمراه با حسن نیت، از حربه تحریم نفتی استفاده می کردند، این امر می توانست شیوه مبارزاتی بسیار مناسبی در برابر توسعه طلبی اسرائیلو حامیان آن باشد . از این رو، امام خمینی، فروش نفت ایران و دیگر اموال کشورهای اسلامی به اسرائیلرا ممنوع اعلام کرده و هرگونه رابطه تجاری با این رژیم را به مثابه کمک وحمایت از آن ، محکوم کردند .“اسراییل در حال جنگ بامسلمین است و ... ما به آن نفت نخواهیم داد.” یکی از مهمترین وماندگارترین ابتکارات امام خمینی در زمینه مبارزه با تروریسم دولتی اسراییل، اعلام آخرین جمعه ماه مبارک رمضان، به عنوان روز جهانی قدس است. روزجهانی قدس می تواند نقشی بسیار تعیین کننده وبسیج گر و تهییج کننده نیروهای مسلمین برای مقابله با رژیم صهیونیستی اسرائیلباشد، امام خمینی، در روز۱۳۵۸/۵/۱۶ ، طی یک پیام تاریخی، آخرین جمعه ماه مبارک رمضان را روز جهانی قدس نامیدند و از تمامی مسلمانان خواستند که دراین روز همبستگی بین المللی خود برای حمایت از حقوق قانونی ملت مظلوم فلسطین را نشان دهند. البته از نظر حضرت امام، روز قدس، فقط مختص قدس نیست، بلکه این روز را نمادی از مقابله مستضعفین با مستکبرین جهانی می دانستند . “جمیع مسلمانان جهان را دعوت می کنم آخرین جمعه ماه مبارک رمضان را که از ایام قدر است ومی تواند تعیین کننده سرنوشت مردم فلسطین نیز باشد به عنوان روز قدس انتخاب و طی مراسمی همبستگی بین المللی مسلمانان را در حمایت از حقوق قانونی مردم مسلمان اعلام نمایند.”

“روز قدس یک روز جهانی است، روزی نیست که فقط اختصاص به قدس داشته باشد، روز مقابله مستضعفین با مستکبرین است ... روزی است که باید مستضعفین مجهز شوند درمقابل مستکبرین ودماغ مستکبرین را به خاک بمالند.”

یعقوب نعمتی وروجنی

منابع:

* خمینی روح الله، صحیفه امام، موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی، چاپ سوم، زمستان۱۳۷۹ ،۲۲ ج.

* فلسطین از دیدگاه امام خمینی، تبیان، آثار موضوعی، تهران: موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی،۱۳۷۳ ، جلد۲۲.

* استفان والت و جان میرشایمر، لابی اسرائیل و سیاست خارجی ایالات متحده، مترجم: یعقوب نعمتی وروجنی، موسسه فرهنگی مطبوعاتی جام جم، زمستان ۱۳۸۷.

* هادی خسروشاهی، اسرائیلپایگاه امپریالیسم ، تهران، دفتر نشر فرهنگ اسلامی،۱۳۷۰ ،

* روژه گارودی، پرونده اسرائیل وصهیونیسم سیاسی، ترجمه نسرین حکمی، تهران،وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی،۱۳۷۴ ،

* داریل،جی، گلسر، صهیونیسم و آپارتاید ،مترجم یعقوب نعمتی وروجنی، روزنامه جام جم، شماره۱۹۵۱،۱۲ اسفند ۱۳۸۵.