سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
موبایل داشتن یا نداشتن، مساله این است
یکی از اختراعاتی که در مدت کمی تاثیر زیادی روی افراد گذاشته موبایل است. خود من حدود ۷ سال است که موبایل دارم (هفت سال از سی سالی که زندگی کرده ام). اما آنقدر به این وسیله وابسته شده ام که انگار ۷۰ سال است موبایل دارم و بدون موبایل بودن را اصلا نمی توانم تصور کنم. به سختی حتی به یاد می آورم که قبلا بدون موبایل چگونه زندگی می کرده ام. با این حال مطمئن نیستم موبایل داشتن خوب است یا نه. شکی نیست که با موبایل ارتباط آدم با دیگران بهتر و سریع تر انجام می شود و این احتمالا خوب است. اما آرامش آدم با موبایل به خطر می افتد.
وقتی موبایل داری باید همیشه در دسترس باشی و لحظه به لحظه دیگران بدانند که کجایی و چه می کنی. همچنین گاهی مجبوری که جواب تماس و SMS ها را بلادرنگ بدهی.
زیرا انجام ندادن این کار، گاه سبب بروز اختلاف و رنجش دوستان و عزیزانت می شوند. این مساله به دو شکل برهم زننده آرامش است. اول اینکه همیشه باید موبایل همراهت باشد و نیز حواست باشد موبایل را جایی بگذاری که صدایش را بشنوی. یا اگر مثل من ،که دوست ندارم صدای موبایل مزاحم دیگران در محل کار و تاکسی و خانه و غیره شود، آن را روی ویبره می گذارم، باشی باید همیشه آن را در دست بگیری یا در جیبت بگذاری که متوجه لرزش آن بشوی. حتی وقتی توالت هم می روی باید یک چشمت به صفحه موبایل باشد.
این کار هم سلامت روح را به خطر می اندازد و هم سلامت جسم را. زیرا از یک طرف دچار ترس از این می شوی که جواب تماس یا SMS را دیر بدهی و همیشه موبایل خود را چک می کنی (البته من روانشناس نیستم. این تاثیر موبایل را روانشناسان بهتر می توانند توضیح بدهند). از طرف دیگر امواج موبایلی که همیشه چسبیده یا به اصطلاح همراه ما است به هر حال در سلامت جسمی، بی تاثیر نیست. دومین دلیل برهم زننده آرامش بودن موبایل این است که علی رغم مراقبت های شما گاهی به هرحال رشته کار از دست شما درمی رود و ناخواسته جواب تماسی را نمی دهید. در این موارد رفع رنجش پیش آمده، خود انرژی ، وقت و اعصاب زیادی از آدم می گیرد.
مساله دیگر این است که به نظر من هر حرفی را نباید با موبایل زد. بعضی حرف ها هستند که بهتر است رو در رو و با حوصله و طمانینه زده شوند. مثلا گاهی حرفی نیاز به توضیح و زمینه چینی دارد و نمی شود آن را با موبایل در پشت فرمان اتومبیل یا داخل تاکسی گفت. اما مخاطب شما اصرار دارد که الا و بلا، همین الان نظرتان را درباره فلان مساله بشنود. اینجا است که اگر حرف نزنید یک جور باعث دلخوری می شوید و اگر حرف بزنید، احتمالا موجب سوء تفاهم در مخاطب شده اید و جور دیگری او را می رنجانید. خلاصه می شوید چوب دو سر طلا.
اصولا بی خبر بودن، آرامش می آورد. پیش آمده چند روز جایی زندگی کنید که موبایل آنتن نمی دهد؟ راحت تر نیستید؟ یا اصلا وقتی مسافرت خارج می روید و امکان دسنرسی به شما با موبایل فراهم نیست احساس آرامش بیشتری نمی کنید؟
یک دلیل دیگر مضر بودن موبایل صدای آن است. هنوز که هنوز است بعد از این همه سال موبایل داری وقتی موبایلم زنگ می زند یا روی میز شروع به لرزش و قیژ قیژ می کند، دو متر نه اما دو سانت از جایم می پرم و نظم ضربان قلبم به هم می خورد. البته من هم احتمالا کمی نازک نارنجی تشریف دارم اما به هر حال این هم دلیلی است که من و دیگرانی مثل من را ممکن است بیازارد.
معضل دیگری که این روزها در جامعه همه جا آن را می بینیم و با آن برخورد می کنیم، موبایل باز شدن آدم ها ، به ویژه جوان تر هاست. (البته من از شر این یکی خوشبختانه مصون هستم). عرف شده که همه هر چند ماه یک بار موبایل خود را عوض کنند و موبایل مدل بالاتری بگیرند که مثلا حافظه اش فلان گیگابایت باشد و دوربینش بهمان مگاپیکسل. انواع و اقسام برنامه و نقشه و فیلم و موزیک و غیره هم روی آن می ریزند و همیشه در حال ور رفتن با موبایل هستند.
من و امثال من هم که هنوز موبایل چهار سال پیش، یا به قول دوستان گوشتکوب، خودمان را دست میگیریم، باید آن را قایم کنیم که کسی نبیند و آبرویمان نریزد. اما باور کنید که همین گوشتکوب من هنوز مثل روز اول آنتن می دهد و SMS می فرستد و می گیرد (گوش شیطان کر) *. پس دلیلی برای عوض کردنش ندارم غیر از اینکه می گویند بی کلاس است. سوال من از دوستان باکلاس این است که واقعا چقدر از امکانات موبایل هایشان استفاده می کنند و این گوشی های مد روز چه تحولی در زندگی شان ایجاد می کند که قبلی ها نمی کردند. این را واقعا از سر نادانی می پرسم. شاید واقعا من نمی دانم و نمی فهمم. خوشحال می شوم که کسی مرا روشن کند و از گمراهی نجاتم دهد.
نتیجه گیری:
به نظرم فرهنگ استفاده از موبایل در جامعه جا نیفتاده است. شاید برای همه باید تعریف شود که چه حرف هایی را با موبایل بزنند، چه وقت تماس بگیرند و چه وقت انتظار پاسخ داشته باشند و اصولا از موبایل چه انتظاری باید داشته باشند. این مسائل که روشن شود احتمالا خیلی از مشکلات موبایلی حل می شوند.
منبع : درخت گلابی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست