دوشنبه, ۲۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 10 February, 2025
لطافت بهاری در سرمای پاییزی
![لطافت بهاری در سرمای پاییزی](/web/imgs/16/161/gp6bf1.jpeg)
ممکن است سرمای بیرون از خانه در این روزها برای شما خوشایند باشد، اما پوست شما قادر به تحمل آن نیست. آشنایی با روشهای از بین بردن خشکی پوست و مراقبتهای پوستی در زمستان، کمکشایانی به جلوگیری از ایجاد بیماریهای پوستی میکند.
در بسیاری از افراد، یک روز سرد آفتابی زمستان، سرخی گونهها را به همراه دارد. آنها دچار خشکی ناراحتکنندهای روی پوست صورت، دستها و پاهای خود میشوند. برای برخی افراد هم این مشکل چیزی بیشتر از احساس خشکی و خشنی است. پوست آنها بسیار خشک شده و در نتیجه پوسته پوسته شدن، ترک خوردن و حتی (در پوستهایی که ملتهب میشوند) میشود. دکتر بونی لاپلانتی، متخصص زیبایی، میگوید: «به محض اینکه وسایل گرمایی را در خانه روشن میکنید، پوست شما شروع به خشک شدن میکند. فرقی هم ندارد که گرمای خانه خود را از طریق نفت، چوب یا الکتریسیته تامین میکنید. پوست با روشن شدن وسایل گرمایی خشک میشود.»
پس برای مراقبت از پوست خود و مرطوب و سالمماندن آن در روزهای سرد این نکته پیشنهادی ما را مطالعه کنید.
۱) با یک متخصص مشورت کنید.
اگر به داروخانه نزدیک محل زندگی خود مراجعه میکنید، شاید برای یافتن فروشندهای که بتواند شما را به خوبی راهنمایی کند، کمی به زحمت بیفتید. به همین دلیل مراجعه به یک متخصص پوست حتی برای یکبار هم که شده امری مفید است. متخصصان پوست قادر به تجزیه و تحلیل نوع پوست و رفع عیوب شیوههای مراقبتهای پوستیای هستند که در حال حاضر آن را به کار میگیرید. اما این به آن معنا نیست که شما مجبور به خرید محصولاتی با قیمتهای بالا خواهید شد. دکتر دیوید وورن، متخصص پوست در کالیفرنیا، اظهار داشت: «فرآوردههای ارزانقیمت هم درست همانند محصولات پرهزینه و گران عمل میکنند. در حقیقت، این هزینههای اضافی که شما برای این محصولات پرداخت میکنید اغلب تنها به دلیل بستهبندی و بازاریابی آنهاست. آنچه که حایز اهمیت است، چگونگی پاسخگویی پوست شما به این محصولات و رضایتمندی شما از کیفیت آنهاست، نه هزینه گزافی که برای آن پرداخت کردهاید.»
۲) بیشتر از مرطوبکنندهها استفاده کنید.
شما ممکن است از مرطوبکنندهای استفاده میکنید که تنها مناسب بهار و تابستان است اما همانگونه که فصل و وضعیت آب و هوا تغییر میکند، مراقبتهای معمولی پوست نیز تغییر میکنند. کرم مرطوبکنندهای را بیابید که پایه اصلی آن به جای آب، روغن باشد، زیرا روغن بر روی پوست لایهای محافظ ایجاد میکند که نسبت به کرم یا لوسیون، رطوبت بیشتری در خود نگه میدارد. (تذکر: بسیاری از لوسیونهایی که به عنوان «کرم شب» شناخته میشوند، پایه روغنی دارند.)
اما با این حال روغنها را نیز باید با احتیاط انتخاب کرد، زیرا همه آنها برای صورت مناسب نیستند. به دنبال روغنهای خاص و طبیعی مانند روغن آواکادو، روغنهای معدنی، روغن گل پامچال یا روغن بادام بروید اما روغن یا کره درخت روغن قلم بسیار بحثبرانگیز بوده است زیرا میتواند روزنههای پوست را مسدود کند. به گفته دکتر لاپلانتی کم کردن مصرف سبزیجات نیز ایده زیاد جالبی نیست. او میگوید: «این روغنها فقط روی پوست قرار میگیرند و واقعا پوست را چرب میکنند.»
شما میتوانید از لوسیونهای حاوی لومیکتنت، مادهای که رطوبت را به خود جذب میکند، گروهی از مواد مانند گلیسیرین، سوربیتول و اسیدهای آلفاهیدروکسی که رطوبت را جذب پوست میکنند، استفاده کنید.»
۳) مصرف مداوم ضد آفتاب
کرم ضد آفتاب فقط برای روزهای تابستان نیست. آفتاب زمستان همراه با تشعشعی که بر روی برف دارد، میتواند به پوستتان آسیب وارد کند. سعی کنید از ضد آفتابی با تاثیر عمیق برای صورت و دستها (اگر در معرض تابش آفتاب هستند) ۳۰ دقیقه پیش از خارج شدن از خانه استفاده کنید. در صورتی که به مدت طولانی در محیط بیرون هستید، به مداوم آن را تجدید کنید.
۴) مراقب دستهای خود باشید.
پوست روی دستان شما از همه قسمتهای بدن نازکتر است و غدد چربی کمتری دارد. این بهآن معناست که مرطوب نگاهداشتن دستها، به خصوص در سرما و آب و هوای خشک مشکلتر است. این امر سبب به وجود آمدن خارش و ترک میشود. زمانی که در محیط بیرون هستید از دستکش استفاده کنید. اگر از دستکشهای پشمی استفاده میکنید، برای جلوگیری از حساسیتهای احتمالی که پشم ایجاد میکند، اول یک دستکش نخی به دست کنید.
۵) از پوشیدن جوراب و دستکش مرطوب خودداری کنید.
دستکش و جوراب مرطوب میتوانند باعث آسیبهای پوستی نظیر خارش، ترک، سوزش یا حتی جوشهای ناشی از اگزما شوند.
۶) استفاده از دستگاه بخور
سیستمهای گرمایشی مرکزی و همینطور بخاریها، هوای گرم را در سراسر محیط خانه و دفتر کار شما پخش میکنند. دستگاههای بخور باعث ایجاد رطوبت بیشتر در هوا شد. که به جلوگیری از خشکی پوست کمک میکنند. چندین دستگاه بخور را در مکانهای مختلف خانه خود قرار دهید تا رطوبت به طور یکسان در همه جا منتشر شود.
۷) برای سلامتی خود آب بنوشید، نه به خاطر پوستتان
ممکن است این جمله را بارها شنیده باشید: نوشیدن آب به جوان ماندن پوست کمک میکند، اما این جمله یک باور قدیمی است. آب برای سلامت عمومی بدن بسیار مفید است اما دکتر کنیث بیلینکی، متخصص پوست در آوک لاون ایلینویس، میگوید: «این یک تصور غلط رایج است که کسانی که پوست خشک و کم آبی دارند باید زیاد آب بنوشند.»
دکتر لاپلانتی نیز این مساله را تایید کرده و میگوید: «من در مراکز درمانی افراد زیادی را دیدهام که با وجود اینکه در روز ۱۰ تا ۱۲ لیوان آب مینوشند، اما هنوز هم از خشکی شدید پوستشان شکایت میکنند. پس این کار هم کمک زیادی نمیکند.»
۸) پاهای خود را چرب کنید.
درست است که لوسیونهای نعنایی مخصوص پا در روزهای گرم تابستانی بسیار مطلوب هستند اما در طول زمستان، پاهای شما نیاز به مادهای قویتر دارد. سعی کنید لوسیونهای حاوی ژل پترولیوم یا گلیسیرین تهیه کنید و برای از بین بردن پوستهای مرده کف، پا در فواصل معین از سنگ پا استفاده کنید، زیرا این کار به جذب سریعتر و عمیقتر مرطوب کنندههایی که مصرف میکنید بسیار کمک میکند.
۹) روشهای لایهبرداری
اگر پوست صورتتان خشک است، از مصرف لایهبردارهای قوی، ماسکها، پاک کنندههای الکلی و تند و تیز و همه چیزهایی که چربیهای ضروری پوست را از بین میبرند، خودداری کنید در عوض، از شیرپاکن، شویندههای ملایم، پاک کنندههای غیرالکلی و به جای استفاده از ماسکهای رسی که رطوبت را از پوست میگیرند، ماسکهایی که «آبرسان عمیق» هستند، استفاده کنید.
۱۰) با آب جوش حمام نگیرید.
به طور قطع، فرورفتن در آب جوش پس از فعالیت در هوای سرد، بسیار دلانگیز است، اما گرمای شدید دوش یا حمام آب داغ درواقع سبب از بین رفتن حفاظ چربی پوست میشود که میتواند باعث کمبود رطوبت آن شود. دکتر لاپلانتی توصیه میکند: «در این هنگام بهتر است از آب گرم یا ولرم استفاده کنید و مدت کوتاهی در آب بمانید.»دکتر بیلینسکی خاطرنشان کرده است که حمام با آب ولرم با جوش شیرین و محلول جوی دو سر، میتواند به پوست خشکی که دچار خارش شده است، کمک شایانی کند. با این حال از مرطوبکنندهای که تهیه کردهاید هم با فواصل معین استفاده کنید. اگر این روشها هم برای شما مفید نبود، حتما نزد یک متخصص پوست بروید.
ترجمه: علی پیرا
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست