چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

«دومه نش» از نگرانی تا امیدواری


«دومه نش» از نگرانی تا امیدواری

یورو ,۲۰۰۸ تیم ملی فرانسه را به مبارزه دعوت می کند

جام ملت های اروپا پشت در است. در کمتر از ۶ ماه زنگ آغاز معتبرترین مسابقات فوتبال سال ۲۰۰۸ در سوئیس و اتریش به صدا در خواهد آمد. در این رهگذر تیم ملی فرانسه که در دشوارترین گروه باید با رومانی، هلند و ایتالیا بازی کند از هم اینک به گونه ای در حال آماده شدن است. در این رهگذرریموند دومه نش درحالی که استخوان بندی تیم اصلی را در ذهن خود ترسیم کرده، به پاره ای مشکلات و چگونگی حل و فصل آن ها نیز فکر می کند. اگر در درون دروازه و خط حمله تا حدودی همه چیز مشخص است اما در میانه زمین و به ویژه در خط دفاع یکی، ۲ انتخاب وجود دارند که سرمربی به آنها فکر می کند.

● ترزگه، دعوت می شود یا نمی شود؟

آیا دیوید ترزگه از سوی دومه نش به اردوی تیم ملی فوتبال دعوت می شود؟ کسی که بتواند با قاطعیت نسبت به این مسأله داوری کند و بگوید او در جشن سوئیس - اتریش در تابستان آینده حضور خواهد داشت، بدون تردید باید آدم خیلی زرنگی باشد. بهترین گلزن سری A با ۱۳ گل، مهاجم اول یوونتوس از دیدار با اسکاتلند در پارک دوپرنس که به شکست یک بر صفر فرانسه انجامید، در قالب مسابقات مقدماتی یورو ،۲۰۰۸ دیگر به تیم ملی دعوت نشده است، ضمن اینکه آخرین گل های او نیز با پیراهن آبی ها، به اکتبر ۲۰۰۶ بر می گردد که در جریان پیروزی ۵ بر صفر مقابل جزایر فارو توانست ۲ گل را به ثمر برساند. از سوی دیگر تیرگی رابطه ترزگه با دومه نش مانند روز عیان است. در عین حال که تفکرات و چیدمان این مربی، یعنی بازی با یک مهاجم نوک وچیدمان «۱-۳-۲-۴» مورد نظر او، ترزگه نمی تواند جای ثابت و مناسبی داشته باشد چرا که او مهاجمی است در دهانه دروازه و در این رهگذر باید از سوی خط میانی و دیگر مهاجم تیم همواره مورد حمایت قرار بگیرد در غیر این صورت به عنوان یک گلزن مادرزاد، نمی تواند مفید باشد و اگر در سری A و در ترکیب یووه همواره یکی از بهترین گلزنان بوده و هست به خاطر چیدمان «۲-۴-۴» و حضور مداوم او در محوطه پنالتی حریف است. جدا از این مسأله باید به رقابت و حضور مهاجم های آماده و جوان دیگر از جمله آنلکا و به ویژه کریم بنزما اشاره کرد که همراه با آنری جا را برای ترزگه تنگ کرده اند. با توجه به مجموع عوامل چه بسا دیوید ترزگه پس از اولین حضورش در تیم ملی فرانسه برای نخستین بار از شرکت در یکی از مهمترین مسابقات بین المللی محروم بماند و اگر دوست داشته باشد از مقابل تلویزیون به تماشای یورو ۲۰۰۸ بنشیند درست مانند اریک کانتونا در ۱۹۹۶ یا لودویک ژولی در جریان جام جهانی ۲۰۰۶ که ازحضور در ترکیب تیم ملی فرانسه بازمانده بودند.

● معمایی به نام لیلیان تورام

در جریان آخرین مسابقات جام ملت های اروپا، یورو ۲۰۰۴ مربی وقت تیم ملی فرانسه ژاکه سانتینی در مورد حضور کاپیتان ۳۵ ساله خود مارسل دزایی معروف با مشکل روبرو شده بود. دزایی که در آن زمان رکورددار پوشیدن پیراهن تیم ملی بود با وجود بالا رفتن سن که به سابقه آن از توان و بازدهی قبلی بازمانده بود همچنان به بازی ادامه می داد. او همراه تیم ملی فرانسه راهی یونان شد اما در نهایت تنها در یک بازی وارد میدان شد و در بقیه اوقات روی نیمکت نشسته بود. ۴ سال پس از یورو ۲۰۰۴ در شرایطی که مارسل دزایی بازنشسته شده اینک نوبت به لیلیان تورام رسیده که به گونه ای جای او را گرفته است. در ۳۶ سالگی بازیکن بارسا با ۱۳۶ بار حضور در تیم ملی که رکورد دزایی را شکسته پشت دفاع مرکزی مانند او هنوز بازی می کند اما برعکس همتای خود حاضر نیست به هر قیمت که شده در یورو ۲۰۰۸ حضور داشته باشد. بازیکن سابق تیم های موناکو و یوونتوس امیدوار است در صورت رفتن به سوئیس و اتریش از شرایط مطلوب مانند تابستان گذشته برخوردار باشد. او می گوید: «در بارسا خیلی کم بازی می کنم بنابراین حفظ شرایط مطلوب و رسیدن به سطح بالای کیفی بسیار دشوار خواهد بود.» با توجه به واقعیت های موجود باید دید دومه نش تا چه اندازه و تا کجا به تورام اعتماد خواهد کرد.

● خط دفاع، زیر سؤال؟

به طور قطع، موضوع تورام در مرکز مسائل مربوط به خط دفاع تیم ملی فرانسه قرار دارد آن هم در حالیکه مدافعی مانند مکسس حاضر و آماده پشت در منتظر است تا از سوی دومه نش فراخوانده شود و به عنوان بازیکن اصلی بازی کند اما بازیکن بارسا و شرایط او تنها دل نگرانی مربی فرانسه را تشکیل نمی دهد در واقع ویلی سانیول که قبل از مصدوم شدن از ناحیه زانو حدود ۷ ماه قبل برای بازی در پست مدافع راست بدون جانشین به حساب می آمد امروز در شرایط مبهمی قرار دارد. مدافع راست بایرن مونیخ که سرانجام در این تیم ماندگار شد برای رسیدن به توانایی های گذشته خود تنها در یکی، ۲ دیدار در بوندس لیگا حاضر شده است. البته او هنوز ۶ ماه دیگر فرصت دارد تا به شرایط آرمانی برسد که به نظر می رسد کافی باشد. در جناح چپ اریک آبیدال، برای حضور در یورو ۲۰۰۸ نگرانی ندارد اما در عین حال شاهد است با بالا رفتن کیفیت پاتریک اورا در منچستریونایتد بیش از پیش مورد توجه دومه نش قرار می گیرد. دست آخر نوبت به ویلیام گالاس می رسد، کاپیتان آرسنال بدون جانشین است اما باید دید تا ۶ ماه آینده چه بر سر او خواهد آمد.

● ویه را چه می کند؟

کاپیتان تیم ملی فرانسه یک فصل را کم و پیش از میدان دور بود. از ماه آگوست پاتریک ویه را از مصدومیت رنج می برد که آخرین آن به ماهیچه پای راست او بر می گردد که باعث شد تا ۲ ماه آخر نیم فصل از ترکیب اینتر دور بماند و از حضور در مسابقات مقدماتی یورو ۲۰۰۸ نیز محروم باشد. ویه را از نیمه ماه جاری مسیحی باید تمرینات را از سر بگیرد و به تبع آن ۶ ماه فرصت خواهد داشت تا برای جام ملت های اروپا آماده شود. گفتنی است قبل از جام جهانی ۲۰۰۶ نیز هافبک دفاعی تیم ملی فرانسه چنین شرایطی را تجربه کرده بود اما در نهایت به شرایط مناسب رسید و توانست جام جهانی را به خوبی پشت سر بگذارد.

درون دروازه، سلسله مراتب همچنان رعایت می شود ؟

کمتر پیش آمده فرانسه ادعا کند بهترین دروازه بان های جهان را در اختیار دارد. از سوی دیگر دروازه بان های ملی پوش این کشور در ماه های اخیر هر کدام به نوعی با مشکل روبرو شده اند. در این رهگذر میکائیل لاندرو چه در پاری سن ژرمن و چه در تیم ملی عملکرد کاملی نداشته است؛ سباستین فری نیز که در سیری A در زمره بهترین ها قرار دارد در نخستین حضورش به عنوان دروازه بان اصلی مقابل اوکراین در آخرین بازی مقدماتی یورو ۲۰۰۸ که به تساوی ۲ بر ۲ انجامید، ناامید کننده ظاهر شد و می ماند گریگوری کوپه که هیچ ایرادی به او نمی توان گرفت چرا که از آغاز تابستان گذشته تاکنون به خاطر مصدومیت در هیچ بازی به میدان نرفته که دیدار لیون با تیم دسته دومی «کرتیل » مرحله یک سی و دوم جام حذفی فرانسه می تواند آغاز دوباره برای او باشد و به دنبال آن کوپه یک نیم فصل را در لوشامپیونه در اختیار خواهد داشت تا به بهترین شرایط ممکن دست یابد. در حال حاضر دومه نش نگران به نظر نمی رسد: «سلسله مراتب در درون دروازه همانی است که بوده و قصد دگرگونی آن را ندارم. در این رابطه کوپه همچنان نفر اول است لاندرو و «فری» به ترتیب پشت سر او قرار دارند.» باید گفت دروازه بان های جوانی که در نیم فصل لیگ فرانسه خوش درخشیده اند، به ویژه استیو مانداندا (مارسی) و لوریس (نیس) در ادامه فصل تلاش خواهند کرد تا شاید دومه نش را دست کم در ارتباط با دروازه بان سوم دچار تردید کنند.

● از یورو ۲۰۰۸ تا جام جهانی ۲۰۱۰

جام ملت ها با جام جهانی بسیار فرق دارد. در جام جهانی شرایط قرعه کشی به طور معمول به گونه ای است که تیم های دانه درشت می توانند بدون حساب احتمالات از مرحله گروهی صعود کنند. در جام جهانی ۲۰۰۶ دیدیم فرانسوی ها با وجود برخورد با مشکل اما در نهایت به مرحله حذفی رسیدند و در نهایت تا فینال هم جلو رفتند در حالی در تابستان آینده و در یورو ،۲۰۰۸ اوضاع به گونه ای دیگر خواهد بود و تیم ملی فرانسه برای صعود به مرحله بعد کار دشواری دارد. بر اساس تجربه مرحله گروهی جام ملت ها همیشه مگر در یکی، ۲ مورد استثنایی همواره از سطح بالاتری نسبت به جام جهانی برخوردار بوده و این بار نیز در سوئیس و اتریش می بینیم که چنین شرایطی وجود دارد به ویژه برای فرانسه که باید با رومانی، هلند و ایتالیا بازی کند در این رهگذر برای صعود، دست اندرکاران فنی تیم ملی فرانسه به هدایت دومه نش باید به گونه ای بازیکن انتخاب کنند تا تیم در بالاترین سطح کیفی گام به مسابقات بگذارد، وظیفه ای بسیار دشوار و حساس که در عین حال ناممکن هم نخواهد بود ضمن اینکه بر خلاف جام جهانی، مسابقات جام ملت های اروپا در دوره زمانی کوتاه تری برگزار می شود که به نوبه خود آمادگی روحی و جسمی بسیار بالا و توانمندی را نزد بازیکنان از نظر فردی و گروهی می طلبد.



همچنین مشاهده کنید