دوشنبه, ۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 20 January, 2025
داروی فقر آهن
آهن اساسیترین ماده معدنی در تولید گلبولهای قرمز خون است. کمبود این ماده منجر به کم خونی فقر آهن میشود. فروس سولفات یکی از داروهای محتوی آهن است که برای تامین نیاز آهن بدن، در برخی شرایط بخصوص تجویز میشود. مهمترین مورد استفاده فروس سولفات در کم خونی فقر آهن است.
مصرف صحیح
بهطور معمول این دارو ۲ تا ۳ بار در شبانه روز تجویز میشود. فروس سولفات را دقیقا مطابق با دستور پزشک معالج خود مصرف و از تغییر میزان دارو پرهیز کنید. حتی در صورت احساس بهبودی، مصرف دارو را بدون اجازه پزشک معالج خود قطع نکنید. علائم بیماری شما (مثل خستگی و بی حالی) ممکن است تا مدت کوتاهی پس از درمان برطرف شود، اما برای پر شدن ذخایر آهن بدن لازم است دارو را حداقل ۳ تا ۶ ماه مصرف کنید. از جویدن یا خرد کردن قرصها پرهیز نمایید و آنها را به طور کامل ببلعید. اگر برای کودک شما شربت یا قطره تجویز شده است، دقیقا مقدار تجویز شده را به او بدهید. از آنجا که قطره یا شربت دارو میتواند باعث تیره شدن رنگ دندانها در کودکان شود، بهتر است دارو را روی زبان یا انتهای دهان کودک بریزید. به علاوه میتوانید دارو را با آب یا آب میوه مخلوط کنید، اما هرگز آن را با شیر مخلوط نکنید.
۱۰ فرمان
۱) فروس سولفات نباید در بیماران مبتلا به هموکروماتوز، هموسیدروز و نیز در انواع دیگر کمخونی (مگر وجود همزمان فقر آهن) مصرف شود.
۲) اگر داروهای ضد اسید معده (همچون هیدروکسید آلومینیوم یا سایمتیدین) استفاده میکنید، حداقل به مدت ۲ساعت بین مصرف فروس سولفات و این داروها فاصله بیندازید.
۳) در صورت فراموش کردن یک نوبت دارو، به محض بهخاطر آوردن نوبت فراموش شده آن را مصرف کنید. اما اگر تقریبا زمان نوبت بعدی رسیده یا بیش از ۱۲ ساعت از زمان نوبت فراموش شده گذشته است، نوبت فراموش شده را رها کرده و طبق برنامه منظم خود عمل کنید. مقدار دارو را دو برابر نکنید.
۴) در صورت مصرف سیپروفلوکساسین، داکسی سیکلین، افلوکساسین، نالیدیکسیک اسید یا تتراسایکلین همرا با فروس سولفات، آنها را ۲ ساعت قبل یا بعد از مکمل آهن استفاده کنید.
۵) فروس سولفات نباید بدون تشخیص پزشک بیش از ۶ماه مصرف شوند.
۶) کلرامفنیکل و مکملهای ویتامین E میتوانند با اثرات فروس سولفات تداخل ایجاد کنند.
۷) اگر مبتلا به زخم معده یا اثنی عشر، هپاتیت، کولیت یا سایر بیماریهای رودهای هستید یا سابقه ابتلا به آنها را دارید موضوع را با پزشک خود درمیان بگذارید.
۸) مکملهای آهن با معده خالی بهتر جذب میشوند.
۹) این دارو را یک ساعت قبل یا ۲ ساعت بعد از غذا مصرف کنید. اما در صورت تحریک گوارشی دارو را با غذا استفاده کنید.
۱۰) ویتامین ث جذب آهن را افزایش میدهد و بهتر است دارو را همراه با آب پرتقال، آب لیمو یا مکملهای ویتامین ث میل کنید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست