یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 5 May, 2024
مجله ویستا

حضور محسن هاشمی در برنامه ای تلویزیونی دست خطِ چه معنایی داشت هاشمی چه حرفهایی در تلویزیون گفت


حضور محسن هاشمی در برنامه ای تلویزیونی دست خطِ چه معنایی داشت هاشمی چه حرفهایی در تلویزیون گفت

محسن هاشمی در سال های مدیریت در مترو و همکاری با شهرداران تهران نشان داد اهل به چالش کشیدن حوزه کاری و مدیریتی خود نیست و تا جایی که امکان دارد از مدیر بالاسری که شهردار تهران بوده حمایت می کند او در این سال ها کمترین انتقاد و حاشیه را در موضوعات شهری و عملکردی قالیباف داشت او حتی زمانی که دیگر هیچ ارتباطی با شهرداری تهران نداشت و صحبتی هم از شورای شهر تهران در میان نبود, محافظه کارانه از بیان انتقادهایی که همه می دانستند وجود دارد امتناع می کرد, چراکه او به قول خودش در برنامه تلویزیونی دست خط, آنجا که لازم بوده واکنش تند داشته و مثلا درباره خط ٧ مترو چند جمله ای را که لازم بوده گفته و آنهایی که باید متوجه می شدند, متوجه شده اند محسن هاشمی در سال های مدیریت در مترو و همکاری با شهرداران تهران نشان داد اهل به چالش کشیدن حوزه کاری و مدیریتی خود نیست و تا جایی که امکان دارد از مدیر بالاسری که شهردار تهران بوده حمایت می کند او در این سال ها کمترین انتقاد و حاشیه را در موضوعات شهری و عملکردی قالیباف داشت او حتی زمانی که دیگر هیچ ارتباطی با شهرداری تهران نداشت و صحبتی هم از شورای شهر تهران در میان نبود, محافظه کارانه از بیان انتقادهایی که همه

حضور محسن هاشمی، فرزند آیت الله هاشمی رفسنجانی و مدیرعامل سابق متروی تهران و نفر اول منتخبان شورای شهر تهران که این روزها به عنوان یکی از گزینه ها برای شهرداری تهران هم مطرح است در برنامه ای تلویزیونی به نام دست خط، نکاتی تأمل برانگیز داشت و این سؤال را به ذهن متبادر می کند که آیا این برنامه می تواند نشانه ای از تأیید او به عنوان یکی از گزینه های شهرداری تهران باشد؟

اعضای شورای شهر تهران و بعضی افراد حاشیه ای از جریان های سیاسی اصلاح طلب پس از انتخابات شوراها، خیلی زود در وادی انتخاب شهردار تهران قرار گرفتند. اعضای شورای پنجم موضوع انتخاب شهردار را در جلسات غیررسمی به موضوع اصلی تبدیل کردند و خیلی زود آنچه از این جلسات بیرون آمد فقط موضوعات مربوط به حواشی انتخاب شهردار بود، نه موضوعات مهم دیگری که باید به آنها می پرداختند. خیلی زود ٢١ عضو برای ارائه گزینه های پیشنهادی و برنامه هایشان دست به کار شدند و در میان گزینه هایی که برخی حتی از اعلام و پیشنهاد نامشان بی اطلاع بودند، نام محسن هاشمی مطرح بود و همچنان هم هست. اگرچه او هم زمان با اعلام فهرست هفت نفره از گزینه های اصلی برای شهردار تهران اعلام کناره گیری کرد تا وحدت در میان اعضای شورا و جریان های اصلاح طلب حفظ شود، اما بسیاری از اعضای شورای پنجم و افراد جریان اصلاح طلب همچنان از او به عنوان بهترین گزینه یاد می کنند.

محسن هاشمی در سال های مدیریت در مترو و همکاری با شهرداران تهران نشان داد اهل به چالش کشیدن حوزه کاری و مدیریتی خود نیست و تا جایی که امکان دارد از مدیر بالاسری که شهردار تهران بوده حمایت می کند. او در این سال ها کمترین انتقاد و حاشیه را در موضوعات شهری و عملکردی قالیباف داشت. او حتی زمانی که دیگر هیچ ارتباطی با شهرداری تهران نداشت و صحبتی هم از شورای شهر تهران در میان نبود، محافظه کارانه از بیان انتقادهایی که همه می دانستند وجود دارد امتناع می کرد، چراکه او به قول خودش در برنامه تلویزیونی دست خط، آنجا که لازم بوده واکنش تند داشته و مثلا درباره خط ٧ مترو چند جمله ای را که لازم بوده گفته و آنهایی که باید متوجه می شدند، متوجه شده اند. او در گفت وگوی تلویزیونی خود غیر از موضوعات مترویی و شهری، با سؤال های جهت دار مجری، از ترورهای دهه ٦٠ و مسائل خانوادگی و مبارزاتی پدر تا عملکرد موشکی ایران و برجام و اتفاقات سال ٨٨ صحبت کرد. اظهارات تصویری اعضای خانواده و برخی مدیران و فعالان سیاسی نزدیک به او در عین عجیب بودن رویکرد صداوسیما، تکمیل کننده معرفی او برای مخاطبان تلویزیونی بود.

درباره شهردار تهران از دوره های قبل تاکنون همواره یک ملاک مهم مطرح بوده و آن اینکه شهردار تهران باید مانند بسیاری از مسئولان دولتی از بیرون از دولت نیز تأیید شود. هرچند هیچ گاه درباره این موضوع اظهارنظر مستقیمی وجود نداشته، اما مسئولان مختلف و حتی شهرداران در این سال ها با موضوع تأیید یا عدم تأیید مانورها و چالش ها و اقدامات متفاوت و گسترده ای داشته اند. جریان نزدیک به محمدباقر قالیباف نمونه ای بارز در میان شهرداران تهران بودند که در سال های اولیه مسئولیتش با همین موضوع تأیید موج های گسترده ای را در اذهان عمومی ایجاد کردند. در یکی، دو ماه اخیر هم که موضوع انتخاب شهردار جدید تهران مطرح شده است بسیاری از گزینه های مطرح شده برای شهرداری تهران مورد سؤال یا مسئول به ارائه این توضیح هستند که این شرط را دارند یا خواهند داشت. اگر اظهارات رسمی و غیررسمی محسن هاشمی در این خصوص را کنار بگذاریم، می توان گفت تغییر رویکرد صداوسیما نسبت به آیت الله هاشمی رفسنجانی و خانواده او و پسر ارشدش به عنوان یکی از مدیران اجرائی کشور نسبت به قبل رویکردی تأمل برانگیز است. رویکرد متفاوت صداوسیما در برنامه ای نظیر دست خط که با گرایشی خاص تولید می شود، این موضوع را به ذهن متبادر می کند که شاید در پشت این برنامه توافقی باشد!

به هرروی محسن هاشمی، رکورددار بیشترین رأی شورایی از ابتدای شوراها تاکنون است. نمی توان گفت همه امتیاز او برای داشتن این رأی اول پایتخت، تأیید و حضور در لیست امید تهران بوده است، زیرا اعتبار پدر برای او در اذهان عمومی سهم درخور توجهی دارد، سهمی که او شهردار بشود یا نشود بر گردنش سنگینی می کند. بسیاری از مخالفان شهردارشدن محسن هاشمی نگاهشان به رأی و اعتماد مردم است، از نگاه آنها مردم به محسن هاشمی رأی داده اند تا او در شورای شهر تهران حضور داشته باشد و اگر بنا بر تمایل به تصمیم دیگری بود، نباید در این موقعیت اعلام حضور می کرد. ضمن اینکه با خروج محسن هاشمی از شورا اولین علی البدل یعنی مهدی چمران (نفر اول لیست اصولگرایان) به عنوان نفر ٢١ با حدود ٤٠٠ هزار رأی کمتر وارد شورا می شود و این از نگاه بسیاری از منتقدان، اتفاقی نیست که مردم با رأیشان خواسته بودند.

معصومه اصغری