دوشنبه, ۲۴ دی, ۱۴۰۳ / 13 January, 2025
سیاست اوباما برای بهبود موفق بوده است
پاسخ کوتاه من به سوال این پرونده چنین است: بله. اقتصاد به خاطر سیاستهایی که اوباما به پشتیبانی کنگره پیاده کرده است، متحول شده.
شرایط بازار کار مهمترین شاخص بهبود اقتصادی است. اغلب مردم غالب درآمد خود را از کار مزدی دریافت میکنند و شغل مطلوبی با دستمزد معقول دارند و از مزایای بیمه سلامت، بازنشستگی و دیگر سیاستهایی بهره میبرند که میتواند برای آینده خانواده آنها مفید باشد. اغلب آنها البته پساندازهای اندکی دارند و نمیتوانند روی چنین پساندازهایی حساب باز کنند. بازار کار در جهت درستی حرکت میکند.
این واقعیت گواهی است بر موفقیت طرح بهبود آمریکا و بازسیاستگذاری و نیز قدم دیگری است برای مقابله با رکود بزرگ. دادههای اخیر دفتر آمار کار نشان میدهد که بخش خصوصی از مارس ۲۰۱۰ به این سو هرماهه شغلآفرین بوده است و در سه ماه اخیر ۲۴۵ هزار شغل به بازار کار افزوده است. از زمانی که پرزیدنت اوباما ریاستجمهوری را به دست گرفته است ــ همان زمان که روزی ۲۰ هزار شغل از بازار کاسته میشد ــ این آمار بیسابقه بوده و نشان میدهد که آمریکا مسیر صحیح را یافته است. در نتیجه شغلآفرینی، سهم آمریکاییهای شاغل به ۶/۵۸ رسیده است و از ژوئن ۲۰۱۰ تا کنون بالاترین سطح خود را یافته است. به علاوه، پیشرفت مستمری در کاستن از بیکاری را شاهد بودهایم؛ زیرا نرخ بیکاری از اوج آن در اکتبر ۲۰۰۹ (۱۰ درصد) به طور مداوم کاهش یافته و اکنون به ۳/۸ درصد رسیده است. سیاستهای اوباما کارگر افتادهاند؛ زیرا شغلآفرینیهای مختلفی را در حوزههای تخصصی تامین مالی کردهاند و توانستهاند در عین اقتصادیبودن، شغلآفرین هم باشند. میزان افزایش اشتغال از ۲/۲ میلیون شغل در سهماهه دوم سال ۲۰۱۱ به ۲/۴ میلیون شغل رسیده است و بیکاری را بین ۲/۰ تا ۱/۱ درصد کاهش داده است.
آلن بلیندر و مارک زندی، دو اقتصاددانی هستند که تخمین زدهاند سیاستهای مالی اوباما نزدیک به ۷/۲ میلیون شغل تولید کرده است و بدون چنین سیاستهایی قطعا بیکاری به نرخی حدود ۱۱ درصد میرسید و حدود ۱۰ میلیون شغل از دست میرفت. اشتباه نکنید! ما با روند ثابت و پیگیرانهای از رشد در اقتصاد طرف بودهایم؛ اما منافع این سیاستها بسیار بیشتر میشد اگر محافظهکاران جلوی تلاشهای دولت اوباما برای سرمایهگذاری در زیرساختها را نمیگرفتند و به دولتهای فدرال و ایالاتی کمک میکردند تا کارمندان را در مشاغل خود نگاه دارند و خدمات آموزشی کودکان را تقویت کنند. این روند رو به جلوی رشد در معرض خطر است؛ زیرا کنگره و فرمانداریهای ایالتی در حال حرکت به سوی سیاستها و تمهیدات انقباضی هستند و این سیاستها نه تنها به رشد اقتصادی نخواهند انجامید، بلکه جلوی رشد قدرتمند کنونی و بهبود بازار کار را هم خواهند گرفت.
نویسنده: ایتر بوشی
اشاره: ایتر بوشی اقتصاددان ارشد مرکز پیشرفت آمریکا است. او یکی از مولفان کتاب «زنان یک ملت همهچیز را تغییر میدهند» است. وی همچنین نویسنده اصلی «پلزدن بر شکافها» است؛ این کتاب حاصل مطالعهای دهساله درباره این موضوع بوده که چگونه خانوادههای با درآمد کم و متوسط از برنامههای پشتیبانی کار کنار گذاشته شدهاند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست