چهارشنبه, ۱۹ دی, ۱۴۰۳ / 8 January, 2025
ورود اوبونتو به بازار تلفن های هوشمند
این سیستمعامل جدید که به عقیده وبسایت TechCrunch کمی دیر به این بازار پیوسته است و حداقل به هفت تا هشت نسل از گوشیهای مختلف نیاز دارد تا خود را به سطح قابل قبولی از مقبولیت عام برساند، چه ویژگیهایی دارد؟ در ویدئویی که مارک شاتلورث، مدیرعامل کانونیکال برای معرفی این سیستمعامل در وبسایت اوبونتو قرار داد، میتوان به بخشهای عمدهای از قابلیتهای این گوشی پی برد.
● نگاه کلی
این سیستمعامل قرار است دسترسی به محتوا و نرمافزارهای موجود در تلفن را سادهتر کند و مدل کارکردن با گوشی را تغییر دهد. هر گوشه از صفحه لمسی کار خاصی انجام میدهد. نمایش تمام نرمافزارها، نمایشنرمافزارهای باز، کنترل سیستمعامل و مدیریت نرمافزارها بدون بازگشت به صفحه اصلی قابل انجام است و گوشی اوبونتو میتواند بسادگی در کنار دیگر اعضای خانواده سیستمعامل اوبونتو از جمله PC و TV قرار بگیرد.
● نرمافزارهای محبوب
با لمس صفحه از گوشه چپ به راست، فهرستی از نرمافزارهای محبوب گوشی نشان داده میشود. این نوار که شباهت زیادی به نوار نرمافزارهای رابط کاربری یونیتی در اوبونتوی دسکتاپ دارد، میتواند مستقیما از هر جای سیستمعامل به بازکردن نرمافزار خاص بپردازد و برای اجرای نرمافزار نیازی به خروج از وضع فعلی و لمس آیکون برنامه در صفحه برنامهها نیست.
● همیشه در حال اجرا
با ورقزدن صفحه لمسی، میتوان نرمافزارها و محتوای مورد استفاده را مشاهده کرد. با لمس کامل از چپ به راست، میتوان تمام نرمافزارهای باز را مشاهده کرد، در حالی که اگر از راست به چپ لمس شود، بهترتیب تاریخ، آخرین نرمافزارهای باز سیستم شروع به چرخش میکند و میتوان بسادگی بین برنامههای باز سوئیچ کرد.
● بازگشت
لمس سمت راست صفحه باعث میشود آخرین نرمافزار باز گوشی نشان داده شود. باز بودن نرمافزارها یکی از قابلیتهای طبیعی استفاده از این تلفنهاست. بههمین دلیل اوبونتو از ابتدا برای انجام چند وظیفه طراحی شده است و هیچیک از سیستمهای عامل دیگرمانند iOS، اندروید و ویندوز فون۸ اجازه چرخش میان برنامههای باز، آن هم با این سرعت را نمیدهد.
● محتوا مهمتر است
با لمس از پایین به بالای لبه پایینی صفحه لمسی، میتوان منوی هر نرمافزار را باز کرد. بسته یا بازکردن این منو کار سریعی است و در نتیجه، نیازی نیست این نرمافزارها فضایی اشغال کند. از این رو در نمایشگرهای کوچک گوشیهای تلفن همراه، بیشتر میتوان روی محتوا تمرکز کرد.
● نرمافزارهای متنوع
نرمافزارهای وب، تفاوتی با نرمافزارهای مخصوص اوبونتو ندارد. آنها میتوانند به بخش اطلاعرسانیهای سیستم دسترسی داشته باشند. از این رو از همین حالا، برنامههایی چون فیسبوک، توییتر، گوگل مپس، جیمیل و اسپاتیفای قابل دسترسی بوده و از آنجا که APIهای نرمافزارهای تحت وب اوبونتو آماده است، صاحبان وبسایتها میتوانند بسرعت نسخه مخصوص این سیستمعامل را تولید کنند.
اما اوبونتو تنها به HTML۵ محدود نشده است. نرمافزارهای مخصوص اوبونتو با سرعت خارقالعادهای اجرا میشود و میتواند تمام قابلیتهای سختافزاری و گرافیکی گوشی را بهکار گیرد. کیت توسعه یا SDK این توزیع نیز قابل دسترسی، آسان و ساده است.
اجرای نرمافزارهای محلی اوبونتو، یا اجرای نرمافزارهای ویندوزی از راه دور روی چنین گوشی میسر میشود. این گوشی در حقیقت بهترین Thin Client ممکن برای سازمانها و شرکتها خواهد بود. تلفن اوبونتو میتواند با ابزارهای استاندارد مدیریت سازمانی اوبونتو که برای مدیریت سرورها، زیرساختهای رایانش ابری و دسکتاپها مدیریت شود.
● تشخیص صوت
کافی است به تلفن بگوییم دنبال چه هستیم و نتیجه را ببینیم. اگر نام فرد را بگوییم، دادههای مرتبط با ایمیل، تماسهای فیسبوکی و توییترش نشان داده میشود. اگر بهدنبال شنیدن موسیقی هستیم، اوبونتو علاوه بر گوشی، بهدنبال وبسایتهای آنلاین آن میگردد و گزینههای بسیار مناسبی را بدون واردکردن یک حرف پیش روی کاربر میگذارد.
● گوشی، آینه شخصیت کاربر
در صفحه خوشامدگویی (چیزی که کانونیکال بهجای صفحه قفل از آن یاد کرده است) میتوان هر گرافیکی را که مورد نظر است، قرار داد. این صفحه ساده مجموعهای از پیچیدهترین اطلاعات ممکن را در اختیار کاربر میگذارد و هر چه بیشتر از تلفن استفاده شود، اطلاعاتی که میتوان در صفحه خوشامدگویی دریافت کرد، بیشتر خواهد بود.
● صندوق بهینه شده
اوبونتو صندوق پیامهای دریافتی کاربر را بهینه کرده است. دسترسی به تمام ایمیلها، پیامکها، تماسها، ارسالهای فرد در شبکههای اجتماعی در یک مکان قرار گرفته است. پاسخ هر پیامی را که میآید میتوان در یک صفحه مشاهده کرد. کافی است بخش اطلاعرسانی را باز کرده و فیسبوک، توییتر، ایمیل، پیامک یا تماسهای تلفنی را پاسخ دهیم.
● گالری ساده
مدل طراحی گالری تصاویر این سیستمعامل بهگونهای است که دسترسی و به اشتراکگذاری تصاویر را آسانتر میکند. هر تصویر در لحظه به حساب رایانش ابری شخصی کاربر (Ubuntu One) ارسال شده و در تمام دستگاههای دیگر از جمله iOS، ویندوز و اندروید قابل دسترسی است.
● هر چیزی که انتظار داریم
اوبونتو نرمافزارهای اصلی خود را به کاربریهای پایه اختصاص داده است. تماس تلفنی و پیام صوتی، پیامک و پیام چندرسانهای، ایمیل، مرور وب، تصویربرداری، موسیقی و ویدئو. اما باز هم نرمافزارهای بیشتری را میتوان یافت که قابلیت استفاده در این سیستمعامل را دارد.
● طراحی فوقالعاده حتی در ضعیفترین گوشیها
اوبونتو تجربهای سریع و بهیادماندنی از خود بهجا میگذارد و سختافزار گرانقیمت نمیخواهد. طراحی آن بهگونهای است که نیازی به سرآیند Jave VM نداشته باشد و بههمین ترتیب، تمام نرمافزارها با سرعت فوقالعاده و با کمترین میزان مصرف حافظه اجرا میشود. از این رو رابط کاربری بدون آن که فشاری به سختافزار بیاورد، در بهترین حالت خود اجرا خواهد شد.
● تلفنی با قلب رایانه
گوشیهای هوشمند امروزی مغزی با قدرت لپتاپهای فوق سبک دارد. اوبونتو بهطور خاص پایهگذار شاخه جدیدی از دستگاههاست. تلفنی که میتواند با اتصال به مانیتور و کیبورد، به یک رایانه کامل یا Thin Client تبدیل شود. اپراتورهایی که بهدنبال جذب بازار سازمانی هستند، میتوانند گزینهفوقالعادهای به مشتریانشان ارائه کنند. نرمافزارهای ویندوزی را از طریق LTE و از دیتاسنترهای خود به این گوشیها بفرستند و بهترین سرویسممکن را ارائه کنند.
از طرف دیگر هر شرکتی میتواند اوبونتو را مطابق با سرویسها، محتوا، نرمافزارها و لوگوی خود ارائه کند بدون آن که اکوسیستم نرمافزاری اوبونتو را به هم بزند. کانونیکال همچنین اعلام آمادگی کرده است که میتواند برای ایجاد قابلیتهای خاص و سفارشی با هر اپراتوری وارد مذاکره شود.
اردشیر جفره
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست