شنبه, ۳۰ تیر, ۱۴۰۳ / 20 July, 2024
خواص دارویی کرفس را بدانید
در طب سنتی شرقی از کرفس بهعنوان درمانکننده سردرد، هضمکننده غذا، ادرارآور، ضدنفخ و تقویتکننده قوای جنسی یاد شده است. در گذشته نیز معتقد بودند خوردن این سبزی به رفع ورم مفاصل کمک میکند و امروزه این باور به اثبات رسیده است.
زمانی که میزان اسیداوریک در بدن افزایش مییابد و بیماریهایی مانند نقرس و درد مفاصل بروز میکند، مصرف کرفس میتواند سطح اسید اوریک را پایین آورد. به افراد دچار ضعف اعصاب نیز توصیه میشود کرفس بخورند. امروزه در کشورهای مختلف از جمله انگلستان، در تهیه بیش از ۶۰ فراورده دارویی گیاهی ضد ورم از دانه کرفس استفاده میشود. اسانس دانه کرفس دارای خاصیت ضدمیکروب، آرامبخش و کاهشدهنده قندخون است اما این دانه در کشور ما کمتر کاربرد دارد. از میان مهمترین خواص ثبتشده کرفس، میتوان به خاصیت ضددرد، آرامبخش، ضدالتهاب مفاصل، ضدباکتری، ضدتشنج، آنتیاکسیدان (ضدسرطان)، التیامدهنده دردهای روماتیسمی، ضداسپاسم (گرفتگی ماهیچهها)، افزایشدهنده قوای جنسی، ادرارآور، کاهشدهنده چربیخون و فشارخون (به دلیل ادرارآوربودن)، مقوی و محرک معده اشاره کرد. کرفس سبزی ادرارآوری است و هر ماده غذاییای که خاصیت ادرارآوری داشته باشد، باعث کاهش فشارخون میشود. البته تا حدودی در کاهش چربی، فشارخون و قندخون نیز موثر است. این آثار مربوط به ساقه و برگ این سبزی میشود و ساقه کمی بیشتر از برگ چنین خاصیتی دارد. کرفس یکی از سبزیهایی است که علاوه بر استفاده از آن در تهیه انواع غذا و سالاد، بسیاری از افراد برای لاغرشدن، آن را در رژیم غذاییشان میگنجانند. خاصیت ادرارآوری این سبزی نسبتا بالاست و همین موضوع چنین خاصیتی را به آن میدهد. البته گیاهان بسیاری این خاصیت را دارند اما قدرتشان یکسان نیست. امروزه علت بسیاری از چاقیها ادم یا وجود آب اضافی لابهلای سلولهای بدن است بنابراین در چاقیهایی از این دست، مصرف کرفس میتواند باعث کاهش وزن شود. البته روزانه یا یکروز در میان، نباید بیش از ۱۰۰ گرم ساقه تازه کرفس یا آب ساقه آن مصرف شود زیرا زیادهروی در مصرف آن ممکناست باعث تورم کلیهها شود بنابراین افراد دچار ناراحتی کلیوی، باید مراقب مقدار مصرف این سبزی باشند. از طرفی مواد معدنی موجود در کرفس نسبتا زیاد است و زیادهروی در مصرف آن عدم تعادل مواد مغذی را به دنبال خواهد داشت. البته برخی افراد به کرفس حساسیت دارند و ممکن است تماس یا مصرفش باعث ایجاد لکههای قهوهای و قرمز رنگ و بروز واکنشهای پوستی در آنها شود و در این صورت تنها راه پیشگیری، نخوردن کرفس است.
دکتر محمدحسین صالحی سورمقی، متخصص فارماکوگنوزی، استاد دانشکده داروسازی دانشگاه تهران
تعمیرکار درب برقی وجک پارکینگ
دورههای مدیریتی دانشگاه تهران
فروش انواع ژنراتور دیزلی با ضمانت نامه معتبر
ویدیوهای آموزشی هفتم
مسعود پزشکیان ایران پزشکیان دولت چهاردهم دولت محمدجواد ظریف رئیس جمهور انتخابات مجلس شورای اسلامی ظریف انتخابات ریاست جمهوری سعید جلیلی
تب دنگی تهران هواشناسی پشه آئدس سازمان هواشناسی شهرداری تهران وزارت بهداشت قتل گرمای هوا پلیس گرما شهر تهران
واردات خودرو دولت سیزدهم خودرو برق قیمت خودرو قیمت دلار حقوق بازنشستگان قیمت طلا بازنشستگان بازار خودرو مسکن اربعین
عاشورا فضای مجازی سینمای ایران تلویزیون دفاع مقدس امام حسین عزاداری امام حسین (ع) سینما موسیقی اوشین مهران مدیری
فناوری اختلال جهانی
رژیم صهیونیستی دونالد ترامپ غزه اسرائیل فلسطین یمن آمریکا جو بایدن ترامپ روسیه چین جنگ غزه
فوتبال پرسپولیس استقلال نقل و انتقالات باشگاه پرسپولیس باشگاه استقلال لیگ برتر ایران نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ برتر تراکتور علیرضا بیرانوند سپاهان
مایکروسافت همراه اول هوش مصنوعی ویندوز ناسا امنیت سایبری گوگل موبایل مریخ عیسی زارع پور سرعت اینترنت فیلترینگ
افسردگی کاهش وزن آلزایمر سیب زمینی