جمعه, ۲۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 10 May, 2024
مجله ویستا

نمک طعام، سبزیجات را ضدعفونی نمی‌کند


نمک طعام، سبزیجات را ضدعفونی نمی‌کند

مصرف نمک طعام به هیچ وجه در ضدعفونی کردن سبزیجات موثر نیست.

مصرف نمک طعام به هیچ وجه در ضدعفونی کردن سبزیجات موثر نیست.

سبزیجات یکی از فسادپذیرترین محصولات کشاورزی است؛ چراکه این محصول در مزرعه ممکن است با مدفوع حیوانات یا جریان فاضلاب‌ها آغشته شود و به سادگی می‌تواند انگل‌پذیر باشد، بنابراین برای جلوگیری از آثار نامطلوب آن باید از مناسب‌ترین روش برای شست‌وشوی سبزیجات استفاده کرد.

در مرحله نخست سبزیجات باید پاک سازی شوند، به عبارتی ابتدا سبزیجات را به خوبی پاک کنید و شست و شو دهید تا مواد زائد و گل‌ولای آن برطرف شود و در مرحله بعد انگل زدایی انجام شود؛ به طوری که سبزیجات را در یک ظرف متناسب با میزان سبزی، ریخته و به ازای هر لیتر، ۳ تا ۵ قطره مایع ظرفشویی معمولی به آن اضافه کرده و ظرف را از آب پر کرده و قدری به هم بزنید تا تمام سبزی در داخل کف آب قرار گیرد. این کارشناس صنایع غذایی ادامه داد: مدت پنج دقیقه سبزی را در کف آب نگه دارید، سپس سبزی را از روی کف آب جمع آوری کرده و کف آب را تخلیه کنید. ظرف و سبزی را دوباره با آب سالم شست‌وشو دهید تا تمام انگل‌ها و باقیمانده مایع ظرفشویی از آنها جدا شود.

در مرحله بعد باید سبزیجات ضدعفونی شوند که برای ضدعفونی و از بین بردن میکروب‌ها، به ازای هر ظرف پنج لیتری، یک گرم یا نصف قاشق چایخوری پرکلرین ۷۰ درصد، به طور کامل حل کنید تا محلول ضد عفونی‌کننده به دست آید، سپس سبزی انگل زدایی شده را برای مدت پنج دقیقه در این محلول ضدعفونی‌کننده قرار دهید تا میکروب‌های آن از بین بروند.

اگر پرکلرین در دسترس نباشد می‌توانید از هر ماده ضدعفونی‌کننده مجاز دیگری که در داروخانه‌ها وجود دارد، طبق دستورالعمل مصرف آن استفاده کنید. مرحله پایانی، مرحله شست و شوی سبزیجات است، در این مرحله سبزی ضدعفونی شده را به طور مجدد با آب سالم بشویید تا باقیمانده کلر از آن جدا شود و سپس مصرف کنید. برای نگهداری این گونه سبزیجات باید آب سطح سبزیجات به طور کامل گرفته شود؛ زیرا احتمال رشد میکروب‌ها بعد از شستن سبزیجات در سطح آب، زیاد است.

علی‌اکبر کمالی اردکانی

کارشناس صنایع غذایی