چهارشنبه, ۱۰ بهمن, ۱۴۰۳ / 29 January, 2025
مجله ویستا

۱۰ راه کاهش چین‌وچروک صورت


۱۰ راه کاهش چین‌وچروک صورت

ممکن است شما هم اطرافتان افرادی را دیده باشید که با وجود سن بالا، همچنان پوستی صاف و شفاف دارند و چین و چروک های صورتشان آنقدرها هم به چشم نمی آید. مطلب زیر را مطالعه کنید تا ابتدا علت به وجود آمدن این خطوط نازیبا را دریابید و بعد هم راهکارهایی برای مقابله با آنها بیاموزید.

ممکن است شما هم اطرافتان افرادی را دیده باشید که با وجود سن بالا، همچنان پوستی صاف و شفاف دارند و چین و چروک های صورتشان آنقدرها هم به چشم نمی آید. مطلب زیر را مطالعه کنید تا ابتدا علت به وجود آمدن این خطوط نازیبا را دریابید و بعد هم راهکارهایی برای مقابله با آنها بیاموزید.

چین‌وچروک صورت

خوشبختانه یا متاسفانه اولین و پررنگ ترین عامل ایجاد چین و چروک ها، ریشه در ژنتیک دارد و اولین نشانه های این چروک ها هم معمولا از سن ۳۵ سالگی شروع می شود.

با افزایش سن، معمولا پوست کلاژن و الاستین کمتری می سازد و به دنبال آن، صورت کمی لاغرتر می شود و همین لاغری باعث می شود لایه های ریزی روی پوست به وجود آید.

رعایت توصیه های زیر به تعویق و کاهش روند تشکیل چروک های چهره کمک می کند.

کشیدن سیگار و چروک پوست صورت

۱- سیگار نکشید.

سیگار کشیدن باعث آسیب رشته های کلاژن و الاستین می شود که به پوست قابلیت ارتجاع و کشیدگی می دهند.

پس اگر می خواهید چین و چروک ها دیرتر سراغتان بیایند، سیگار را کنار بگذارید.

عینک آفتابی

۲- عینک آفتابی بزنید.

همیشه در محیط خارج از خانه عینک آفتابی بزنید، چرا که از پوست شما در برابر نور آفتاب محافظت کرده و به کاهش چروک های پوستی کمک می کند. بهتر است پوستتان از ساعت ۱۰ صبح تا ۴ بعدازظهر در برابر آفتاب محافظت شود.

زدن عینک آفتابی را به یک عادت تبدیل کنید و حتما از کرم ضدآفتابی با SPF ۳۰ به بالا استفاده کنید، حتی در روزهای ابری و فصل زمستان.

خواب شب

۳- خوب بخوابید.

اگر به اندازه کافی استراحت نکنید، بدنتان هورمون کورتیزول (هورمون استرس) را بیش از حد ترشح می کند، هورمونی که باعث مرگ زودرس بسیاری از سلول های پوست می شود.

برعکس، اگر به اندازه کافی استراحت کنید، بدنتان بیشتر هورمون رشد ترشح می کند که به بافت های پوست کمک می کند ضخیم تر شوند و خاصیت کشسانی شان حفظ شود، در نتیجه پوست دیرتر چروک می شود.

ماهی

۴- ماهی بخورید.

ماهی منبع غنی اسیدهای چرب (مخصوصا امگا ۳) است که به رشد سلول های پوست، جوانسازی و چاق نشان دادن صورت کمک و از ایجاد چروک های زودرس جلوگیری می کند.

زدن کرم به پوست صورت

۵- کرم مرطوب کننده بزنید.

شاید به نظرتان مرطوب کننده ها در کاهش چروک چندان موثر نباشند، اما حقیقت این است که کرم مرطوب کننده از پوست شما حتی در برابر اشعه های فرابنفش که باعث ایجاد لکه های قهوه ای و چروک زودرس می شوند، محافظت می کند.

کرم پوست

۶- آنتی ایجینگ بزنید.

کرم های آنتی ایجینگ یا ضدپیری، حاوی آلفاهیدروکسی اسید هستند. این اسیدهای میوه باعث می شوند سلول های مرده پوست از بین بروند و به صورت محسوسی چروک های صورت خصوصا دور چشم، کم شود. اما اگر پوست خشکی دارید، ممکن است این مواد باعث خشکی بیشتر آن شوند. پس قبل از مصرف آنها حتما با پزشک متخصص پوست مشورت کنید.

کرم پوست

۷- کرم لایه بردار بزنید.

رتینول ها یک شکل طبیعی از ویتامین A هستند که در کرم های لایه بردار موجود است. رتینوییدها به کلاژن سازی بیشتر پوست کمک می کنند و از طرف سازمان غذا و دارو هم برای درمان چین و چروک و زیان های آفتاب مناسب تشخیص داده شده است.

پیاده روی

۸- ورزش کنید.

ورزش مستمر، روند پیر شدن پوست را کند می کند پس هر روز ورزش کنید. استرس را نیز از خودتان دور کنید، چون وقتی افراد استرس دارند از نظر تغذیه ای دچار مشکل می شوند و طبیعتا خواب و فعالیتشان هم تحت تاثیر قرار می گیرد و در نهایت همه این عوامل باعث ایجاد چین و چروک های زودرس می شوند.

خواب شب

۹- به پشت بخوابید.

آکادمی پوست امریکا تایید کرده که خواب مداوم در وضعیت های خاص، منجر به ایجاد خطوط خواب (sleep lines) می شود.این خطوط، چین هایی هستند که روی سطح پوست حک می شوند و وقتی که از خواب برمی خیزید، از بین نمی روند.

خوابیدن روی یک پهلو، باعث افزایش چین و چروک روی گونه ها و چانه می شود، در حالیکه خوابیدن روی صورت باعث چین و چروک ابرو می شود. برای کاهش ایجاد چین و چروک، آکادمی پوست امریکا توصیه می کند به پشت بخوابید.

شستن پوست صورت

۱۰- بیش از حد صورت خود را نشویید.

طبق گفته متخصصین پوست مرکز پزشکی دانشگاه مریلند، آب موجب از بین رفتن رطوبت و چربی های طبیعی پوست که محافظت علیه چین و چروک ها را به عهده دارند، می شود.

در ضمن، اگر صابون شما حاوی مرطوب کننده های محافظ پوست نیست، به جای صابون از پاک کننده های صورت (facial cleanser) استفاده کنید.

فرآوری: نیره ولدخانی

منابع:

هفته نامه سلامت - مریم امیدی

سایت دکتر سید فرشاد برزنجی - جراح پلاستیک