شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
مجله ویستا

کاهش درد قاعدگی با طب سنتی


کاهش درد قاعدگی با طب سنتی

مصرف دمنوش رازیانه و بابونه در دوران قاعدگی بسیار مفید است.

یک متخصص طب سنتی با تاکید بر اینکه قاعدگی باعث پاک‌سازی بدن از مواد زائد می‌شود، گفت: در دوران قاعدگی جریان طبیعی خون باعث سلامت زنان می‌شود و سبک زندگی زنان باید به گونه‏‌ای تنظیم شود که جریان خون در این دوران به درستی و بدون هیچ مانعی انجام شود.

دکتر ملیحه تبرایی گفت: دیسمنوره یا همان قاعدگی دردناک به دو دسته اولیه و ثانویه تقسیم می‌شود که دیسمنوره اولیه اغلب در حدود ۶ تا ۱۲ ماه پس از اولین قاعدگی شروع می‌شود که در بیشتر مواقع با حاملگی و زایمان از شدت آن کاسته می‏‌شود، اما دیسمنوره ثانویه پس از ۲۰ سالگی و در هر سنی ایجاد می‌شود. وی دیسمنوره را ناشی از یک بیماری لگنی دانست و افزود: آندومتریوز، فیبروم، تنگی گردن رحم و عفونت‌های لگنی از جمله بیماری‌های لگنی هستند که می‏‌توانند منجر به آندومتریوز ثانویه در زنان شوند. این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، تصریح کرد: کیفیت نامناسب و افزایش غلظت خون و باریکی نسبی عروق رحمی ممکن است به طور خلقی در فرد وجود داشته باشد و منجر به دردهای شدیدی در دوران قاعدگی شود.

تبرایی یادآور شد: زنانی که دچار قاعدگی دردناک هستند برای کاهش غلظت خون در روزهای نزدیک به این دوران باید از مصرف خوراکی‌های سرد مانند ماست، خیار و آب یخ خودداری کنند. همچنین مصرف مواد غذایی سنگین و غلیظ مانند کله پاچه، حلیم، گوشت گوساله و نانی که خمیر آن به خوبی ورز نیامده باعث غلظت خون در این دوران می‌شود. این متخصص طب سنتی خاطر نشان کرد: در دوران قاعدگی و بعد از آن استفاده از غذاهایی که به راحتی هضم می‌شوند مانند زرده تخم‌مرغ، گوشت گوسفند و سوپ می‌تواند باعث کاهش درد و غلظت شود.

کاهش درد قاعدگی با دمنوش بابونه و رازیانه

وی با اشاره به اینکه مصرف دمنوش رازیانه و بابونه در دوران قاعدگی بسیار مفید است، گفت: چنانچه در بررسی‌های اولیه درد قاعدگی بیماری لگنی خاصی توسط پزشک مشاهده نشود، فرد مبتلا به دیسمنوره اولیه است و مصرف دم نوش رازیانه و بابونه می‏‌تواند در کاهش درد بسیار کمک کننده باشد. تبرایی انجام فعالیت فیزیکی و ورزش را راهکارهایی مناسب در کاهش غلظت خون و دردهای قاعدگی ناشی از آن دانست و گفت: امروزه و با توجه به نتایج مطالعات انجام شده، ورزش می‌تواند در کاهش درد بسیار مفید و موثر باشد به همین دلیل بهتر است زنان حداقل چند روز مانده به دوران قاعدگی، به مدت ۳۰ دقیقه تا یک ساعت ورزش کنند. وی افزود: ورزش باید به طور منظم و در تمام طول ماه انجام شود که اگر این کار امکان پذیر نبود، توصیه می‌شود حداقل در روزهای نزدیک به این دوران به منظور جریان بهتر خون و کاهش درد، ورزش را در برنامه روزانه خود جای دهند.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه روغن زنجیبل موجب کاهش دردهای قاعدگی می‌شود، در پایان گفت: استفاده از این روغن و مالیدن آن روزی ۳ تا ۴ مرتبه در ناحیه پایینی شکم می‌تواند موجب کاهش درد قاعدگی و خارج شدن خون به طور کامل از بدن شود.