چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
برخی دیگر از رویدادهای ۳۰ اکتبر
۶۳۷:
شهر آنتیوخ (آنتیوکAntioch) واقع در کنار خلیج اسکندرون به تصرف نیروهای عرب مسلمان به فرماندهی ابو عبیده، مالک اشتر و خالد بن ولید در آمد. این نیرو قبلا در "یرموک" بر ارتش بیزانتین (روم شرقی) پیروز شده و دمشق، اورشلیم (بیت المقدس) و حلب را تصرف کرده بود. این نیرو پس از تصرف آنتیوک شهرهای ساحل جنوبی آن از جمله لاذقیه را نیز متصرف شد. آنتیوک در قرن چهارم میلادی به دست سلوکوس جانشین اسکندر در ایرانزمین ساخته شده بود.
۱۶۶۵:
«تاورنیه» سیاح فرانسوی در این روز به دیدار طولانی خود از شیراز که ضمن آن از آثار باستانی ما در فارس دیدن کرده بود پایان داد. وی بخشی از سفرنامه خود را به دیدار از فارس اختصاص داده است.
۱۸۶۴:
دولت دانمارک منطقه «شلسویگ» را به آلمان داد تا این دولت دست از جنگ با دانمارک بکشد.
۱۹۲۲:
در پی راهپیمایی گسترده ناسیونالیست های ایتالیایی به رم، موسولینی رهبر آنان نخست وزیر ایتالیا شد.
۱۹۳۹:
آلمان و شوروی بر سر چگونگی تقسیم لهستان به توافق رسیدند.
۱۹۴۱:
روزولت رئیس جمهوری وقت آمریکا در چارچوب قانون وام و اجاره اسلحه، لایحه کمک نظامی یک میلیارد دلاری به شوروی را که با آلمان در حال جنگ بود امضاء کرد.
۱۹۵۳:
ژنرال آیزنهاور رئیس جمهور وقت آمریکا طرح شورای امنیت ملی این کشور را که طبق آن آمریکا به منظور مقابله با کمونیستها باید قدرت اتمی خود را حفظ و به گسترش تسلیحات استراتژیک بکوشد تصویب و امضاء کرد و سند آن به شماره ۲/۱۶۲ محرمانه بایگانی شد که طبق قانون مربوط ۲۵ سال پس از صدورT ازطبقه بندی خارج شده است. روسها قبلا توسط جاسوسان خود از آن آگاه شده و به مقابله پرداخته بودند. همین طرح از عوامل اصلی گسترش جنگ سرد بشمار رفته است.
۱۹۶۱:
کنگره حزب کمونیست شوروی استالین را به اتفاق آراء! به نقض وصیتنامه لنین (رهبر انقلاب بلشویکی سال ۱۹۱۷ و بنیادگذار اتحاد جماهیر شوری سوسیالیستی) و بی اعتنایی نسبت به نظامات و نظرات او متهم ساخت و به اتفاق آراء! تصویب کرد که جسد وی از آرامگاه لنین در میدان سرخ مسکو به جایی دیگر منتقل شود. با این مصوبه، روز بعد (تقریبا بلافاصله) کار انتقال جسد مومیایی شده استالین از محل مقبره لنین در میدان سرخ مسکو به کنار دیوار کرملین آغاز شد. سنگ قبر فعلی استالین مشابه سنگ قبرهای دیگر است.
۲۰۰۵:
"شمشیر سینگ شری" از رهبران کمونیستهای هند و موسس حزب مائوئیست هند در ۶۳ سالگی درگذشت. وی که زاده پنجاب بود مبارزه مسلحانه را رد نمی کرد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست