جمعه, ۱۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 7 February, 2025
۵ اشتباه امنیتی معمول در Wi-Fi
![۵ اشتباه امنیتی معمول در Wi-Fi](/web/imgs/16/83/hjhkq1.jpeg)
اگر آمار و ارقام صحت داشته باشند، از هر ۵ نفری که دارای یک شبکه بیسیم در خانه هستند، تقریبا ۴ نفر هیچ کدام از مشخصههای امنیتی را فعال نمیکنند. هنگامی که روترهای Wi-Fi از کارخانه آورده میشوند، برای ساده نمودن تنظیم اولیه دستگاه، به صورت پیشفرض گزینههای امنیتی آنها غیر فعال شده است. اما این بدان معنی نیست که شما باید آن را برای همیشه در همان حالت نگه دارید.
فعال نمودن گزینههای امنیتی تنها نیاز به اندکی دقت دارد. در ادامه تعدادی از اشتباهاتی که من مرتکب شدهام را مشاهده مینمایید. این اشتباهات را شما تکرار نکنید.
اشتباه ۱) تغییر ندادن رمز عبور کارخانه
هنگامی که نخستین روتر بیسیم خود را راهاندازی میکردم، فراموش کردم رمز عبور مدیر را که کارخانه به صورت پیشفرض قرار داده بود، تغییر دهم. یک روز متوجه شدم که شخص دیگری به درون روتر وارد شده (با استفاده از رمز عبور پیشفرض) و تنظیمات من را تغییر داده، به این صورت که دسترسی به آنها را آزاد گذاشته بود.
توصیه:
همیشه رمز عبور پیشفرض روتر را تغییر دهید.
اشتباه ۲) فعال نکردن رمزنگاری
اگر رمزنگاری را فعال نکنید، شبکه شما اقدام به انتشار رمزهای عبور و پیامهای الکترونیکی خصوصی شما به همه اشخاص حاضر در محدوده مینماید.
توصیه:
رمزنگاری را فعال نمایید، مگر آنکه برایتان اهمیت نداشته باشد که کسی نامه الکترونیکی شما را بخواند.
اشتباه ۳) بررسی نکردن امنیت
بهار گذشته همسایه من یک روتر Wi-Fi خریداری کرد که آن را به اتصال باندپهن و چاپگر خود متصل نمود. چند ماه بعد یک روز صبح که از خواب بیدار شده بود دریافته بود که چاپگرش به شکل اسرارآمیزی صفحهای از راهنمای روتر Wi-Fi او را که نحوه فعال ساختن تنظیمات امنیتی را شرح داده بود، چاپ کرده است. بعدا همسایهاش تصدیق کرده بود که اشتباها به شبکهاش دسترسی یافته، متوجه ضعف امنیتی شده و آن صفحه را به عنوان هشدار جهت چاپ به چاپگر شبکه ناامن ارسال نموده است.
توصیه:
اگر شما در مورد امنیت شبکه خود نگران هستید، تصور ننمایید که شبکه شما ایمن است. از یک دوست متخصص بخواهید که نکات ایمنی شبکهتان را بررسی نماید.
اشتباه ۴) تنظیمات امنیتی سختگیرانه
هر کارت شبکه بیسیم دارای یک آدرس سختافزاری (MAC) است که به کمک آن یک روتر Wi-Fi قادر است این موضوع را بررسی نماید که کدام کامپیوترها اجازه اتصال به شبکه را دارند. یک روز من تصمیم گرفتم فیلترینگ MAC را فعال کنم و آدرس تمامی کامپیوترها را برای مرتبط شدن با لیست فیلترینگ MAC افزودم (همه کامپیوترها به جز کامپیوتری که خودم از آن استفاده میکردم). من در بیرون شبکه خودم معطل مانده بودم، درست مثل اتومبیل قفل شدهای که کلیدش در داخل آن جا مانده است.
توصیه:
تنظیمات امنیتی را به دقت اعمال نمایید و قبل از اعمال آنها به طور کامل به بررسی آنها بپردازید.
اشتباه ۵) مجاز شمردن دسترسی همه افراد به شبکه من
من در بلوک خودم نخستین فردی بودم که یک شبکه بیسیم داشتم و این واقعیت را با تنظیم نام شبکه به عنوان "Open Access" اعلان نمودم. متاسفانه برخی از افراد مزاحم نزدیک من تصور کردند که این یک دعوت آزادانه به استفاده از پهنای باند من برای دریافت فایلهای حجیم است. حالا من SSID را به آدرس ایمیل خودم تغییر دادهام؛ در این صورت اگر شخصی خواهان دسترسی باشد، ناچار است ابتدا برای کسب اجازه به من ایمیل بفرستد.
توصیه:
اگر ISP شما این امکان را فراهم میآورد، استفاده از دنیای بیسیم باعث تسهیل در اشتراک اتصال شما میگردد، اما در صورتی که شما به شکلی وسیع آن را آزاد بگذارید سایرین ممکن است از آن سوء استفاده نمایند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست